Categorieën: Nieuws

GVAV in actie voor vluchteling die terug moet

Op zijn dertiende kwam hij alleen naar Nederland vanuit Angola: Gary Domingo. En nu veertien jaar later moet hij alsnog terug omdat hij geen verblijfsvergunning krijgt.

Domingo doet er alles aan om bij zijn gezin in Nederland te blijven maar hij is realistisch ingesteld en weet dat hij zich moet voorbereiden op een leven in Angola zonder zijn vrouw en kinderen.

Om enig toekomstperspectief te hebben wil hij daar een voetbalschool oprichten voor straatkinderen. Daar is geld voor nodig en voetbalclub GVAV Rapiditas die Domingo al jaren heeft gesteund doet dat nu weer door op 6 juni een benefiettoernooi te organiseren.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op www.domingoal.nl

Andor Heij

Bekijk reacties

  • uitgeprocedeerd = uitgeproceerd en betekent wegwezen! Daar zal vast reden voor zijn. Angola is veilig. Deze asielzoekers kosten klauwen met geld.

    • Weer zo'n uitspraak die kant nog wal raakt. Vreselijk dat iemand zo kort door de bocht kan zijn. Na 14 jaar een leven opgebouwd hier in Nederland. Op school geweest, vrouw en kind, dus een gezin en niet te vergeten niet te beroerd om een hand uit de mouw te steken. Hoop dat Jaap dat ook kan zeggen.

      • Als vrijwilliger lekker een beetje voetbaltraining geven aan kinderen? Handen uit de mouwen? Terwijl jezelf maar een duizend-in-één-amateurvoetballer bent?

        Loops eens een schoonmaakronde met mij mee! De tegeltjes rondom de urinoirs afnemen. Dan heb je het over handen uit mouwen.

        Het zou voor Gary treurig zijn als hij naar Angola terug moet. Helaas kun je een Nederland niet overeind houden op basis van grote nobele idealen. Daar is de wereld rondom Nederland iets te groot voor.

        Je moet af en toe pragmatisch zijn en regels handhaven. Barmhartigheid én Rechtvaardigheid. Het is helaas niet anders.

      • Wat is er mis met Pekela?

        De werkloosheid is er zoals vrijwel alle post-industriële periferieën hoog, en er is een achterstandsbuurt, maar wat moet er verder mis zijn met Pekela?

        Je doelt op het feit dat er een groep door teveel testosteron en weinig sex gefrustreerd, en verveelde jonge Homo Sapiëns mannetjes vanuit een AZC op territoriale veroveringstocht gingen. En daar geconfronteerd werd met de botte en niet bange Homo Sapiëns Roegbainder?

        De schuld van het "relletje" in Pekela mbt verveelde jongenmannen van het AZC, was typisch geval van waar twee-vechten-hebben-twee-schuld. Waarbij het respectloze gedrag van enkele gasten/nieuwkomers naar de vrouwen in Pekela, er mij doen besluiten de schuld meer bij de bewoners van het AZC te leggen.

        Eén van de vele mooie dingen aan Pekela is de Feiko Clockstraat. Prachtig gelegen aan het water. Met wat goed bewaard industriële bouwwerken.

  • lekker kortzichtig joh Jaap, goeie jongen voor de samenleving, doet zijn ding zoals ieder ander dat doet. TOPGOZER!!

    • Ongetwijfeld.

      Maar als je dit soort argumentatie wil gebruiken om "streng" asielbeleid overboord te zetten, kun je net zo goed gelijk de dijken rondom Nederland doorprikken.

  • Echt vreselijk voor zo'n jongen, iets met kastje naar de muur. En een duidelijk beleid is er gewoon niet. Alleen maar onzekerheid. Ik hoop dat alles goed met je komt!
    Groeten Peter

  • Ja Angola is heel veilig, als je niet op gewapende overvallen, landmijnen en malaria let! Welke nationaliteit hebben vrouw en kind vraag ik mij af? Een Nederlandse vrouw die met een 'buitenlandse' man trouwt mag die man toch naar Nederland halen? Waarom nu niet? Als ze niet Nederlands is, zou ze toch ook het land uit moeten? Sterkte voor Gary, familie en vrienden!

  • Dat krijg je met halfzacht beleid. hat maximaal 3 jaar hier mogen blijven. En waarom zouden wij mensen uit Angola opvangen, is er geen plek in andere Afrikaanse landen, of is het omdat hier alles voor hen geregeld is. Tot jarenlange processen, betaald door de belastingbetaler, aan toe. Daarom kun je beter helemaal de grenzen dichtgooien, bespaard miljarden.

  • Als bij de mensen hierboven de pleuris in de voortuin uitbreekt zijn het flinke jongens als die blijven zitten. Na 5 jaar tijd voor een verblijfsdocument, bespaart procedures, die ja geld kosten en mensen hebben een idee waar ze naartoe leven (de 5 jaar) grens! Gary moet/mag van mij blijven!

    • Bij sommigen is de realiteitszin nog verder te zoeken.

      Wie denkt dat slap en laf beleid zoals dat bijvoorbeeld nu in Zweden wordt gevoerd, niet lijdt tot miljoenen migranten naar Europa, begrijpt er weinig van.

      Wie niet snapt dat de jaarlijks immigratie van miljoenen (met name) jonge mannen voor wie het burgerlijke, geïndividualiseerde en verlichte zeer taai om te verteren is, niet tot chaos en ineenstorting van Europa leidt, snapt er nog minder van.

      P.S

      Angola zit boordevol bodemschatten. En afgezien van de mijnenvelden (die ik als Mauro of Gary met in Nederland opgedane kennis zou willen ruimen) is het er in bepaalde stedelijke gebieden net zo (on-)veilig als het in bepaalde stedelijke gebieden in Nederland is.

      Angola is zo vreselijk slecht er aan toe dat Portugese werklozen (blanke Europeanen) er naar toe proberen te emigreren.

      • Tuurlijk, want mijnenruimen, dat is een vak op de middelbare school. Jij lijkt te denken dat je een muur om ons land kunt zetten en alles wat je niet zint kunt kieperen. Omdat je geen miljoenen vluchtelingen hier wil (een zware overdrijving http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Asylum_applications_%28non-EU%29_in_the_EU-28_Member_States,_2004%E2%80%9314_%28%C2%B9%29_%28thousands%29_YB15_II.png ) Het aantal aanvragen (dat is nog niet het aantal toelatingen) stijgt de laatste jaren over de hele eu gezien naar 600.000. Op een bevolking van meer dan 500 miljoen is dat (alleen in 2014) iets meer dan 1 promille. Dat kan Europa makkelijk aan. Dat je daar al in paniek over raakt zegt meer over jou dan over het hele "probleem".

      • Er worden weer een hoop grote woorden gebruikt om rechts-reactionaire praatjes te vertellen.
        Geen enkele menselijkheid of mededogen met iemand die het grootste deel van zijn leven in Nederland woont en waar niets op aan te merken is, is te ontdekken in dit soort betogen.

      • Onzin Marc.

        Gun Jantje, Pietje, Klaasje en Gary alles.

        Geen vuriger wens in mij dan dat er vrede op de wereld komt. Dat iedereen goede huisvesting, goed eten, toegang tot onderwijs en goede medische zorg heeft en zich mag ontplooien tot wat hij/zij voor ogen heeft.
        Als het Opperwezen mij de keuze laat tussen het eerste of al het andere wat ik begeer (gezondheid. geld, macht,roem, al vrouwen waar ik ooit op viel, etcetera) dan kies ik zonder te aarzelen voor wereldvrede.

        Wil mijn bankafschriften (met loon onder bijstandsniveau en periodieke schenkingen aan onder ander Cordaid Memisa) best aan OOGTV geven. Mag je even kijken of ik een egoïst ben die anderen niet de toegang tot Nederland gun.
        En dan doe ik er ook nog even een steunbetuiging van wat Roemeense Arcoddeonisten (AH Helperplein) en de Riepe-verkoopster bij de AH aan de Van Lenneplaan bij.

        Over de overdrijving:

        Ik stel toch heel duidelijk dat ..."Wie denkt dat slap en laf beleid zoals dat bijvoorbeeld nu in Zweden wordt gevoerd"... Het gaat er om dat als we allemaal op basis van "ach wat zielig" "de wereld heeft geen grenzen" onze een beslissingen gaan nemen, er wel degelijk miljoenen en miljoenen naar Europa gaan komen.

        En dat is simpelweg niet houdbaar.

        Het is te onnozel om politiek te gaan bedrijven, op basis van "persoonlijke verhalen". Politiek gaat om cijfers die antwoorden geven op vragen als "wat is de draaglast van een samenleving?". Barmhartigheid hoeft niet uitgesloten te worden, maar is zeker niet leidend, als je de houdbaarheid van een land niet onbelangrijk vindt.

        Daarom kan ik ook weinig met "vrouw en kind"-argument.
        Dat is ten eerste discrimineren ten opzichte van de vluchteling die misschien te verlegen is om een vrouw (met lulverhaal over een grote toekomst als voetballer) op te pikken en/of die niet vruchtbaar is.
        Ten tweede krijg je dat mensen om andere redenen dan de liefde een liefdesrelatie met een ander gaan. Op een gegeven moment was de Benzinebar vergeven van types op zoek naar een "verblijfsvergunning". Je krijgt dat mensen om andere redenen dan "ultieme uitdrukking van liefde voor elkaar en het toekomstige kind" kinderen op de wereld gaan zetten. Om verblijfsvergunningstechnische redenen. Kwalijk.
        Ten derde. Ik heb vanwege het feit dat de wereld een Aards Tranendal is, gelukkig geen kinderen. Heb ik ook voor gekozen omdat ik er niet van overtuigd was dat ik wel in staat zou zijn om ze een fatsoenlijke start te geven, omdat ik bijvoorbeeld amper in staat ben een baan te houden en dus niet voldoende inkomen zou hebben. Waarom kinderen nemen als je niet zeker weet dat je ze kunt geven wat ze nodig hebben? (dus inclusief de aanwezigheid van twee ouders).

      • Onzin Jack.

        Ik ben zeer betrokken bij de medemens. Maar ik ben voor mijzelf tot de conclusie gekomen dat de mensheid het gediend is bij het niet ten onder gaan van West-Europa.

        Er is genoeg mis en onrechtvaardig in West-Europa, maar ten aanzien van eigenlijk de gehele rest van de wereld, is het momenteel een baken van licht.

        Ik vind het van weinig medemenselijkheid getuigen om dit deel van de wereld, door een te grote immigratie, ten onder zien te gaan. Eerder van een gebrekkig verantwoordelijkheidsgevoel en/of kort gezichtsveld.

      • De suggestie dat je betrokken bent bij je medemens blijkt niet uit je opvattingen over de medemens.
        Je bent niet in staat om objectief naar de feiten te kijken maar oordeelt op basis van gebrekkige waarneming.
        Alle praatjes over het doneren aan goede doelen ben ik dan ook geneigd met een korreltje zout te nemen.

      • Ik krijg altijd een beetje last van plaatsvervangende schaamte wanneer anderen onbeschaamd opscheppen over hun eigen 'goedheid' of hun sexuele prestaties op sites waarvan ze geband worden door onbehoorlijk gedrag.

        De ongeloofwaardigheid druipt van die opschepperij af.

  • Tsja, wat moet je nu weer zeggen over dit volgende "zielige geval"? Had hij geen kinderen moeten verwekken zolang hij niet zeker wist of hij hier mocht blijven? Moeilijk hoor. Wie zulke mensen jarenlang valse hoop blijft geven is ook niet helemaal zuiver op de graat. Hoe het ook afloopt dit is vast niet het laatste "zielige geval" waar we over zullen horen, daar zorgt onze linkse zieligheidsindustrie wel voor. Die mensen verdienen er ongetwijfeld een riant belegde boterham aan.

  • Heb Gary wel eens zien voetballen.

    Matige amateurvoetballer. Waarom hij een voetbalschool opzet? Groot Raadsel!

    • Het is nog niet erg genoeg dat hij terug moet? Je moet je ook nog eens bemoeien met wat hij daar gaat doen?

      • Nee.

        Ik stel alleen dat het lulverhaal is dat hij ze beter zal leren voetballen.

        Als hij nu zegt dat hij een verpleegkundige opleiding gaat doen, waarmee hij Angola kan helpen opbouwen, of een opleiding gaat doen bij de mijnenvegers van het Nederlands leger, dan wil serieus wel de portemonnee trekken.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

3 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden