foto: Google Streetview
De verbouwing en nieuwbouw van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool gaat veel meer kosten dan begroot. De kosten lopen op van zes tot negen miljoen euro, vooral vanwege het aardbevingsbestendig maken van de gebouwen.
De locatie Veemarktstraat moet groter worden vanwege het in huis nemen van de Master of Music en de opleiding Compositie, Muziek- en Studioproducties. Die laatste zit nu nog aan de Radesingel. Er komen ook een jazzcafé en twee geluidsdichte drumbunkers. Het gebouw krijgt een nieuwe open entree en ook het plein wordt aangepakt.
Tegenover het bestaande gebouw komt nieuwbouw, op de plek waar nu nog twee café’s staan. Die worden in de zomer gesloopt. De oplevering staat gepland voor de zomer van 2017.
Treinkaartjes worden vanaf volgend jaar mogelijk twaalf procent duurder. Dat schrijft staatssecretaris Chris Jansen (PVV)…
Aan de E.G. Balchstraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed in…
De zaalvoetbalsters van Drs. Vijfje gingen vrijdagavond in de eerste ronde van de play-offs al…
Groningen kan de komende dagen rekenen op zonnig, droog en steeds warmer weer. Koningsdag verloopt…
Vanaf 12 mei wordt het Pedaalpad in Beijum opgeknapt. Tijdens de werkzaamheden worden onder meer…
Op dinsdag 6 mei starten werkzaamheden aan de Oosterbrug. Dat levert hinder op, maar de…
Bekijk reacties
Bestaat de Stadspartij nog?
Waarom zorgt die partij er niet voor dat de sloop van het mooie historische blokje rondom café Cheers dat de Stad-Groninger bevolking niet wordt gemobiliseerd voor wetgeving (gemeentelijke petitie o.i.d) tegen een verdere ver-Almerisering van de stad.
Niet dat wij ooit op Almere zullen lijken, omdat Almere dicht bij de prachtige stad Amsterdam ligt. Een stad waar men sinds een jaar of dertig wel doorheeft dat slopen van historische panden slechts het gevolg van een mentale stoornis (auti's kunnen slecht tegen de "chaos" van een oude stad) of criminele geest (bouwvriendjes en "architectuur"-vriendjes helpen).
Dat er in een van de stoerste wijken van de stoere Hanzestad en later industriestad een jazzcafe komt, zegt veel over het totale gebrek aan respect van de (zelfcensuur) van de "top" van de Hanzehogeschool voor Groningen.
Besluiten tot een met veel belastinggeld betaald nieuwbouw voor alcoholisme voor de pretentieuzen en aanstellers (want jazzliefhebbers) onder de homo sapiens, ten koste van historische panden; het is de ijdele engerd Hans Pijlman ten voeten uit.
Er kan weer een groep toegevoegd worden aan het lijstje van VSH van mensen die niet deugen. Deze keer zijn de jazzliefhebbers aan de beurt.
Zo langzamerhand blijven er niet veel mensen over die wel deugen. Het lijstje is inmiddels wel heel erg lang geworden. Het lijkt alsof de enigen die zich niet in de gevarenzone bevinden de Stadjers zijn. En dan wel volgens een zeer specifieke, niet erg gangbare definitie zodat er vrijwel niemand door de ballotage komt.
Het lijkt mij een eenzaam bestaan om onbegrepen te blijven.