De NAM heeft excuses gemaakt voor de aardbevingen in Groningen. De NAM zegt tevens de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid van februari te onderschrijven.
“Ik betreur het ten zeerste dat de aardbevingen voor zoveel mensen tot problemen leiden en ik wil daarvoor mijn excuses aanbieden”, aldus NAM directeur Gerald Schotman.
Schotman zegt dat de NAM voor de beving in Huizinge in 2002 alleen rekening hield met schade door aardbevingen. De NAM erkent dat er door de zwaarte van die beving nu ook een veiligheidsrisico is.
De eersteklassers Be Quick 1887 en Oranje Nassau hebben zware tegenstanders gekregen in achtste finales…
Patiënten van het UMCG in Groningen kunnen voortaan genieten van een veel aangenamer uitzicht. Wat…
De werkzaamheden aan de Helperzoom in Groningen duren langer dan gepland, meldt Aanpak Ring-Zuid vrijdagmiddag.…
Het geld om de Martintoren toch te verlichten tijdens de kerstperiode is binnen. Nu is…
De geplande staking van apotheekmedewerkers van de komende week mag niet doorgaan. Dat bepaalde de…
Het volle stroomnet in Groningen heeft geen directe invloed op de voortgang van de versterkingsopgave.…
Bekijk reacties
Was dat nou zo moeilijk NAM???
Niet dat de gedupeerden er écht wat aan hebben, en tientallen jaren te laat natuurlijk.
Maar goed, het is een 'beginnetje' zullen we maar zeggen.
Wij zijn huurders in Beijum.
Beijum heeft de jaarlijkse huurverhoging van 2,5% weer achter de rug. In ons geval weer een extra 180 euro per jaar. Maar dit jaar willen we met alle bewoners van de Wibenaheerd bezwaar gaan maken.
Beijum is zo’n gebied in onze provincie Groningen waar het, volgens onze eigen Rijksoverheid én incluis de welgemeende excuses van de NAM, onveilig wonen en leven is. De komende decennia gaat er 30 miljard euro uitgetrokken worden om onze huizen, hoogbouw en appartementen veiliger te maken.
Tot op heden is het ‘frame’ rond de gasbevingsperikelen vooral door huizenbezitters en onroerendgoedeigenaren (b.v. Imca Marina) bepaald. Maar wij, huurders én trouwe huurders, wonen ook onveilig! En onze angsten en zorgen zijn ook echt. Dus ligt er een andere, maar niet minder heuse vertrouwensvraag open die nu ook wel eens gesteld mag gaan worden.
Zolang onze woningbouwcorporatie niets van zich laat horen middels bouwveiligheidsrapporten of keurmerken én ook niets heeft ondernomen om de onveilige situatie bouwtechnisch te verbeteren, willen wij in elk geval GEEN HUURVERHOGING MEER.
Het is tijd voor bezinning, het is tijd voor actie.
Van de week gaan wij, op onze eigen kosten, zogenaamde 'stempels' (stutten in de bouw) aanschaffen om in elk geval onze kinderslaapkamers veiliger te maken. Daarin zijn wij, huurders, echt niet verschillend van huizenbezitters. Zoveel is zeker.
Jos en Joke Langté