Categorieën: Nieuws

“Spoedzorg in apotheek te duur”

De raadsfractie van GroenLinks maakt zich zorgen over de betaalbaarheid van de spoedzorg in de apotheek.

Patiënten die zich in het weekend bij een apotheek melden betalen per recept 46 euro extra. Dat is erg veel, vooral voor mensen met een smalle beurs. Volgens GroenLinks is deze spoedzorg in andere gemeenten veel goedkoper. De fractie stelt ook dat patiënten beter over dat tarief geïnformeerd moeten worden, zodat ze niet bij de balie verrast worden door de hoge extra kosten.

De apotheken hebben dit tarief bepaald, samen met de grootste zorgverzekeraar uit de regio, omdat het kostendekkend is. GroenLinks wil dat het stadsbestuur gaat praten met de apothekers en de zorgverzekeraar.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ik vind dit volledig terecht. Ik werk zelf op de dokterspost en merk dat bijna de helft van de recepten die we uitschrijven is voor mensen die door de week "vergeten" zijn hun medicijnen op te halen. Daar zijn dan kosten aan verbonden. Daarbij werkt niemand graag in het weekend, dus ik vind dit tarief volledig terecht!

    • Dirk, ik kan je volgen voor die helft die vergeten is de medicijnen te halen.
      Maar je jaagt mensen die op zaterdag of zondag ziek worden of andere medicatie nodig hebben onnodig op kosten waar ze niks aan kunnen doen.

      Een aantal apotheken zijn zaterdag tot 12 of 13u open, daarna is er 1 apotheek in de Stad open aan het Hanzeplein en dat is juist gedaan om de apothekers te ontlasten met weekenddiensten en de kosten te drukken.

      Wat ik raar vindt is dat de zorgverzekeraars hier geen landelijke overeenkomst voor hebben bedacht en de extra kosten dus per regio apart berekenen. En dit wordt gedaan door de grootste zorgverzekeraar in de regio en hier is dat Menzis, dus kunnen we aannemen dat Menzis erg veel wil bezuinigen op weekend dienstverlening van de apotherker in de Stad of de Hanze apotheek wil in de ogen van Menzis te veel ontvangen voor de dienstverlening.

      De meeste mensen gaan niet voor hun lol naar de dokterdienst in het weekend, om daarna dan eens opgezadeld te worden met extra bijdrage als de dokter medicatie heeft voorgeschreven.

      Maar ja, ik werk zelf ook in de zorg en dit is het zoveelste teken dat we steeds minder krijgen voor onze betaalde premie.

    • Maffia praktijken
      Als je gekozen hebt voor een dienstverlenend beroep ,dat overigens ook nog eens buitengewoon goed wordt betaald , dan getuigd het van een zeer vreemde attitude ,in feite maak je misbruik van iemand afhankelijke positie .
      Het lijkt mij zelfs een wettelijk strafbaar feit !
      Morele chantage

  • De kleine dienstapotheek in Klaaswaal net ten zuiden van Rotterdam heeft een tarief van in de 80 EUR. Dit bedrag is nodig om de dienstapotheek kostenneutraal te kunnen laten draaien. Dus geen winst noch verlies. Er zou een landelijk vereveningsvond moeten komen of het zou uit het eigen risico moeten. Huisartsenspoedzorg is soms zelfs 120 EUR per consult, maar gaat nooit van het eigen risico af en dus klaagt niemand daarover...

Recente berichten

‘Zondag veel zon, komende dagen herfst met buien en toenemende wind’

Het zonovergoten weer van de afgelopen dagen gaat in de nieuwe werkweek plaatsmaken voor herfst…

5 uur geleden

Donar verliest eerste thuisduel van Mons

De eerste thuiswedstrijd van Donar in het nieuwe basketbalseizoen is uitgelopen op een teleurstelling. Een…

7 uur geleden

1H: Zeperd voor PKC’83, Oranje Nassau en Velocitas winnen wel

PKC'83 maakte zaterdagmiddag een valse start in de eerste klasse H. Op het eigen sportpark…

9 uur geleden

Veel belangstelling voor Open Energiedag: “Kijkje nemen bij duurzame energieprojecten”

De vierde editie van de Open Energiedag is zaterdag een succes geworden. In de gemeente…

9 uur geleden

Winkeldief die voor ruim 500 euro had buitgemaakt aangehouden na achtervolging

Beveiligers hebben zaterdag aan het einde van de middag samen met agenten een winkeldief aan…

9 uur geleden

Odensehuis opent de deuren: “Heel waardevol dat mensen anoniem rond kunnen kijken”

Het Odensehuis aan de Molukkenstraat ield zaterdag op Wereld Alzheimer Dag een open dag. Algemeen…

12 uur geleden