De gemeente onderzoekt of de kosten die de stad maakt bij evenementen doorberekend kunnen worden aan de organisatoren. Dit gebeurt nu ook al bij de 400 evenementen die jaarlijks in de stad plaatsvinden.
“Maar niet alle kosten die de gemeente maakt, worden doorberekend aan organisatoren van evenementen. In vergelijking met andere gemeenten blijken wij wat de kosten betreft een prima middenmoter te zijn”, aldus wethouder Joost van Keulen.
Er zijn nu twee tarieven: € 255,= voor een middelgroot evenement (200-2000 bezoekers) en € 1932,= voor een groot evenement (meer dan 2000 bezoekers). Het college wil dat daar een tussen tarief bij komt en een apart tarief voor zeer grote evenementen.
De kosten die de gemeente maakt bestaan onder andere uit het klaar maken van terreinen, het opruimen daarvan, maatregelen voor de openbare orde en veiligheid en wegafzettingen.
In de ochtenduren is er woensdag kans op hardnekkige mist. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is…
Het Schotse avontuur van Kevin van Veen is afgelopen. Op sociale media laat St. Mirren…
De basketballers van Donar hebben dinsdagavond de uitwedstrijd in de European North Basketball League tegen…
In de gevel van vier nieuwbouwwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren is een plaquette geplaatst…
Amerikanen gaan dinsdag naar de stembus voor de presidentsverkiezingen. Groningse Amerikanen volgens de verkiezingen op…
Het KNMI waarschuwt dinsdagavond voor dichte mist. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…
Bekijk reacties
Jaag de kosten maar verder omhoog, jaagt de gemeente de evenementen de stad uit. De meeste kosten komen al (terecht) op het bordje van de organiserende partij. Hierbij moet worden gedacht aan beveiliging, opruimen van afval, verkeersregelaars enz. De gemeente moet er wel voor waken dat de stad Groningen aantrekkelijk blijft voor evenementen.
Kan het Noorderplantsoen wanneer het mooi weer is ook als een evenement aangemerkt worden? Dat de organisatoren van bbq's, picknicks, feestjes etc ook aangeslagen worden? Kunnen de kosten van het opruimen van de zooi die ze achterlaten daarvan betaald worden.
Terecht, helemaal als je kijkt naar bijvoorbeelld de 4 mijl, wat nu feitelijk door een privaat bedrijf wordt verzorgd, welk bedrijf ook winst zal willen generen. Ik denk dar de organisatie van de 4 mijl zich in de handen wrijft/mag wrijven dat het niet meer dan 1932,00 hoeft te gaan betalen.
Begrijp ook nog altijd niet dat de inzet van de politie bij z.g. risico wedstrijden van de plaatselijke FC niet gewoon in rekening worden gebracht bij genoemde club.
Middenweg, niet in rekening brengen bij FC Groningen, maar bij de veroorzakers. De FC kan het wel eventueel doorberekenen in de prijs van de kaartjes, omdat zij echt wel weten wie deze " supporters '" zijn. Ben er voorstander van om dat dan landelijk te regelen bij alle BVO's.
Het lijkt mij logisch dat de veroorzaker van de kosten deze ook zelf betaalt.