Tussen de Middag Opvang basisscholen gered

De Tussentijdse Middag Opvang, de TMO, blijft gehandhaafd op de basisscholen in de stad. Nieuwe regels van de Belastingdienst zou de vergoeding die vrijwilligers krijgen halveren, maar dat plan gaat na onderhandelingen met O2G2 nu niet door.

De plannen van de Belastingdienst ontstonden een half jaar geleden. Vrijwilligers die tussen de middag kinderen op school opvingen kregen een vergoeding van 4,50 euro, maar dit was volgens de Belastingdienst teveel. Zij wilden het terugbrengen naar 2,50. De vrijwilligers zaten hier niet op te wachten omdat de vergoeding niet meer de onkosten zou dekken, en bedankten vervolgens massaal.

De openbare onderwijsgroep O2G2 is in gesprek gegaan met de Belastingdienst en daar is nu uitgekomen dat de 4,50 euro toch gehandhaafd wordt. “Wij gaan er voor zorgen dat we het belastingverschil gaan betalen”, zegt Erik Vredeveld van O2G2. “Op die manier kunnen we er voor zorgen dat de 4,50 euro blijft bestaan.” Door alle onrust zijn er van de kleine tweehonderd vrijwilligersplaatsen flink wat plekken beschikbaar gekomen. “Mensen die het daarom leuk vinden om kinderen tussen de middag op te vangen op school zijn daarom bij ons van harte welkom.”