Categorieën: Nieuws

Nieuwe campus voor Groningen

In mei begint de bouw van een nieuwe campus ten noorden van het UMCG. Dat meldt de Universiteitskrant maandag.

De plannen zijn onderdeel van de lange termijn huisvestingsplannen van de RUG, die vorig jaar met faculteitsbestuurders, Hanzehogeschool en de gemeente zijn besproken. De nieuwe campus noordelijk van het UMCG, vlakbij het Infoversum, worden gebouwd. Het terrein wordt momenteel klaargemaakt voor de bouw.

De bedoeling is dat het een plek wordt waar studenten kunnen wonen, sporten en studeren. Ook cultuurcentrum Usva komt naar de campus, omdat het huidige monumentale pand aan de Munnekeholm te klein wordt. De studenten sportorganisatie Aclo krijgt ook een dependance van het Sportcentrum op de nieuwe campus. Het zal de vierde campus van de RUG worden, na de City Centre campus, Zernike Campus en Healthy Ageing Campus.

Rick van der Velde

Bekijk reacties

  • Prima. Concentratie van studenten in campi heb ik altijd al het enige goede idee van de Stadspartij gevonden. (Credit's where it's due).

    Maar het helpt natuurlijk alleen als de studentenhuizen in straten waar deze eigenlijk niet horen, weer worden opgeheven.

  • Lijkt me een ideale lokatie voor de studenten, vlak bij het UMCG, de Petrus Driessenstraat en het centrum.

    • Maar niet vlakbij het Zernike. Waarom daar geen campus gebouwd? D'r is daar al van alles aan infrastructuur.

      Jammer, zo in de binnenstad. @Marc, het begrip binnenstad mag best wel eens wat opgerekt worden nu de stad zo aan het uitdijen is.

  • Zernike komt ook steeds meer in beeld als vestigingsplaats voor een campus. Helemaal nu veel buitenlandse studenten interesse hebben getoond. Zou niet verkeerd zijn om dan ook gelijk het op voormalige Suiker Unie terrein een campus te gaan bouwen,kwa uitvoering gelijk aan de huidige containerwoningen welke nu op het voormalige Bodenterrein staan.

    Had liever gezien dat de vele geleende miljoenen, welke nu in het Huis van Niets achter de Oostwand worden gestoken, gebruikt zouden zijn voor grootschalige studentenhuisvesting op genoemde lokatie`s.

    Temeer daar men nu is gestart met de bouw van opnieuw zo`n megalomaan gebouw aan in dit geval de Zonnelaan ten behoeve van studenten, excuus jongerenhuisvesting, waarbij er straks ook nog eenzelfde gebouw aan de Grote Beerstraat wordt neergezet.

    Jammer dat de politiek in deze gemeente dit niet heeft tegengehouden.

  • Zolang ze goede oplossingen hebben voor het vervoer naar Zernike is dit natuurlijk een goed idee. Mensen die op de Stadspartij hebben gestemd zien nu wat een invloed je kan hebben, ook al lever je geen wethouders!!!! Geen tram, een campus, de Stadspartij is met terugwerkende kracht de grote winnaar van de verkiezingen geworden die de meeste resultaten heeft behaald, zonder op het pluche te gaan zitten. Petje af.

      • Ze deden het zo verschrikkelijk goed dat ze intern enorm gedonder kregen en ongeveer halveerden.
        De invloed van Stadspartij op het beleid is net zo groot als de invloed op het weer.

        Bovendien is het een onbetrouwbaar gezelschap die voorafgaand aan de verkiezingen stelde dat de bouw van het Forum een breekpunt zou bij onderhandelingen over collegedeelname. De dag na de verkiezingen stelde de Stadspartij dat het Forum een voldongen feit was waar ze niet meer tegen zouden ageren.
        En dat soort types vormen met andere dorpsgekken een partij waarbij ze de Groningers pretenderen te vertegenwoordigen.
        Het is een zeer onbetrouwbaar gezelschap.

      • De Stadspartij heeft stemmen verloren, maar dat had verschillende oorzaken. Ten eerste het boegbeeld dat verdween door strubbels in de partij en daarna werden verkiezingen in de stad opgeëist door landelijke punten. Bovendien waren veel belangrijke punten van de vorige verkiezingen al binnengehaald zoals de tram en met terugwerkende kracht de campus. En natuurlijk heeft de Stadspartij de campus echt neergezet, toen heersende partijen erachter kwamen hoe dat leefde onder de bevolking hebben ze dat idee snel gekopieerd. Net zoals de PvdA zich dankzij Wilders steeds meer verzet tegen immigratie en ook uitkeringen wil terug halen uit Marokko. De PvdA wordt zelfs populistisch door hun troetel marokkaan in Rotterdam te laten roepen dat mensen die zich niet willen aanpassen maar terug moeten. Zo werkt de politiek, die laten zich ook sturen door punten van andere partijen. Nog zoiets; 100% Nederlanders in Spanje, Brazilië, Mexico worden gekort als ze AOW willen in die landen, maar tegen Turkije en Marokko durft de overheid niets te ondernemen. Maar dat is weer een andere kwestie. (pure discriminatie / angst)

        De standpunt t.o.v het forum verbaasde mij ook niet. Was gewoon voldongen feit en lag ik niet wakker van. En ik ben ook niet iemand die bijvoorbeeld het Forum/Moskee als Klaagmuur ziet waar ik nog 10 jaar over ga zeiken, ook al mogen ze die van mij afbreken of afbranden.

        Er zou inderdaad ook een campus dicht bij Zernike moeten komen, maar dat hebben ze ook ingezien en gaan ze dus ook mee aan de gang. Zonder Stadspartij zou het nog steeds gaan om een compacte binnenstad.

  • Ik bedoel natuurlijk credits voor de oude Stadspartij met onze trouw brombeer Prummel, Bolhuis en de oude ondersteunende garde. Ook Amrut heeft destijds zijn bijdrage nog wel geleverd. Maar nu zie of hoor je de Stadspartij niet meer.

    • De stadspartij wou de studenten ophokken op het suikerunieterrein, ver van burgers en voorzieningen. Dat bleek in heilloos plan (het is onderzocht). Dat de Universiteit het bodenterrein ontwikkelt en campus wenst te noemen heeft daar werkelijk niets mee te maken. De USVA de ACLO, de sociale faculteit en bewoning? Daar is een beetje weinig ruimte voor. Ik vraag me af of ze met bewoning niet de al aanwezige wooncontainers bedoelen. Met de stadspartij heeft het in ieder geval weinig tot niets te maken.

  • Vroeg me al af wat ze daar aan het doen waren, want het bord met uitleg was al aardig onleesbaar door een tag.

  • En toch Jacques, blijf ik mij verbazen dat je nog altijd geen lid bent van De Stadspartij, je zou er met je houding, uitspraken en dwalingen beslist geen modderfiguur slaan.
    Vraag mij af of je soms iets op het relationele vlak met Robert hebt en/of hebt gehad, je reactie`s zijn altijd zuur en zitten vol frustratie tegenover alles wat maar enigzins positief over in dit geval de Stadspartij kan worden uitgemeten.

    Maar goed, de ene helft op dit forum denkt in jou een VVD`er te zien, waar ik je meer als PvdA`er/D66`er zie, beide eerstgenoemde partijen zijn nu de afgelopen 5 jaar wel erg onbetrouwbaar gebleken, niet enkel waar het om politieke uitspraken en keuze`s ging en gaat, maar ook waar het om bestuurders en besturen gaat.

    En wij gaan over tot de orde van de dag

    • De Stadspartij bestaat vooral uit verzuurde blanke mannen van middelbare leeftijd die niet veel succes in hun leven hebben.
      Ik ben daarentegen een vrolijke optimist en zou mij niet bij die mensen thuisvoelen.

      Bijzonder dat sommigen het belangrijk vinden om een politieke partij aan mij te koppelen.

      • Jij past alleen maar bij de PvdA. En een vrolijke optimist ben je zeker nIet. Wel een van die verwarde mannetjes die alles wat anderen denken de grond in proberen te trappen en wee je gebeente als je iets over dit college zegt dan bega je een doodzonde bij Jack.
        Dat je niet moe wordt van je zelf. Kom maar op met je reactie. Vraag vriendje Marc ook even of die hierop reageerd. Gelukkig ben ik niet de enige die dit ziet.

  • Ik stem allang niet meer op landelijke partijen. Die moeten altijd punten inleveren die ze tijdens de verkiezingscampagne riepen. En laten ze nou steeds aan beide kanten, links en rechts, de punten die ik belangrijk vindt steeds opofferen. Zodat je in feite stilstaat. Ik heb in mijn leven wel op alle partijen gestemd. Maar ik denk nu dat je beste gewoon Extreem kan stemmen, of extreem links, of extreem rechts. Dan gaan de bestuurs partijen vanzelf hun ideeën meer naar links of rechts verschuiven. Bovendien hebben die middenpartijen net zoveel slechte punten als goede punten, heb je dus niets aan om er op te stemmen.

    VVD is interessant, ik ben liberaal. Maar waarom zijn ze dan zo strikt met het drugsbeleid? Ik ben ervoor dat mensen niet naar de voedselbank hoeven (hoeft overigens ook helemaal niet, uitkeringen zijn hoog genoeg). Maar de SP ziet iedereen als zielig terwijl ik denk dat 50% van de uitkeringstrekkers gewoon uitvreters zijn. Dus daar zit je dan, gaat alles door het midden en schiet je geen steek op.

Recente berichten

Groninger Museumnacht uitverkocht met 3.500 bezoekers: “Veel internationale jongeren”

De achtste editie van de Groninger Museumnacht is een succes geworden. Volgens de organisatie heeft…

52 minuten geleden

Wijde wereld lonkt voor Capriccio Clarinet Orchestra: “Na Dublin wachten Bremen, Italië en wellicht Zuid-Korea”

Het Capriccio Clarinet Orchestra uit Haren heeft de wind in de zeilen. Waar het orkest…

4 uur geleden

Persoon overlijdt bij aanrijding met trein in Hoogkerk

Bij een aanrijding op een spoorwegovergang op de Zuiderweg in Hoogkerk is in de nacht…

4 uur geleden

Woningnood weegt zwaarder dan veiligheid- en gezondheidsrisico’s bij bouw 160 appartementen Reitdiepzone

Het plan om een nieuw appartementencomplex met 160 woningen te bouwen aan de Friesestraatweg gaat…

4 uur geleden

Brief reclamebelasting is geen aanslag: “Gegevens die verzameld zijn kun je controleren”

De brief die ondernemers afgelopen week hebben ontvangen over de reclamebelasting is nog geen aanslag.…

5 uur geleden

Café Salud moet na een half jaar noodgedwongen de deuren sluiten

Het pand van café Salud aan de Carolieweg staat te koop. Eerder dit jaar opende…

5 uur geleden