Bij een politiecontrole op school- en rolstoelvervoer werden woensdag in Groningen en Haren vijftien tekortkomingen en overtredingen geconstateerd. In totaal werden 102 taxibusjes onderzocht, waarvan er 25 mensen in een rolstoel vervoerden.
In vijf busjes met de rolstoelers werden losliggende delen gevonden die bij een onverwachte noodstop voor verwondingen kunnen zorgen. In andere busjes bleken zes kinderen de gordel niet juist te dragen, namelijk onder de arm en achter de rug. In een geval had een leerling de gordel in het geheel niet om. In een van de taxi’s zat een kind voorin zonder de stoelverhoger.
Vanwege de CAO-acties door de politie werden geen bekeuringen geschreven maar bleef het bij waarschuwingen. Aangezien de politie een toename ziet in het aantal manco’s in deze specifieke taxibranche, wordt in de toekomst vaker gecontroleerd. Dan wordt bij overtredingen wel proces-verbaal opgemaakt.
Het is nog geen oud en nieuw, maar de ongeregeldheden zijn al begonnen. De brandweer…
Marnix Kolder is afgelopen zomer getroffen door een herseninfarct. Dat meldt de oud-speler van onder…
Het blijft de komende dagen bewolkt en grijs. De zon laat zich niet of nauwelijks…
De achtkoppige Groningse pencak silat-ploeg heeft vier prijzen behaald op het wereldkampioenschap in Abu Dhabi.…
Een rechtbank in Amsterdam heeft een 45-jarige Stadjer veroordeeld voor oplichting. De man krijgt tot…
Op de avond van eerste kerstdag heeft een brand gewoed in een schoorsteen van een…
Bekijk reacties
De controles zijn geheel terecht, maar je ziet hierin wat de uitwerking is van het financieel uitkleden van deze sector door het aanbestedingsbeleid van de gemeentes/overheid om alleen maar te kijken naar het geld en niet de kwaliteit.
Maar ja het gaat maar om een economisch oninteressante doelgroep, dus daar moet je naar goed neo-liberaal beleid zo min mogelijk aan uitgeven.
Klopt.
Het Groningse PVG leverde veel meer kwaliteit dan de Rotterdamse prijsvechter BIOS.