Categorieën: Nieuws

Minister Kamp: “Het spijt mij zeer”

Minister Kamp erkent dat er bij de gaswinning onvoldoende oog is geweest voor de veiligheid van de Groningers. Dat zei hij maandagavond bij RTV Noord. “Het spijt mij zeer”, aldus Kamp.

Kamp reageerde op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, dat stelde dat bij de gaswinning economisch gewin boven de belangen van de bevolking heeft gestaan.

Kamp zei dat hij maatregelen wil nemen om het vertrouwen van de Groningers te herstellen. Als eerste is dat het verstevigen van de huizen in het aardbevingsgebied. Over een verdere vermindering van de gaswinning liet hij zich nog niet uit.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Haha de verkiezingen komen er aan. Het spijt me zeer maar na 18maart ben ik weer vergeten dat ik dit gezegt heb. Daarom gaat hij ook niet in op de gasvermindering. Wie trapt hier nog in. Ik niet dus stem ik geen VVD PvdA Gl CDA Sp D66 maar op een andere partij. Oja ook geen PvdV en pvv die vind ik te eng

  • Er werden excuses geëist. Er komen excuses. Weer niet goed....

    Wat nu? Kamp moet aftreden? Vast ook niet goed...

    • WE kopen niks voor de sorry cultuur! 88% van de aardgasbaten kwamen terecht in de Randstad. Groningen daarentegen slechts 1%. Daarbovenop nu ook het imagoprobleem, wat Groningen boven het hoofd hangt. Derhalve armoede, hoge werkloosheid, waardevermindering van de huizen. Ziekteverschijnselen wegens stress. En Marc uit Brabant vind het prima!

      • Onnodig, er moeten oplossingen komen, geen excuses. Maar ze werden geëist, dan moet je niet gaan zeuren als ze komen.

      • Geëist door de lokale politiek zeker? Zij vertegenwoordigen niet de Grunnegers. Dat zijn regeringsvertegenwoordigers. De Grunnegers hebben zo hun eigen eisenpakket.

    • @Marc, Kamp aftreden niet goed?
      Dat vind ik juist héél goed.
      Maar vooral moet er GELD op tafel komen voor Groningen, mil-jar-den euro's. Punt.

      • Gaskraan dicht en geld kraan open! Olé olé olé olé! Welkom in het Gronings Paradijs!

        Kijk dat is nou precies de opstelling waarom Den Haag Groningen niet serieus neemt. Volledig gespeend van realiteitszin.

      • We, wij Nederland moeten leren partijen af te rekenen ipv poppetjes. Na Kamp, staat er wederom een nieuwe bewindsman op conform de statuten. Derhalve zal het beleid niet veranderen cq er hetzelfde uitzien.

    • Marc als je me kent , ik ziet niet zo in elkaar als de Australische Jerry Scholten.Veel bla bla en weet over de provincie Groningen niets.Ik heb nog nooit een politieke partij benaderd en gevraagd om aan de verkiezingen mee te doen.Nog nooit geweigerd.Deze Jerry kwam bij me via een Statenlid van uit de Groningse Staten Hij kwam bij me thuis en vroeg me of ik met hem wilde mee doen.Ik wil na 12 j met de politiek gestoeid te hebben best in de Staten.Daar had je 30 steun betuigingen voor nodig.Ik had er 32 en hij kwam met 2 geldige eraan en 70 papieren die nooit gestempeld waren en niet geldig waren.Dus door mijn inlevering mochten we mee doen.Hij zei ik sta op 1 en het is mijn partij.Ik doe het woord.Ik ga ervoor om in de Staten te komen en degene die de meeste stemmen heeft komt in volgorde op de lijst en verkiesbaar. als 1 slechts 50 stemmen krijgt en nr 2 krijgt er 5000 dan komt nr 2 in de Staten zo omschrijft de kieswet dat.Ik maak geen ruzie maar ga voor mezelf en zal vechten voor de Groningers om de misstanden van het huidige college eruit te halen.Nooit meer een Forum of een Station Groningen met afbraak perrons en nieuwe winkels op het station ! Weg met de grootheids waanzin.Ik ga niet voor een carriere ik ga voor de Groningers en niet voor Den Haag.Daarom roep ik de Groningers mij aan een zetel te helpen om in de Staten te komen.

  • Krokodillentranen. Anders was de gaskraan NU dicht gedraaid. Want wat hij zegt is dat met de kennis van nu ze geen gas zouden winnen. En wat doen ze om de veiligheid en leefgenot in de toekomst te waarborgen..... juist.... niets

  • Als jullie goed geluisterd hebben komt hij straks op 35 miljard m3 gaswinning uit !
    Dus ????????????????? De staatskas staat op nr 1

  • Ik hoor nu de redder van Groningen op de radio. Moorlag. Wat die allemaal uitkraamt is een groot verkiezingsverhaal. Nu is hij ineens tegen den haag maar als de verkiezingen voorbij zijn gaat hij helemaal weer mee met den haag. Hoe kan ik de PvdA voor een nederlaag behoeden . dat hadden ze tijdens het debat moeten doen en met de andere partijen de motie mee moeten steunen. Dit is weer de burger bedonderen voor stemmetjes. Hopelijk trapt niemand hier in.

    • Chris iedere inwoner van de Provincie Groningen moet lokaal kiezen.Ik vraag om je steun/je stem. Red het Noorden lijst 13 plaats 2 P.C.J.Muijzert

  • Als de gaswinning stopt zijn we weer de armste achtergestelde regio.
    Mooi.
    Dan gaan er weer subsidies komen op investeringen etc.
    Per saldo worden wíj groningers er niet slechter maar wel beter van.

  • Marc hij had een Partij en zocht een Groninger en had bij vrij mandaat en Pe Langen en Partij voor het Noorden aangeklopt en nee gekregen.Hij speelt mooi weer op mijn naam. Ik had 32 steun betuigingen en hij slechts 2.Het gaat er nu om dat ik meer stemmen krijg en niet hij want dan kan ik in de Staten komen en hij moet als Drent verplicht verhuizen. Heb spijt van deze man voel me gebruikt.

    • Mijn voorspelling dat regionale partijtjes bij succes snel uiteen vallen door onderling gekrakeel moet ik uitbreiden met regionale partijen die al voor de verkiezingen intern gedonder hebben.

      Zelfkennis is bij sommmige politici in spe niet een overontwikkelde eigenschap.

      • We moeten het gerommel van de PvdA aan de haddingestraat gaan uitvergroten. Het onderlinge gekrakeel. Machtspelletjes etc Over gerommel gesproken. Das pas rommel! Maar het blijft behoorlijk binnenkamers, helaas.

    • Ik vind het enigszins kolderiek Pieter. Wel goed dat je er open over bent. Je lijstrekker is overigens voor Thoriumcentrales: http://www.groningerkrant.nl/2015/03/nieuwe-partijen-simpele-oplossingen-voor-moeilijke-problemen/

      Dat lijkt me nou geen strak plan. Dan hou je enorme infrastructuren in handen van machtsblokken waarvoor grote stukken aarde overhoop moeten worden gehaald. Bovendien is thorium nog steeds radioactief (wel veel minder dan Uranium) en niet vernieuwbaar. Ook thorium raakt eens op. Het is een kwestie van problemen voor je uitschuiven.

      • Marc ik ben altijd open geweest en heb een hekel met mensen achter de elleboog en meelopers.Zeg waar het op staat.

  • Precies Marc, gaskraan dicht(er) en geldkraan open. Dat heb je goed gezegd.
    Want geld ís er namelijk genoeg, meer dan genoeg zelfs. Bij de multinationals die ruim 50 jaar lang honderden miljarden euro's aan aardgas uit de provincie Groningen hebben gepompt: de NAM en Shell/Esso, onder leiding en met volledige goedkeuring van vadertje Staat.
    Waar 'wij' nu de wrange vruchten van plukken.

  • Niet zo zeuren mensen. Jullie hadden het kunnen weten. De gemeenteraad liet zich al die jaren omkopen met onder andere een door de NAM betaalde Groninger Museum. Er zijn mensen voor minder beschuldigd van omkoperij. Waar heeft NAM de gemeenteraad nog meer 'geholpen'? Wellicht Groninger Forum, FC Groningen? Er hangt een gasluchtje aan veel projecten. De gemeenteraden moeten of dom zijn geweest of zich in slaap hebben laten sussen door een gaslucht.

    • Door de NAM? Door de gasunie zal je bedoelen ivm het 25-jarig bestaan werd een ditobedrag van 25 miljoen overgemaakt aan de gemeente Groningen voor het bouwen van het museum.Bovendie vind ik het vals om continue Shell, NAM of exxonmobile telkens daartoe te veroordelen. In dat opzicht is de politiek er wel in geslaagd, door het op deze te framen alsof de olie- en gasbedrijven dit hebben veroorzaakt. Zij hebben slechts gefunctioneerd als marionetten in opdracht van de politiek als eindverantwoordelijken.

      • Weer een complot onthuld !

        De veronderstelling bij de meeste complotten is dat de politiek de speelbal is van de grote bedrijven ipv andersom.

      • Kijk naar de BAM met gemeente Groningen en de provincie en RWS 6 handen op een buik en dat zal in de nieuwe Staten afgelopen zijn.Ik stel voor om de projecten op hold te zetten en ze financieel te gaan bekijken of definitief stop of veranderen.

Recente berichten

Vrijdag voornamelijk bewolkt met kans op een spatje regen

Vrijdag is er veel bewolking met vanochtend lokaal een spatje regen. In de middag is…

9 uur geleden

Donar stelt zwaar teleur tegen Den Helder Suns

Donar stelde donderdagavond in Den Helder zwaar teleur tegen Den Helder Suns, die tot nu…

9 uur geleden

Plannen Spoorkwartier komende dinsdag gepresenteerd in Forum

De plannen voor het nieuw aan te leggen Spoorkwartier, aan de zuidkant van het Hoofdstation,…

10 uur geleden

Deel Europaweg dicht vanaf vrijdagavond tot maandagochtend

De Europaweg gaat twee weekenden dicht ter hoogte van het viaduct met de ringweg. Dit…

12 uur geleden

Brommers en snorfietsen vanaf 1 januari niet meer welkom op Grote Markt

Brommers en snorfietsen zijn vanaf 1 januari niet meer welkom op de Grote Markt. Deze…

13 uur geleden

Oranje vrouwen zaalvoetbal met Tessa Grashuis ruim langs Kazachstan

Het Nederlands vrouwen zaalvoetbalteam heeft donderdagmiddag met 6-0 gewonnen van Kazachstan. (meer…)

13 uur geleden