Categorieën: 112

Misdaadcijfers opnieuw gedaald

De misdaadcijfers in Noord-Nederland zijn opnieuw gedaald. Het aantal delicten nam vorig jaar met 7,3 procent af ten opzichte van 2013.

Het aantal zware misdrijven daalde zelfs met ruim 11 procent. Dat heeft vooral te maken met de grotere inzet en samenwerking van de politie, justitie en gemeenten. Bovendien hebben winkeliers en brancheorganisaties meer maatregelen genomen, zoals camerabewaking en overvaltrainingen. Het ophelderingspercentage van woninginbraken steeg van 12 procent in 2013 naar 15 procent vorig jaar.

Vorig jaar vonden in het district Groningen 29 overvallen plaats. Het jaar ervoor waren het er 40. Het aantal straatroven liep terug van 95 naar 78.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Erg vervelend, maar ik ben er van overtuigd dat iemand zo meteen komt uitleggen dat het onzin is en dat het juist steeds erger wordt.

  • Sommigen ziet achter elke boom een jihadist, dan is het moeilijk om de realiteit te zien.

    Wanneer je vooroordelen hebt of verblind door haat jegens anderen dan krijgt de werkelijkheid weinig vat op je.
    Er zijn weinig landen waar het zo veilig is als in Nederland en het wordt steeds veiliger.

    • Wat heeft jihadisme nu met criminaliteit te maken?

      Jij oud door jaren zeventig gedachtenpolitie dogma's en hang naar ruzies verblind warhoofd.

      • Ik begrijp dat je mooie verhaal nog steeds niet hebt opgestuurd?
        Dit soort bijdrages en een ban op een andere website en een aantekening bij de politie ivm je gedrag jegens een websitebeheerder zij ook niet bepaald een bijdrage aan je geloofwaardigheid.

      • Geduld ouwe ruziezoekende roestige stalker van me.

        Zit nu op meer dan 2100 beledigingen (inclusief impliciete als algemene opmerkingen vermonde reacties als bovenstaande) aan medereaguurders van jou. We trekken hem even door naar de 2500.

      • Websitebeheerder?

        Er werd via webbrowser abuse een schending van mijn privacy gepleegd, maar dat was niet de websitebeheerder. Daar heb ik als overspannen kat in het nauw fout op gereageerd. Maar heb dit met degene die ik deze fittie had, al lang uitgesproken.

        Ban was een tijdelijke. Mocht ik daar willen posten, dan kan dat.

        (Ben jij trouwens naast ruziezoeker weleens voor klikspaan uitgemaakt?)

      • Ik zou er niet zo trots op zijn wanneer ik mij op het politiebureau zou moeten melden omdat ik mensen bedreig op een internetforum.

      • Als je toch oude koeien uit de sloot wilt halen, heb dan het kleine beetje fatsoen om dan geen onzin te vertellen.

        De reden dat ik daar was om aangifte van privacy schending te doen. Het vrijgeven van de IP van de computer van mijn moeder (heb uit informatie-verslaving zelf geen tv of computer) met het doel om een digitale heksenjacht te ontketenen. Tenminste: zo ervaarde ik dat destijds. Na wat begripvolle woorden van een agent heb ik toen van een aangifte afgezien.

        (Ben je naast dat je weleens voor ruziezoeker, klikspaan ook wel eens voor engerd uitgemaakt?)

      • Wanneer je zelf even googled dan kom je een hele andere versie van het verhaal tegen.
        Daar kom je iets minder mooi uit dan je nu suggereert.
        Andere mensen bedreigen met knokploegen, penose en ingekinkelde ruiten is niet zo fraai. En dan zelf bang zijn voor Geert Spieker ?

      • Volgens Harry Perton is Timmer (alias VSH) een doodnormale jongen die slechts af en toe aan wat wanen lijdt. Zo kennen we hem ook.

      • Wat mij van Timmer erg tegenviel was dat hij nog bleef draaien na zijn ontmaskering. Een volger van de site van Harry Perton schreef een amusant stukje over de onzinbeweringen van Timmer over het gebruik van de pc van zijn moeder.

      • Jack.

        Wat klets je nu toch weer voor een lulverhaal. Hoe een grote sociopaat moet je wel niet zijn om deze onzin te posten?
        Heb jij iets van een amygdala?

        Je hoopt dat ik rare sprongen ga maken.
        Als kleine zieke achterbakse en ontzettend anonieme hufter zou je het liefst mijn huisadres ook nog in een reactie willen gooien. Als je die had.

        Met grove verdraaiingen (er is geen andere relevante versie dan dat ik aangifte wilde doen vanwege dreiging met ernstige privacyschending) , overdrijvingen met "mensen" en "anderen". Het was 1 persoon - die dreigde met IP publiceren van een familielid van computerloze persoon die ik ben en was - gewaarschuwd dat als mij wat zou overkomen door zijn actie, dat dat niet zonder gevolgen voor hem zou blijven). En andere hele enge trucjes hoop je dat ik weer gekke sprongen ga maken.

        Moet je teleurstellen grote griezel. Heb al een paar jaar een hele goede relatie met een hele lieve vriendin. Dingen als dreigend ontslag, (tijdelijk)inkomensverlies, huisuitzetting zijn niet meer aan de orde. Ben een zeer bekwame psycholoog tegengekomen. De beurtelings dienst draaiende depressie en overspannenheid nemen steeds meer af in kracht en duur. Degene waarvoor ik zeer intensief mantelzorgde heeft is een paar jaar terug uit het helse leven dat het voor was gestapt. Daar heb ik me verzoend, de tranen over gelaten en vragen zijn beantwoord.

        Denk jij ontzettend kleine, laffe, super anonieme sociopaat dat je me tot anders zou kunnen bewegen dan jou te noemen wat je bent?

        Moet jij wederom in een nare periode van nu meer dan zes jaar terug van een medereaguurder een medereaguurder misbruiken? Hierin met zieke contextloze (hoewel ik met de context mijn dreiging dat publiceren naar IP niet zonder gevolgen zou blijven, niet goed wil praten) verdraaiingen lopen te roeren. Volledig of topic?!

        Typte net "misbruiken", waarbij mijn irritante smartphone "misbaksel" suggereerde. En dat ben jij. Een zielige laffe hond, die duidelijk tekenen van aderverkalking vertoont, maar waar ik nauwelijks medelijden mee kan hebben.

        Als de PvdA en ROEZ verdedigende trollOf ben nu ruim je anderhalf jaar geleden op de OOGTV site gekomen om ruzie te zoeken met medereaguurders, trollen met onder andere verdraaiingen, stalken.

        Je eerste reactie in dit topic is typerend. Je bent herkent als een medereaguurders ruzie zoekende stalker. Dus post je in je eerste reactie die lijken op inhoudelijk, maar die door beledigende frames en kromheid overduidelijk gericht zijn op uitlokken van medereaguurders.
        Zeer knap dat je mij hiermee haatdragend durft te noemen. Toen ik een tijd terug dingen las/zag (de tijd dat ik nog een tv had) over groot onrecht in de wereld, sliep ik een tijd slecht en heb toen een hele voetbalwedstrijd (met als excuus licht geblesseerd) in de dug out gezeten omdat ik zo opgefokt was dat ik bij onsportief spel van de tegenstander niet voor mijzelf in stond. De aanleiding van mijn kwaadheid was hoe de Molukkers door Nederland vanwege economische belangen (onder andere Shell) vreselijk in de kou zijn gezet, met als dieptepunt de koelbloedige executie van de om haar moeder roepende, ongewapend op de grond liggende vrouwelijke kaper.
        Jij kleine enge man. Jij hebt geen idee hoe sterk het rechtvaardigheidsgevoel en medemenselijkheid bij mensen die je laf van haatdragendheid beschuldigt is.
        Je reacties in de topic over "zorgen bewoners ontsluitingsweg UMCG" spreken boekdelen. Als iemand stelt dat hij onder andere vanwege langzaamaan hulpbehoevende ouders ergens blijft wonen, doe jij met je enge egocentrische karakter af als "een onzin reden". Weet je hoeveel blijk je van een egocentrische geest hiermee geeft?

        Mensen als Chris, Middenweg en ik-zei-de-gek zijn zeer betrokken bij de stad. En daarom reageren ze op deze site.
        Jij reageert hier om je kleine, lege, met amygdalavrije brein geleefde leven te voeden met de emoties van anderen. Waarschijnlijk maak jij jezelf wijs dat je het doet om de PvdA en ambtenarij van ROEZ beschermt moet worden tegen vuilspuiterij op het internet.

        Griezel.

      • Even snel jouw verhaal gelezen, mijn eerste indruk is dat je je problemen nog niet hebt overwonnen.

  • Geweldig nieuws, als het zo doorgaat met de dalende criminaliteit in dit land is politie straks overbodig.

Recente berichten

Bomvol programma Nationale Sportweek afgetrapt in Vinkhuizen

De NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen is op vrijdag 23 september feestelijk geopend bij basisschool…

1 uur geleden

Ruim honderd wietplanten geruimd uit appartement in Selwerd

In een appartement aan de Vlierstraat in Selwerd is vrijdagochtend een wietkwekerij gevonden en leeggehaald…

2 uur geleden

Gemeente mag grillroom aan Peperstraat sluiten, nieuwe eigenaar vangt bot bij rechtbank

De gemeente Groningen mag Grillroom Caïro aan de Peperstraat sluiten, oordeelt de rechtbank in Groningen.…

3 uur geleden

Fotograaf Harmen van der Vaart exposeert in Martini Ziekenhuis

De Groningse fotograaf Harmen van der Vaart maakt de meest schitterende foto's van de stad…

3 uur geleden

Kleine versterkte degradatie in het amateurvoetbal

De KNVB heeft vlak voor de start van de competities in het amateurvoetbal de promotie-degradaties…

4 uur geleden

Eén van de oudste dierenspeciaalzaken sluit na 47 jaar de deuren: “We willen iedereen bedanken”

Dierenspeciaalzaak Henk Bongertman op de hoek van de J.C. Kapteynlaan en de Oosterhamrikkade gaat stoppen.…

4 uur geleden