Categorieën: Nieuws

Stadspartij: klok Martini naar 5 voor 12

De klok van de Martinitoren moet stilgezet worden op vijf voor twaalf, totdat de gaswinning definitief verlaagd wordt. Dat staat in een voorstel van de Stadspartij.

Het voorstel wordt aanstaande woensdag besproken in de gemeenteraad. Volgens de Stadspartij wordt Groningen door de Haagse politiek in een wurggreep gehouden. Den Haag weigert, ondanks alle feiten, waarschuwingen en vernietigende rapporten, haar verantwoordelijkheid te nemen.

De Stadspartij wil dat er een duidelijk signaal wordt afgegeven. Door de klokken van de Martini stil te zetten op 5 voor 12 geeft Groningen de ernst van de situatie aan en mag toekijkend Den Haag zich schamen voor het negeren van de veiligheid in onze provincie.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

    • Die gedachte kreeg ik ook toen ik las dat jij op de kieslijst van vrij spagaat stond.
      Achteraf bezien een terechte gedachte gebleken.

    • Tuurlijk niet, net zoals toen jij in de Martinikerk stond te beweren dat de scheuren door de bouwput van het Forum kwamen.

      • Toch, was dit waar Marc. Zelfs de beheerder heeft dit verklaard. Die vervolgens op een één of andere wijze daarop de mond is gesnoerd!

      • Je bent graag iemand, die wilt uitdelen. Als iemand je wilt corrigeren, doe je de persoon in de ban als een 'gekke Gerritje'. Jammer Marc.

      • Als jij met 'bronnen' komt die je niet hard kunt maken, omdat ze zogenaamd de mond gesnoerd zijn, dan kun je zo'n reactie verwachten.

      • Wat een bizarre reactie Marc. Het was opgemerkt in de media. Een gevoelig punt voor het stadsbestuur, wat vervolgens een stilzwijgen werd. Een scenario dat zich makkelijk liet raden.

      • Dat was inderdaad de discussie destijds. Marc kiest de kant van het stadsbestuur. Die het vervolgens wegzetten als iets volstrekt belachelijks. Ik kies de kant van de zeer zorgzame beheerder, als dagelijks zeer betrokken.

    • Wat heb ik me in die Bolhuis - het icoon/zwaargewicht dat wel even 15 stemmen kreeg - vergist. Leek me altijd zo'n vriendelijke betrokken Stadjer.

      Maar nu in de hand bijten die hem met 1300 euro per maand (?) tot voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen voedde. Gatver de gatver.

      • Ik vind het wel sterk van Bolhuis dat hij nu, weliswaar rijkelijk laat, inziet dat het gezelschap waarvoor hij in raad zat een opportunistisch gezelschap is.

      • He Oude Stalker van me.

        Moet je je PvdA-partijgenootjes wijs proberen te maken dat Amrut Sijbolts een opportunist zou zijn. Als dat niet lukt, het misschien bij wat andere lokale politici of journalisten (Brandsma, Van Mannekes of Oosterhout)proberen.

        (Van de degene die jou kent, hoorde ik dat je steeds vaker met nauwelijks verborgen meewarigheid in het clubpand in de Haddingestraat benadert wordt. Maak me zorgen, little buddy)

        Groet.

  • Kamp gaat gelijk om en brengt het terug naar 20 miljard. Het is in ieder geval een poging.

  • Met dit soort symboolpolitiek bereik je helemaal niets. In die zin is het vrij logisch dat de Stadspartij dit voorstelt.

  • Dit zijn van die totaal nutteloze voorstellen. Al was het alleen maar omdat ze in Den Haag die klok niet kunnen zien. Dus wie pak je ermee? De Groninger.

    Als je echt vindt dat Den Haag ons in een wurggreep houdt, organiseer dan een trip naar Den Haag en zet op het Binnenhof dan alle klokken op vijf voor twaalf.

  • Ik denk dat veel Groningers helemaal niet weten dat het 5 voor 12 is.

    Bovendien, vergeet niet hoe krachtig symbolen zijn! Veel van jullie reacties op dit podium zijn daarop gericht.

  • Met de SP naar Den Haag en rookbommen en tomaten gooien lijkt mij meer effect hebben. Of kondig een Groninger Project X aan op het binnenhof in Den Haag.

  • Symbool politiek werkt niet.Dat is in den haag en daar buiten allang bewezen. Als je echt iets wil bereiken zul je dit via verkiezingen moeten doen. Maar dan nog loop je de kans dat de politiek hier niets mee doet.
    Zolang de Groningers niet samen de handen ineen slaan gaat kamp zijn eigen gang. En zolang je Jokers als vos en Samson in de tweede kamer hebt zitten zal het nooit meer goed komen . En moorlag die draaide ineens een half jaar voor de verkiezingen als een blad aan de boom om in de aardbevings kwestie. Die hoopte hiermee toch nog voldoende stemmen binnen te halen. Maar het pakte gelukkig anders uit. Als je iets wilt bereiken in den haag zul je het anders moeten spelen.
    Maar hoe dat wordt nog een hele toer.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden