Nachtburgemeester Chris Garrit wist het dinsdag zo goed als zeker: de piano zou terugkeren in de hal van het Hoofdstation. De NS en Arriva gooiden roet in het eten. NS-regiodirecteur Ineke van Gent laat weten dat het plezier van de één niet ten koste mag gaan van de ander. Er zouden verschillende klachten zijn ontvangen. Chris Garrit is van mening dat de enkele mensen die overlast ondervinden, maar moeten worden overgeplaatst.
Zelf is Van Gent enthousiast over de piano maar de oude plek in de stationshal is uitgesloten. Van Gent stelt voor de piano op het perron te plaatsen, maar de initiatiefnemers willen daar niets van weten. ”We hebben het over een snaarinstrument, niet over een lantaarnpaal’’, benadrukt Garrit. Oprichter van Stichting Piamore Joëlle Doll noemt het voorstel ‘kapitaalvernietiging.’ Ze zou de piano na een jaar tijd af moeten schrijven. ” Van dat idee gaat mijn pianistehart bloeden.” Zij vindt het ontzettend jammer dat het originele voorstel nu een gepasseerd station is. ”Er is tenslotte een demper mogelijk die het geluid terugbrengt tot maar dertig procent.” Garrit is teleurgesteld en noemt de beslissing ‘een belediging van alle cultuurliefhebbers van Groningen’.
Ook het voorstel van de NS om de piano incidenteel in de hal te plaatsen voor concerten en evenementen zint de nachtburgemeester niet. Hij vindt het oneerbiedig om cultuur op een dergelijke manier te beperken. ”Een piano raakt hier ontzettend snel van ontstemd”, legt Doll uit. De initiators zoeken naar een andere locatie voor de prachtige piano. Volgens Stichting Piamore kunnen we de komende tijd vele piano’s in het Groninger straatbeeld verwachten.