Categorieën: Nieuws

“Dreigbrief” De Huismeesters aan huurders

Diverse huurders van woningcorporatie De Huismeesters hebben afgelopen week een brief ontvangen waarin zij op niet mis te verstane wijze gesommeerd worden hun verwarmingsketel te laten controleren.

In de aangetekende brief wordt zelfs gedreigd met de rechter als de bewoners niet op korte termijn een afspraak maken met de Energiewacht. Het gaat om bewoners die ondanks een eerdere brief van De Huismeesters en de Energiewacht nog niet hebben gereageerd.

De Huismeesters stelt dat het uit veiligheidsoverwegingen erg belangrijk is dat de ketel of warmwaterinstallatie regelmatig nagelopen wordt op defecten.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ik wens de Huismeesters veel succes toe. Een aantal jaren terug heb ik namelijk met Nijestee in een leegstandswoning iets vergelijkbaars gehad, maar dan net andersom. Ik had een kachel en daar wilde Nijestee niets aan doen.

    Uitspraak van de rechter alleen wat in het huurcontract staat is bindend. Lijkt me dat, dat vice versa ook geldt!!!

    • Ik vermoed dat de ketel van de Huismeesters is en dat de verhuurder daar in de huur voor betaald. In het huurcontract staat volgens mij altijd een bepaling dat je de eigenaar, in dit geval de woningbouwvereniging, toe moet laten voor noodzakelijk onderhoud. Het onderhoud is uitbesteed aan de energiewacht. en het is noodzakelijk dat de ketel regelmatig wordt nagekeken, ook voor de veiligheid. en om te voorkomen dat hij kapot gaat omdat het onderhoud niet gedaan is. dus ik denk dat in dit geval de huurder aan het kortste eind trekt. ben wel benieuwd waarom de huurders de ketel niet willen laten nakijken.

  • Je kunt gewoon een afspraak maken met de energiewacht. Als er wat misgaat met de ketel, krijgt de woningbouw de zwarte piet. Dan moet je wel wat.

    • Ik snap dat niet,je laat de ketel toch altijd controleren voor je eigen veiligheid.Dat de Huismeesters reageren met een aangetekende brief is behalve veiligheid voor de bewoners en omwonende en niet te vergeten eventuele claims bij calamiteiten door een defecte ketel.

  • Ik vind dit heel goed van De Huismeesters. Veiligheid voorop, en natuurlijk ook eigen belang ivm risico's. Maar alsnog een goede zaak. Alleen jammer dat ik een woning huur van Nijestee waar geld voor veiligheid en woonplezier gaan. Tot nu van kennissen alleen maar positieve dingen gehoord over De Huismeesters.

  • Het lijkt me dat de Energiewacht contact moet opnemen met de huurder... Die brief komt me bekend voor; Kreeg ik twee jaar geleden al op de mat een paar weken voordat ik een nieuwe ketel zou krijgen i.v.m. de wijk'verbeterslag'. De dagtekening klopte niet en toen ik belde en vroeg naar degene die hem ondertekend had gaf men niet thuis. Al eerder dergelijke zaken meegemaakt zoals balkons schoonspuiten en twee weken daarna dan doodleuk voegen gaan bijwerken. En wat te bedenken van een nieuwe badkamer in ruil voor een zak bijzondere pootaardappels(onder de tafel). En vervolgens willen ze er twee jaar later gewoon weer een nieuwe badkamer inzetten. Ik raad iedereen die de brief gekregen heeft aan om te bellen met de Huismeesters en te vragen naar degene die de brief heeft ondertekend.

  • Groot gelijk van De Huismeesters Wat is er tegen om de ketel te laten controleren?
    Niets dan goeds over De Huismeesters

  • Nijestee is kampioen in het onder het tapijt schoffelen van problemen met betrekking tot verwarming, ventilatie etc. Zo'n brief van de Huismeesters klinkt misschien dwingelanderig maar een cvketel gaat wel om je veiligheid.

  • de huismeesters steken zelf genoeg in de doofpot . dit jaar heeft in de marmerstraat een koolmonoxide melder af gegaan in de woning .Feenstra is langs geweest en de stekker van de c.v ketel mocht er niet meer in . je moet zelf maar zorgen voor verwarming het maakt niet uit of het vriest .Feenstra verwarming is 2 dagen met onderzoek bezig geweest zo wel in de woning als op het dak van de flat van 3 hoog.maar de huismeesters wil niks vertellen wat er gevonden is .dit is de tweede keer in een half jaar tijd met de zelfde merk intergas c.v ketel .als het er op aan komt verschuilt de huismeesters zich achter kleine lettertjes en leugens .

Recente berichten

Vrijdag voornamelijk bewolkt met kans op een spatje regen

Vrijdag is er veel bewolking met vanochtend lokaal een spatje regen. In de middag is…

8 uur geleden

Donar stelt zwaar teleur tegen Den Helder Suns

Donar stelde donderdagavond in Den Helder zwaar teleur tegen Den Helder Suns, die tot nu…

9 uur geleden

Plannen Spoorkwartier komende dinsdag gepresenteerd in Forum

De plannen voor het nieuw aan te leggen Spoorkwartier, aan de zuidkant van het Hoofdstation,…

9 uur geleden

Deel Europaweg dicht vanaf vrijdagavond tot maandagochtend

De Europaweg gaat twee weekenden dicht ter hoogte van het viaduct met de ringweg. Dit…

11 uur geleden

Brommers en snorfietsen vanaf 1 januari niet meer welkom op Grote Markt

Brommers en snorfietsen zijn vanaf 1 januari niet meer welkom op de Grote Markt. Deze…

12 uur geleden

Oranje vrouwen zaalvoetbal met Tessa Grashuis ruim langs Kazachstan

Het Nederlands vrouwen zaalvoetbalteam heeft donderdagmiddag met 6-0 gewonnen van Kazachstan. (meer…)

13 uur geleden