Categorieën: Nieuws

Jonge socialisten willen snel woningbouw op Suikerunie-terrein

De Jonge Socialisten willen dat het stadsbestuur snel aan de slag gaat met woningbouw op het Suikerunie-terrein.

De gemeente wil pas na 2025 een definitieve bestemming. Dit betekent dat de ontwikkeling van het terrein nog minstens tien jaar op zich laat wachten, dat is volgens de Jonge Socialisten een gemiste kans.” Het is zonde om het terrein zo lang onbenut te laten, terwijl er mogelijkheden te over zijn.’ Dat zegt voorzitter Reinder Reinders.

‘Bouw huizen voor de groepen die dat nodig hebben, zoals starters en sociale huurders. Maak daarnaast ruimte voor de creatieve industrie. De huidige uitbreidingsgebieden: Meerstand en Reitdiep fase III en IV liggen een miljard jaar reizen vanaf het centrum.’ aldus de jonge socialisten.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Dat suikerunieterrein heeft grote aantrekkingskracht op mensen met een beperkt voorstellingenvermogen. Er is een grote ruimte vrij dus laten we hem volbouwen met starterswoningen en sociale woningbouw of maak er een studentencampus van ( maar dan zonder onderwijsfaciliteiten....). Er is genoeg ruimte voor woningbouw in en rond de stad. Laat dat terrein nou gewoon een jaar of twintig een broedplaats zijn van een hoop activiteiten. Daarna kan er aan een definitieve functie gedacht worden. Als je woningbouw in de buurt van de stad wil, bouw dan Ciboga af. Ontwikkel de eemskanaalzone versneld. Bouw de Oosterhamrikkade vol. Ontwikkel de reitdiepzone aan de westkant van het Reitdiep, ga bouwen op het Enceha-terrein, Ontwikkel het nog braakliggende deel van de meeuwen. Bouw meer huizen op het Europark. In het oosterpark is nog veel ruimte voor nieuwbouw aan de Noord-Oostkant. Herontwikkel het zieltogende bedrijventerrein aan de Ulgersmaweg.

    Het suikerunieterrein is een grote lap grond (133 hectaren)plem het niet zielloos vol met huisjes maar maak er een stad voor de 21e eeuw. Daarvoor moeten we nog een stukje verder die eeuw in, zodat de 21e eeuwers die plannen zelf kunnen maken.

    • Met andere woorden: vanwege de faalprojecten van de gevaarlijke gek Willem Smink, ROEZ, en andere PvdA'ers, mogen mensen hun huidige (en niet 23e of 24e eeuwse) woonwensen niet in vervulling zien gaan?

  • De Jonge Socialisten overdrijven een beetje. Vanaf Reitdiep is het niet ver naar de Binnenstad. Bovendien is de afstand tot de Binnenstad ook niet zaligmakend. Het lijkt me beter om eerst andere gebieden verder te ontwikkelen en de financien daar op orde te krijgen dan nu een nieuw gebied te ontwikkelen dat gaat concurreren met andere nieuw te ontwikkelen woningbouwprojecten.
    Het SuikerUnieterrein komt vanzelf aan bod.
    Voor starters is een redelijk royaal aanbod bestaand uit het corporatiebezit dat te koop wordt aangeboden. Nu in nieuwbouw op zo'n plek sociale woningbouw te plegen lijkt me niet veel toegevoegde waarde te hebben. Dat kun je beter doen in de bestaande woonwijken waar problemen zijn.

  • Is Amsterdam of beter nog Rotterdam geen alternatief voor jou om te gaan wonen Marc?

    On topic:

    Je mag volgens Marc de stad wel volplempen, maar het voormalige Suiker Unie terrein moet je braak laten liggen, waar je juist de stad vrij zou moeten waren van megalomane jongerhuisvesting om dit nu juist op genoemd terrein te gaan bouwen.

    Een win win situatie, de stad zelf zal hier en daar nog een tegenwoordig schaars te noemen stukje groen over kunnen gaan houden, daar waar het voormalige Suiker Unie terrein nu 133ha aan groen kent, waar best wel de helft af gehaald mag gaan worden.

    Het is niet zo heel erg moeilijk om deze stad nog enigzins leefbaar te gaan houden.

    • Jij bent een van die mensen met een beperkt voorstellingsvermogen waar ik het over heb Middenweg. Gelukkig hebben types zoals jij het niet voor het zeggen, want dan zouden wijken als Vinkhuizen eeuwig worden herhaald.

      • Jij bent meer van de Vinex wijken, dat is mij allang duidelijk, de wijken waar vooral kangeroes wonen, is het niet? Je kent deze wijken wel, ingeklemd tussen auto- en snelwegen, overal een MFC met voldoende kinderopvang, 30km zones, veel IKEA achtige bouwwerken en dito interieurs, met hier en daar een scheef geplaatst kozijntje en dakrandje opdat het "architectuur" genoemd kan gaan worden, wat gelijk een prijsopdrijvend effect kent, maar wat maakt het uit, met twee inkomens kun je minimaal 130% van de taxatiewaarde verhypothekeren. enz.enz.

        Oh nee, shit dat was voor de recessie intrad, helemaal vergeten dat de dromers van toen nu met een onderwater staand huis in de maag zitten en nu hun hebberig- en onbezonnenheid diep in de financiele shit blijken te zitten.

        Zou je niet eerst eens aan je eigen ontwikkeling gaan werken Marc?

      • Middenweg.

        Fenomenale reactie. Zelden een sportteam
        spijker dus dusdanig precies op de kop geraakt zien worden. Helemaal wat betreft Vinexwijken met hier en daar een scheef geplaatst kozijntje en IKEA spul.

        Nog wat kookboeken van dat verschrikkelijke fenomeen Jamie Oliver in de keuken, en wat aandenkens van die vele tripjes naar de slaapverwekkende plaats die we als Barcelona kennen, en voor mij is het plaatje van het goede moderne leven zoals dat in Vinexwijken en appartementencomplexen geleid wordt af. De geestdodende fantasieloze treurnis van de naoorlogse en nietserige stedenbouw gedwongen.

        * huivert *

      • Eerlijk gezegd vind ik het nogal bekrompen wanneer mensen de leefstijl van anderen afkraken. Half Nederland woont in een nieuwbouwwijk en iedereen heeft wel iets van IKEA in huis.
        De waardering van de bewoners voor deze wijken is trouwens vaak erg hoog.
        Heel goed dat er iets te kiezen valt, de een woont het liefst in een nieuwbouwijk, de ander in een monumentaal pand in de buurt van de Binnenstad en een ander in een (imho) treurige naoorlogse portiekwoning. Ik benieuwd of er wel eens onderzocht is of er causaliteit is tussen psychiatrische klachten en het wonen in zo'n trieste portiekwoning.
        Zelfs voor dat soort huizen is huurders te vinden, en dat is mooi.

      • Jack

        In een poging intelligent over te komen, probeer jij bijzonder krampachtig een intellectueel toontje aan te slaan.

        Als je de laatste zin nou gewoon zou schrijven:"bestaat er een verband tussen het sociale huurwoningen (laag inkomen) en psychische klachten", dan kom je veel minder als roestige pseudo-intellectueel over.
        Het antwoord is "Ja". En het lijkt me logisch dat al heel veel sociologen (topstudenten!) op deze bevinding afgestudeerd zijn".

        Willen veel mensen in een portiekwoning wonen? Lijkt me niet. Vrijwel iedereen woont het liefst is mooie oude panden. Willen mensen in Vinexwijken en die armoedige appartementencomplex die nu in de stad uit de pan begin te schieten wonen? Ook niet. Die wonen ook veel liever in een gerestaureerd Glaude-complex.

        Het percentage dat werkelijk denkt dat het leven uit Jamie Olivers kookboeken, vakantie naar Barcelona, IKEA, '50 tinten grijs' en aanstellerige koffievarianten draait, en dus prima in zo'n nieuw appartementencomplex aan het Boterdiep of een Vinex-wijk, kan functioneren, is kleiner dan jij denkt.

      • Dat zie je verkeerd Middenweg. Ik ben meer van de kleinschalige buurtjes met hun eigen karakter en veel groen. Dan kan prima op de door mij genoemde locaties. Ik vermoed echter dat je de Vinexwijk hier als een scheldterm hanteert in plaats van dat je wat nuttigs wilt bijdragen.

      • Geen idee hoeveel mensen er in een nieuwbouwwijk willen wonen, ik zie wel dat half Nederland er woont. En grote klachten hoor ik niet.
        Ik zie ook niet in wat er mis mee is om een leefstijl te hebben die niet met de opvattingen van VSH overeenkomt. Ik ben allang blij dat mensen heel gevarieerde woonwensen hebben.

  • Marc en Jack willen hun vriendjes niet in de wielen rijden, dus moet er gebouwd worden in overbevolkte gebieden.Het suikerunieterrein kan dan in beheer worden gegeven bij hun gezamelijke vriend de nachtburgemeester van Groningen. Die kan er dan voor hen allerlei activiteiten ontplooien die in hoge (of hoogste) sferen worden uitgevoerd en/of beleefd. De weerslag daarvan lees je dan in de navolgende tijd op dit forum.

    • Yep.

      Nog steeds (2015!) gaan er in dit dorp industriële en anderzins karakteristieke gebouwen en elementen plat. Om plaats te maken voor Almere.

      Almere: een plaats zoals Groningen dat nooit zal kunnen worden. Schitterend gelegen. Op fietsafstand van Amsterdam. Toch lijkt het er op dat Roeland van.der Schaaf de door Aypke de Waanzinnige (Gietema) ingeslagen weg richting veralmerisering (zie Boterdiep) niet wil verlaten.
      Belangen van "architectuur"-vriendjes en bouwvriendjes gaan voor.

      (Wat is er mis met de nachtburgemeester? Veel voor de stad betekent).

      • Groningen scoort altijd hoog op de lijstjes van aantrekkelijke steden, ook bij de eigen bewoners. Daar zijn legio voorbeelden van te vinden.
        Het Boterdiep is een mooi voorbeeld van een gebied waar de nieuwbouw van de afgelopen jaren verbetering heeft opgeleverd. Het is goed dat dit desolate stukje stad verder wordt opgeknapt.
        Geen mens bij zinnen zal bepleiten dat er niets mag veranderen.

        In de ogen van sommigen is deze stad al lang geleden naar de bliksem gegaan, deze lieden adviseer ik naar Assen te verhuizen.
        Misschien dat daar bezinning optreedt en de stad weer gewaardeerd wordt.

      • "Geen mens bij zinnen zal bepleiten dat er niets mag verander".

        Vreselijke holle opmerking in de context van een discussie over de stedenbouwkundige verwoesting. Een ruïnering onder het mom van de - behalve in deze door domme Provinciaaltjes (college en gemeenteraad) gerunde stad - overal in prullenbak terug te vinden Compacte Stad onzin.

        Heb je trouwens al een paar keer uitgelegd dat die hoge scores heel erg van toevalligheden aan elkaar hangen, en dat het zeker niet door sloop van oude, karakteristieke (al dan niet in goede staat) komt. Kun je misschien iets onthouden?

      • Jouw 'analyses' worden vertroebeld door een misantropische levenshouding, die ik overigens goed kan begrijpen.
        Ik ken weinig, of eigenlijk geen mensen die vinden dat de binnenstad is verwoest. Eerder zijn mensen trots op de stad en zien ze de vooruitgang. Op alle denkbare lijstjes zie je stad beter scoren dan voorheen. Flauwekul en erg kinderachtig om nieuwe projecten dan een veralmerisering van de stad te noemen. Je bent de enige die dat zo ziet, op enkele verwante azijnconsumenten na.

      • VSH,
        wat heeft de nachtburgemeester zoal voor de stad betekent.? Graag alle zaken kort genoemd.

      • Ardien.

        Het zeker in de eerste twee uitvoeringen geweldige Gideonfestival? Behoud van rockcultuur inde stad? Inzetten voor Glaude? Behoud van EMG fabriek, en daarmee enigszins de tijdgelaagdheid (Groningen als industriestad) van het Eenskanaal gebied? Met mooie bakbrommervrouwen-achtige types door de stad te lopen? (Alhoewel dit eigenlijk wel onderdeel van het tweede punt is)

      • Ardien

        Minpuntje van Garrit: het uit tactische overwegingen ondertekenen van de pro MONSTRUM petitie. Meen dat ik zijn naam er ook op zag staan.

  • Viel vanmorgen nog op de radio te beluisteren dat de hogere inkomens het liefst in historische steden blijken te willen wonen en dat daar de huizenprijzen ook meer zijn gestegen dan de meer moderne steden, warbij moet worden opgemerkt dat een stad als Emmen het slechtst bleek te scoren door het gebrek aan, eigenlijk alles.

    Zou graag van de experts op dit forum gaan horen hoe dit alles zich blijkt te verhouden met hun expertise waar het gaat om Vinex droomwijk allures welke Groningen in de vaart der volkeren zou doen opstomen. Of zou deze vermeende expertise Haarlemmerolie blijken te zijn?

    • Heb het ook gehoord.
      De woonvoorkeur voor steden met een historische Binnenstad betekent niet dat iedereen in een monument wil wonen.
      Ook nieuwbouwwijken die aan de stad zijn vastgeplakt zijn populairder dan bij steden die geen historische binnenstad hebben.

      • Hoe wil jij nieuwbouwwijken welke niet aan een historische stad zijn vastgeplakt, populair laten zijn, waar een niet historische stad impopulair is gebleken.

      • Omdat de afstand tot die historische Binnenstad klein is.
        Dat is een belangrijk verschil tussen een nieuwbouwwijk in zoetermeer, almere, emmen en Groningen.

      • Jack.

        Welke historische binnenstad? Die met een Zuiderdiep waar vriendjes van Roeland van der Schaaf (PvdA) alles mogen flikken waar ze zin in hebben? Onder het mom van de schaamlap Compacte Stad.

      • Vind je zelf ook niet dat je wel een klein beetje kinderachtig reageert?

        Over iedereen die iets wil veranderen ben je altijd zeer negatief. Vanwaar dat aartsconservatisme en angst voor veranderingen?

  • lijkt mij dat je eerst beter Meerstad kan afbouwen zodat je een wijk hebt met voorzieningen.

Recente berichten

Gewonde bij schietpartij in Beijum

Aan de Doornbosheerd in Beijum is in de nacht van donderdag op vrijdag één persoon…

1 uur geleden

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

11 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

13 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

14 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

15 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

16 uur geleden