Categorieën: Nieuws

Containerbewoners in actie tegen Nijestee

Bewoners van de containercomplexen aan het Damsterdiep overhandigen donderdag een gouden ambulance aan woningcorporatie Nijestee. Ze doen dat samen met ROOD, de jongeren in de SP.

Nijestee ontvangt ook een manifest en handtekeningen van de bewoners. Die eisen betere woonomstandigheden. De ambulance staat voor veiligheid, bereikbaarheid voor veiligheidsdiensten en de spoed waarmee dit gebeuren moet.

De jongeren willen portiekafsluiting, schimmelvrije huizen en slagbomen, waardoor de veiligheidsdiensten de containers kunnen bereiken. Volgens de actievoerders wil Nijestee niet luisteren.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

    • Ze waren ooit daar geplaatst als tijdelijk. Zo was het ook ooit afgesproken met de bewoners daartegenover aan het damsterdiep. Inmiddels lijkt het permanent.

  • De containers zouden dit jaar ook verdwijnen, maar nijestee gaat ze nog 5 jaar langer laten wegrotten om meer geld te verdienen.

  • Ze zijn in 2005 geplaatst voor 5 jaar, dat is met 5 jaar verlengd dus dit jaar loopt verlenging van de vrijstelling af. Zal dus wel weer verlengd worden.

      • Niet volgens Google, maar je hebt twee plekken aan het Damsterdiep bij de voormalige praxis/nas en mazzel/goudgoed en achter de EMG-factors.

      • Volgens Woningnet (advertenties van de studio's ah Damsterdiep) blijven ze inmiddels staan tot 2020. Overigens zijn de bewoners hier niet van op de hoogte gesteld.

  • Nijestee blijft ontkennen dat ze op de hoogte zijn van bepaalde problemen terwijl die al zijn aangegeven. Daarnaast, als ze bekennen dat er wel problemen bekend zijn, ondernemen ze geen enkele actie. Ik ben bewoner van een wooncontainer (niet die van het damsterdiep), maar ook hier zijn problemen. Nijestee doet alsof ze luisteren, maar dat doen ze absoluut niet. Het lijkt alsof ze gewoon altijd maar kunnen doen wat ze willen doen en zo zoveel mogelijk winst kunnen maken. Erg jammer dat dit ten koste gaat van het woongenot van vele mensen. Niet alleen de nette bewoners van deze studio's, maar ook de omwonenden die hinder hebben van de niet nette bewoners van de studio's en andere vage types die op de terreinen rondhangen.

    • Daarnaast betalen we als bewoners dik €6.000 euro voor de kosten van de huismeester. Maar ik vraag mij ook erg af waar dit geld naartoe gaat, want er wordt bizar weinig schoongemaakt.

      • Zet ook mijn vraagtekens bij die torenhoge servicekosten van de Nijestee. De graaiers zoals Bregman (directeur) en zijn 2 secondanten (huurderszaken en vastgoed) moeten uiteindelijk ook kostendekkend zijn. Bovendien is Nijestee een goede huisvriend van de lokale politiek. Er wordt hun niets dan ook niets dwars gezeten. Ze krijgen vrij spel! En de toezichthouder, functioneert al decennia niet. Ze spelen elkaar de bal toe, omdat beide partijen ook allen financieel profijt hebben van de Nijestee ten koste van zijn bewoners. Een ondertussen mooi weer spelen in de media, alsof je als woningcorporatie zeer sociaal cq begaan bent. Ammehoela!

      • @Sjoerd
        Wanneer je iemand bij naam noemt en als graaier te kijk zet dan verwacht ik minimaal een goede onderbouwing daarvan.

      • Graag verwijs ik je naar de jaarverslagen van Nijestee. Overigens zijn de laatste 2 edities niet meer publiekelijk. Het heeft/had zijn reden. Zo blijkt.

      • Waarom moet je het mij dit altijd vragen Jack. Alles wat ik schrijf is gebaseerd op feiten. Je had het immers zelf kunnen opzoeken. Niet weer vragen of een dergelijk wantrouwen tentoonspreiden OK?!

  • http://www.aedes.nl/binaries/downloads/salarissen-bestuurders/20150428-tabel-beloningen-bestuurders-2013.pdf

    Volgens deze PDF was het 153.065 in 2013.

    Even de andere corporaties opgezocht.

    Lefier A.J. de Boer 167.729
    De Huismeesters P.K. Hillenga MBA 141.527
    Patrimonium J.H. Oosterhoff RA 101.103
    Steelande wonen W.J. Nolden 115.444

    Die laatste zit er in ieder geval nu niet maar. Peter Pinkhaar heet de huidige en die zat in 2013 hier:
    Stichting Welbions P.M. Pinkhaar 219.275
    Bestuurder tot en met juni 2013. Bedrag
    bevat uitkering € 138.000 verband met
    einde dienstverband

    • Aedes is een vrijblijvend gegeven Marc. Ook heb je niet de plicht om lid te zijn van dit gezelschap Aedes. Het welbekende Vestia was bijvoorbeeld geen lid.

      • Het zijn in ieder geval bedragen die alle proporties te boven gaan. Het staat geenszins in verhouding.

      • DaArin verschillen we van mening. Het is een goed maar zeker geen overdreven hoor salaris wanneer je dit vergelijkt met anderen die een vergelijkbare functie hebben.
        Om de directeur van Nijestee dan een graaier te noemen vind ik onterecht. Hij is op legale wijze aan die baan gekomen en betaalt, voor zover ik weet, keurig belasting.
        Het jaarverslag van Nijestee van 2013 is trouwens heel gemakkelijk te vinden op internet. Die van 2014 is kennelijk nog niet gereed. Geen enkele reden dus om wantrouwig te zijn.

        Ik vind het prima om organisaties kritisch te volgen maar in het geval van Bregman/Nijestee zijn jouw beschuldigen niet correct en heel gemakkelijk te weerleggen. Dat is heel jammer want met dit soort praatjes beschadig je volkomen ten onrechte mensen.

      • LOL .. Is ook de allerlaatste keer dat ik op je heb gereageerd. Je ben niet van deze wereld. Hebben anderen je ook al verteld

      • Er zijn ook kleinere coöperaties met bestuurders die om niet of tegen een onkostenvergoeding werken. Ga die lijst maar eens langs. Het minimum inkomen voor een normale coöperatiedirecteur schijnt zo rond de ton te beginnen maar is niet vaak meer dan 2 ton in normale omstandigheden. Die van Urk verdient ook een ton terwijl Patrimonium Urk slechts 800 woningen heeft. Patrimonium Groningen heeft 10 keer zo veel woningen en de bestuurder verdient 1,2 ton. Per woning betaald de huurder in Urk dus 114 euro aan de directeur. In Groningen ongeveer een tientje.
        Ik vind zelf dat de coöperaties te veel op bedrijven lijken. Het zouden echte verenigingen moeten worden, waar huurdersbelangen voorop staan en waar de huurders naarmate men er langer woont een aandeel in hebben. Zaken als studentenhuisvesting zouden door een door de Universiteit en de (hoge)scholen opgerichte stichtingen kunnen gebeuren.

      • Jammer dat je niet op een fatsoenlijke wijze inhoudelijke argumenten kunt geven.
        Nu speel je alleen maar op de persoon van Bregman die niets heeft misdaan.
        Dat je dan ook vervelend over mij doet kan me niet echt intereresseren, dat zegt meer over de afzender van de boodschap.

      • @Marc De NOS heeft dit gedefinieerd per woning.

        @Jack Het zijn abnormale bedragen. Dat je naar elkaar wijst, zoals door jouw terecht veronderstelt is al een gevaarlijk virus op zich. Als lid van een managementteam met 5 personen waarin miljarden omgaan verdien ik dit zelfs niet. Als wij verkeerd besluiten, heeft dit verregaande consequenties als persoonlijk maar ook als bedrijf en de mensen die er werken. Als zij fout besluiten, krijgen ze een afkoopsom en wordt dit vervolgens verhaalt op de bewoner of de belastingbetaler in het algemeen. Een volgende bestuurder uit de gelederen dient zich vervolgens aan met een welbekend eisenpakket in dit netwerk. Bovendien kan je zeer grote vraagtekens plaatsen, hoe men op dit soort functies terecht komt. Het is een cultuur, waarin men elkaar de bal toespeelt als persoonlijk financieel belang en waar de politieke kopstukken zeer sterk zijn verweven.

      • Over de hoogte van het salaris dat iemand zou mogen verdienen kun je altijd heel erg lang discussieren.
        Wat ik jammer vind is dat je Bregman als een graaier wegzet terwijl Nijestee zich houdt aan de regels die binnen de sector gelden en daar ook volkomen transparant over is.
        Het is dan incorrect om dan Bregman negatief weg te zetten als graaier.
        Dat je vraagtekens bij de beloning in die sector is uiteraard je goed recht !

      • De sector versus de politiek heeft zelf zijn 'regels' daarop toegepast en dan is het volgens Jack legitiem. Transparant is het niet. Er wordt onvoldoende gespecifieerd in het jaarverslag. Bovendien zijn de bedragen die Marc zoal aangaf excl. pensioen. Ook is het een sector, waarop de minderbedeelden een beroep doen, dan is het sowieso ongepast je zo te verheven.

      • Het is heel transparant! En terecht.
        De regels zijn openbaar en iedereen staat het vrij om er kritiek op te hebben.
        Je mag van alles van de hoogte vinden, maar suggesties dat het allemaal niet transport of onvoldoende gespecificeerd is, is niet in overeenstemming met de feiten.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

15 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden