Categorieën: Nieuws

Stadsbestuur wimpelt uitnodiging Moermansk af

Het Stadsbestuur is vooralsnog niet van plan om in te gaan op de uitnodiging van Moermansk om daar volgend jaar het honderdjarig bestaan van deze Noord-Russische stad mee te maken.

Dat heeft te maken met de politieke spanningen tussen Nederland en Rusland. De uitnodiging van het stadsbestuur van zusterstad Moermansk ging gepaard met een uitgebreid programma van voorgestelde activiteiten op de gebieden van zorg, onderwijs, sport, kennis en economie.

Het Stadsbestuur heeft wel een aantal belangrijke partners zoals de RUG en de Hanzehogeschool geattendeerd op voor hen interessante activiteiten. Ook zal de gemeente onder het Noordelijke bedrijfsleven de interesse peilen om deel te nemen aan de Murmansk International Businessweek in 2015 en 2016. De partners kunnen dan zelf uitmaken of ze een trip naar Moermansk willen maken.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Maar geen moeite hebben met kampioen bloedvergieten (de VS), de relifascisten in Saudi Arabie, en de grote genocide-ontkennende bondgenoot van ISIS en Al Qaeda (Turkije).

    Waar het bij landelijk sociopaten als Rutte, Timmermans (de man met de ogen zonder ziel) en Bilderbergertje Pechtold deze hypocrisie het gevolg is van het elke menselijkheid ontberende machtspolitiek (NATO), zal deze absurditeit Groningen vooral een gevolg van een gebrainwasht, op een rellerige wijze buthurt en ontbreken van enig intellect zijn. Volk dat zich na het kijken van Nieuwsuur, FOX en BBC zich een geïnformeerd mens voelt.
    Terwijl ze de vreselijke enge Amerikaanse "motto's" en "visies" van "The exceptionality of the United States en "Full spectrum dominance" (die ook door absolute griezels als Obama en Hillary Clinton wordt onderschreven) niet kennen.

  • Ik ben tegen al die verkwistende ambtenaren en politici die maar buitenlandse steden blijven bezoeken en subsidiëren. Als ze daar flink in gaan snijden zal ik het toejuichen.

    Maar als Moermansk Groningen uitnodigt moet je daar gewoon heen gaan. Het beleid van Nederland tegen Rusland is een aanfluiting. Als Rusland niet had ingegrepen op de Krim was het daar een bloedbad geworden. Dan hadden we een tweede Srebrenica, besluitloze Europese politici die niet durfden in te grijpen. En met het neergehaald toestel is het wel duidelijk dat de overheid daar zelf flinke verantwoordelijkheid in heeft gehad. Je hoort niet te vliegen boven oorlogsgebied. Die zogenaamde oranje, paarse, rode, Arabische lentes zijn allang allemaal mislukt.

    • gelul Willem. Jij praat het criminele gedrag van Poetinië goed. Doe je dat ook als straks de Russische vlag op het Binnenhof wordt gehesen?

      • Marc.

        Even voor alle duidelijkheid.

        NATO is na 1989 veertien honderd kilometer naar het Oosten opgerukt. Niet andersom. En dit tegen gemaakte afspraken in.

        Ik citeer Maarten van Rossum"...Het is niet Rusland, maar het Westen dat in de afgelopen kwart eeuw de strategische kaart van Europa grondig heeft veranderd. Nadat de Russen hun coördinatie sanitaire in Oost-Europa hadden opgegeven werd het herenigde Duitsland in zijn geheel lid van de NAVO. Die immense strategische concessie werd van westerse zijde vergezeld van toezeggingen dat de NAVO niet verder naar het oosten zou worden uitgebreid. Die toezeggingen staan niet op papier, maar ze zijn wel gedaan: door de Amerikanen op enigszins ambivalente wijze, door de Duitsers op niet mis te verstane wijze..."

      • De Nato is niet opgerukt naar het oosten, er zijn meer landen lid van geworden. Dat heeft Rusland aan zich zelf te danken. Als buurland ben je niet veilig, zie Georgië en de Oekraïne, voor Russisch expansionistisch gedrag. De Nato vormt geen bedreiging voor Rusland, maar dient slechts om de stabiliteit te bewaren. Rusland gaat niet over het lidmaatschap van andere landen. Rusland mag zelfs lid worden van de Nato als ze dat willen, maar dat willen ze niet want dan kunnen ze geen landjepik meer doen.

  • Verstandig om niet op bezoek te gaan naar een land dat aan het afglijden is richting een dictatuur en dat bloed aan de handen heeft door de dood van de passagiers van de MH17.
    Persvrijheid is langzamerhand helemaal aan het verdwijnen, minderheden worden onderdrukt en de stijl is die van cynische machtspolitiek waarbij de kleptocratische vriendjes van de president worden bevoordeeld.
    Economisch gezien is Rusland kleiner dan Italie. Alles draait op olieinkomsten en nu de olieprijs laag is ontstaat er direct een binnenlands probleem waardoor de machthebbers de gewone Rus (en sommige argeloze westerlingen) willen doen geloven dat er sprake is van een buitenlands complot.
    En dan zijn er ook nog mensen die zo'n regime verdedigen. Triest.

    • Verstandig?

      Hetgeen sommigen in Westen verlangen, de onderwerping van Rusland na de val van Putin, kan weleens heel rap op een nucleaire nachtmerrie uitlopen. De Russen kunnen dan weleens neonazistische agressors aan de macht helpen. De kans dat de plunderende vazallen van het Westen (waartoe ook Nemtsjov en die hele enge Chodorkovski behoren) verder kunnen gaan met wat ze tijdens Jeltsinperiode deden, moet niet te hoog ingeschat worden.

      Bloed aan de handen?

      De Tweede Golfoorlog heeft bijna een miljoen Iraakse doden opgeleverd. Enkel en alleen omdat de wrede dictator van dat land zijn olie in euro's uitbetaald wilde krijgen, en de VS geen enkele bedreiging van dollar als enige reservemunt accepteert.
      Wie ook maar een seconde heeft gedacht dat aartsvijanden Saddam Hussein en Al Qaeda (Bin Laden was de eerste die aanbood om Saddam tijdens de eerste Golfoorlog uit Koeweit te trappen) samen hadden gewerkt bij 9/11, kan beter geen mening vormen over buitenlandse politiek. Claims over massavernietiginswapens op basis van een slecht scriptie, mochten niet door onder andere de VN (Blix) weerlegd worden.

      Een miljoen doden. Een tienvoud aan doden van de conflicten in Oekraïne en tweede Tsjetseense oorlog bij elkaar opgeteld. Conflicten waarbij Rusland niets anders voor ogen heeft dan behoud van het land.

      Naast de miljoen doden, ook nog vele zwaar misvormde kinderen door gebruik van verarmd uranium door het Amerikaanse leger. En al zware vernielingen aan wereld erfschatten door roof en vernietiging. Verder het ontstaan van ISA (voorloper van ISIS) in met name Camp Bucca.

      Wie niet snapt dat de VS (met in kielzog kleine laffe keffers als VK en Nederland) de grootste terrorist is, snapt er weinig van. Ook onder nobelprijswinnaar Obama en straks Hillary Clinton. Haar steun aan de de Tweede Golfoorlog was mede gebaseerd op de "gedachte" die luidt: Better be wrong vut strong than right but weak". Wie denkt dat de Bushes en Clintons wezenlijk van elk elkaar verschillen, kan maar beter geen mening over buitenlandse politiek vormen.

      Obama heeft ook niks anders dan het imperialisme van de Amerikaanse economie voor ogen. Anders wordt je daar geen president. Een serieuze uitdager van de gevestigde macht, wordt daar eerst verscheurd door de media, en als dat niet genoeg is zal diegene niet lang meer levend zijn.
      En de Amerikaanse wereldoverheersing mag de rest van de wereld het leven kosten. Om een volledige omsingeling van Rusland te realiseren, wordt er een gewelddadige coup georganiseerd tegen een corrupte, maar wel gekozen president. Degenen die op hem gestemd hebben, gaan protesteren en worden vervolgens door de Kiev Nazi's aangevallen. Ook met gevechtsvliegtuigen tegen burgers. Ook vlak voor en vlakbij de tragedie met de MH17.
      Voor nog meer zinnige teksten over Putin, raad ik een korte analyse van Maarten van Rossum aan. Staat in Maarten april/mei 2015.
      Afgezien van de laatste regel in alinea 1 (waar hij 'chaotische' had moeten vervangen door 'chaos' en de woorden daarachter weg had kunnen laten) een prima stuk.

      Voor degenen die Duits kunnen lezen, en die Putin willen 'verstehen' is er een verhelderende aan Putin gerichte brief van 300 Duitse intellectuelen (O.A Helmut Schmidt) te vinden op internet.
      Even een ander niveautje dan de gestoorde NATO oorloghitsers (John McCain, Anne Applebaum etcetera) die Nieuwsuur bijna kritiekloos in Rusland onderwerp bevraagd.

      Tenslotte: triest, maar vooral angstaanjagend om te zien hoe gemakkelijk sommigen te brainwashen en op te hitsen zijn.

      • Naast omsingeling van Rusland door NATO spelen de door begerig Amerikaanse 1-%-ers verlangde industrie, havens, mijnen en vooral schaliegas (neefje van de vicepresident Joe Biden) in Oost Oekraïne natuurlijk ook een rol.

      • ja VSH met andere woorden Putin mag zijn gang gaan want Europa is een bolwerk van haat en fascisme! Je bent kennelijk in de val van de FSB propaganda getrapt.

      • VSH vind de betaalde Duitse adviseurs van o.a. Gazprom een betrouwbare bron om dictator Poetin en zijn kleptocraten te verdedigen.
        Het land ligt volledig op apegapen, al die jaren Putin hebben geen enkele vooruitgang opgeleverd. Alleen maar een verslechtering van de mensenrechten, beperking van vrijheden en het verdwijnen van het laatste restje democratie.
        Inmiddels zijn ze al zover dat de inval in Tjechoslowakije verdedigd wordt als defensieve actie tegen de agressor NATO. Ze zijn aardig de weg kwijt in het Kremlin.

        Er is geen Rus die zich bedreigd voelt door de NATO. Er is nog nooit een NATO land een voormalig Oostblokland binnengevallen. De Russen hebben wel een lange traditie op dit gebied. Ga maar eens na hoe de verschillende buurlanden over de vredelievendheid van de Russen denken en bij welk machtsblok het liefst horen.

        Het blijft bijzonder hoe gevoelig sommigen blijken te zijn voor de Kremlinpropaganda.

  • Jack en Marc,

    Soms kun je je vijanden beter bij je hebben. Maar ik zie dat criminele van Putin niet zo, al ben ik geen fan.

    Schijnheilig dat de EU en Nederland wel banden aanhalen en hielen likken bij bijvoorbeeld Saodie Arabie, Turkije, Marokko en weet niet wat voor landen waar homo's en vrouwen onderdrukt worden en persvrijheid nauwelijks meer aanwezig is.

    Maar om een 'puntje' te scoren weigeren naar Moermasnk te gaan. Het was daar oorlog, dan moet je daar niet meer boven vliegen met een passagiers vliegtuig. Dat de NL overheid daar bloed aan de handen heeft blijkt wel uit alle middelen die ze inzetten om de waarheid niet boven water te halen, net als Rusland.

    Ik blijf erbij, de Oekraïne zou 1 bloedbad van voormalig Russen zijn geworden als Rusland niet had ingegrepen. En dat is toch ook te verwachten datr Rusland er weleens genoeg van heeft dat hun grenzen steeds verder krimpen, opgestookt door figuren als Timmermans. Ik zie die blaaskaak nog roepen dat de .EU hen te hulp zou komen. Nou, ik zit niet te wachten op een tweede soort Griekenland binnen de .EU. En we mogen blij zijn dat Turkije niet al was toegelaten, zoals vele linkse politici wilden.

    • Twee dagen geleden zijn in Nineveh (Irak) drie mannen door ISIS van een hoog gebouw gegooid. Omdat ze homoseksueel zouden zijn.

      Als je dan weet dat Erdogan vuistdiep in ISIS zit, is het te ziek voor woorden dat Marc mbt Ruslands verbod op gayprides (ook verboden in acht staten van de VS) een roze waas voor de ogen krijgt, maar het niet verkeerd vindt om naar Turkije op vakantie te gaan, waar meer dan vijftig procent op Erdogan stemt.

  • Marc, ik heb eerder het idee dat er binnen 10 jaar minaretten op het torentje op het binnenhof staan dan dat daar de Russische vlag wappert. Sterker nog; ik denk dat Rusland eerder een bondgenoot zal zijn over 10 - 20 jaar. Net als in de tweede wereldoorlog toen miljoenen Russen ook voor onze vrede zijn gesneuveld.

    • Willem123

      Over WOII.

      Ligt iets genuanceerder. Denk dat Russen vooral vochten om de Nazi's terug te dringen.

      Alleen het feit dat er 23.000 Nederlandsche SS'ers meevochten en meemoorden, past ons Nederlanders heel veel bescheidenheid als het om Russische gevoeligheden gaat.
      Kan me een discussie voorstellen tussen een Rus en een militante Nederlandse "liberaal".

      Rus:"wij voelen ons bedreigd door jullie met je oprukkende raketsystemen en bases. Het waren ook jullie voorouders die Russische baby's op tanks doodbloeden. Onder de ogen van hun moeders".
      Nederlandse GroenLinkser op rellerige toon:"Ja, maar jullie zijn geen fan van Conchita Wurst en hebben geen Russische dokter Corrie".

  • Delen quote Jacques:

    "Verstandig om niet op bezoek te gaan naar een land dat aan het afglijden is richting een dictatuur"

    "Persvrijheid is langzamerhand helemaal aan het verdwijnen, minderheden worden onderdrukt en de stijl is die van cynische machtspolitiek waarbij de kleptocratische vriendjes van de president worden bevoordeeld."

    Hier ha net zo goed Turkije i.p.v. Rusland kunnen staan, ga je nu alle inwoners uit de BV Nederland welke met vakantie richting Turkije willen gaan, ook zo aanspreken? Ga je nu het regime in Turkije net zo bekritiseren? Of durf je dat niet aan?

    • Misschien heb je mij niet goed begrepen.
      Ik vind het verstandig om politieke contacten met Rusland te minimaliseren. Wanneer een particulier naar Rusland of Turkije op vakantie wil dan moet hij dat helemaal zelf weten. Op vakantie gaan naar zo'n land is toch echt iets heel anders dan het regime aldaar te steunen.
      En over de situatie in Turkije ben ik het met je eens. Heel zorgwekkend! Verschil met Rusland is wel dat Turkije geen buurland binnenvalt en stukken grond annexeert en niet voortdurend aan militair machtsvertoon doet richting omringende landen.
      Turkije heeft ook nog geen Turken in het buitenland vermoord die het niet met het regime eens zijn.

      • Weleens van Noord-Cyprus gehoord? Of de steun aan ISIS en Al Qaeda (Al Nusra) in Syrie? Aanvallen op Latakia (Noord-West Syrie) vanaf Turkse bodem?

      • We kunnen nog wel langer terug gaan in de tijd wanneer je dat wilt.
        Dan betrekken we de bezetting van de Baltische staten, en het optrekken van het ijzeren gordijn er ook nog even bij.
        Steun aan Assad of Saddam Hoessein of Milosovic, en iets minder erg aan Blatter, wil ik de Russen dan wel vergeven. Ze hebben wel een beetje een ongelukkige keuze van bondgenoten.
        Om een democratisch gekozen regime uit te maken voor Nazi's doet wel erg twijfelen aan het beoordelingsvermogen van VSH.
        Het zal wel bedoeld zijn om de discussie op gang te houden.

        Zou VSH wel enig idee hebben waarom al die Oost-Europese landen liever bij een Westers machtsblok horen? Heel simpel, ze horen liever bij een blok van democratische landen dan bij een regime/land dat tientallen jaren uitsluitend voor onderdrukking en terreur heeft gezorgd. Ik kan dat alleen maar een slimme keuze vinden. De Russen leven nog in een ander tijdperk en denken dat ze nog een economische factor van belang zijn terwijl ze niets produceren behalve olie. Met een treurige machodictator aan het roer wordt dan het zicht op de werkelijkheid erg belemmerd.

      • Jack.

        Wat een onzin.

        Turkije is momenteel gewoon een agressor. Via zijn proxies ISIS en Al Nusra (= Al Qaeda in Syrië). En daarmee een veel grotere agressor dan Rusland dat Russistalige Oost-Oekrainers te hulp schiet in hun poging geen tweederangs burgers in eigen land te worden.

        Over de Krim schrijft geschiedenis professor Maarten van Rossem:"En inderdaad: in februari en maart bezette Poetin de Krim. Men kan daartegen natuurlijk volkenrechtelijke bezwaren aantekenen, maar laten we wel wezen: dat Oekraïne een zelfstandige republiek is, is een zeer recente toevalligheid, en dat de Krim onderdeel van Oekraïne is, is nog een veel grotere toevalligheid".

        Volkenrechtelijke bezwaren deel ik niet met Van Rossem. Waarom mogen Kosovaren wel zelfbeschikkingsrecht hebben, en Bosnische Serviërs of Krim-Russen (80% van Krim) niet? Dubbele moraal?

        Over verder terug gaan. Wat dacht je van die 3000 gebuldozerde Koerdische dorpen in Oost-Turkije in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Of de genocides op Armeniërs, Pontische Grieken en Assyriers?

        Milosevic en Assad zijn dus niet erger dan wat wij het westen steunen. Dat de BBC binnen een dag op het orgel gaat met betrekking tot de gifgasaanval in Damascus Ghouta (op basis van iemand die nog minder geloofwaardig is dan de student die de massavernietiginswapens-scriptie over Irak schreef) betekent dus absoluut niet dat er ook maar een kern van waarheid zat in de claim dat het Syrische leger deze belachelijk strategische blunder zou begaan.

        Als je Assad (die zeker repressieve en corrupte tendensen met zijn vrienden vertoont) in een categorie met Saddam Hussein plaatst, snap je er echt geen snars van.
        Over Milosevic. Een Britse diplomaat (volgens mij Lord Owen) zei in eerlijke bui dat eigenlijk het enige wat Milosevic te verwijten viel was dat hij zijn eigen mensen niet aanviel. Waarbij het de vraag is of de Bosnische Serviërs eigen mensen van de Servische president genoemd mag worden.
        Maar waarschijnlijk denk jij dat het conflict op de Balkan ook een duidelijk gevalletje Good guys versus Bad guys was. Waarbij de door met afgesneden hoofden voetballende Afghanistanstrijders gesteunde bosniaken volgens jou de goeien waren.

        "Leestip": alles over wat voor een terreur Bosniakleider Nasr Oric voor de val van Srebrenica op omliggende Servische dorpen losliet.
        Kijktip:"ZDF documentaire over Kosovo-oorlog. 'Es begann mit eine Luge". Over wie eigenlijk de doden waren die NATO propagandamachine (BBC, CNN, NOS) als slachtoffers van de Serviërs werden opgevoerd. Over de volgorde; eerst NATO bombardementen, toen pas vluchtelingstromen, over lulverhalen over brandstichting door Servische eenheden.

        In het Kievs parlement zit een hele hoop volk dat heul ver rechts zit van Wilders. Misschien eens in verdiepen!

        Over landen die liever bij het Westen horen: de op Rusland georiënteerde ex-president die via straatterreur is afgezet, mocht dan corrupt zijn, hij is zonder dat de OSVE spreekt van manipulaties gewoon door met name Oost Oekraïne verkozen. Het hele conflict begon met bijna fascistoïde chantage van Brussel over het moeten afsnijden van handelsrelatie met Rusland.

        Blijft staan dat het Westen in 1989 Rusland impliciet (Amerikanen onder aanvoering van Baker) en expliciet (Duitsers) beloofd niet naar het Oosten te gaan met de oorlogsmachine genaamd NATO.
        Tenslotte: stel dat Canada, Mexico of nee, wacht Cuba geheel vrijwillig besluit dat er Chinese en Russische raketbases en anti-raketschilden gaat plaatsen, denk je dat de VS dan niet dat land 'preemptive' gaat aanvallen?

        Maar blijf lekker achter de 'drums of war' van het meest oorlogszuchtige land sinds WOII (de VS) aanlopen. Een gepolariseerde kijk hebben, leeft wel zo makkelijk.

        (Deze reactie is met een smartphone getypt. Een smartphone die niet de mogelijkheid biedt om tegelijk - op zeer trage wijze - te tekstverwerken en te googelen. Schrijver van deze reactie veronderstelt dat bovengenoemde feiten verplichte kost moeten zijn voor degenen die een mening over recente geopolitieke conflicten wil spuien)

  • Kijkend naar het vriendelijke, maar niet bijster intelligente hoofd van Joost van Keuken, vraag ik me af of hij weleens van Zbigniew Brzezinski en diens zieke Amerikaanse imperialisme (waarbij Rusland en Europa tegen elkaar opgezet moeten worden) heeft gehoord?

  • Marc:"Russische vlag op Binnenhof".

    Jack:"Ruslands economie kleiner dan die van Italië".

    Als de tweede stelling (van Jack) juist is, wat ik vermoed, lijkt me de eerste wat overdreven. Rusland is puur defensief georiënteerd bezig.

    • Daarom vallen ze ook buurlanden binnen hé? Als er maar russen wonen dan is het van hun, al moeten ze er paspoorten voor uitdelen. Wat jij doet VSH is liegen in dienst van een tiran. Dat maakt je een collaborateur.

      • Ben geen fan van Putin.

        Maar nog minder van Bush senior, Obama of Bush junior. En nog veel minder van de dictator Erdogan (krijg je de aanslagen op de Koerdische partij mee, of vindt Nieuwsuur dat net als de moord op journaliste Serena Shim niet nieuwswaardig?) of de koning van Saudi Arabie (vandaag weer een aanslag op Sjiieten).

        Jouw uitspraak dat het best okay is om naar Turkije op vakantie te gaan, is een veel ernstiger vorm van collaboratie.

      • Marc

        Als een aan Nederland vijandige macht ons via losgeweekte buurlanden ons met anti-raketschilden, militaire bases en kernwapens en verleden van gewelddadig economisch imperialisme gaat omringen, gaat Nederland acties ondernemen - die strategisch - vooral defensief genoemd kunnen worden.

        Waar slaat het trouwens op dat Georgië, dat ten Oosten van Moskou ligt, bij een noord Atlantisch militair pact gaat horen?

        NATO is niets minder dan het "straf en onderwerp"- wapen van de 21e eeuwse VOC.

      • Jij gaat niet over de ballotage van de NATO en Rusland ook niet VSH. Erdogan is een naar eng mannetje maar tot nu toe wel steeds democratisch verkozen. Neemt niet weg dat het een even grote engerd als Putin is, maar wel een die nog geen buurlanden bedreigt, omdat Turkije lid is van de NATO kan dat ook moeilijk. We mogen van geluk spreken dat turken en russen elkaar niet liggen om historische redenen, want die twee zouden natuurlijke bondgenoten zijn.

      • Marc.

        Bedreigt geen buurlanden?

        Vraag de Yezidi's en Koerden (Irak) en Armeniers, urbane Soenieten, Assyriers, Sjiiten, Druzen, Koerden Alewieten (Syrie) eens door wie ze bedreigt worden met etnische zuivering!

        ISIS en Qaeda (Nusra). De proxies van Erdogan en wat betreft Qaeda ook Qatar en Saudi Arabie. Heel wat zieker volk dan Oost-Oekrainers die zich verzetten tegen het worden van een tweedrangsvolk als gevolg van de overheersing door Kiev Nazi's.

    • Even de feiten:
      BNP Rusland in 2014 bedraagt 2057 mrd., het BNP van Italie is ongeveer 100 mrd groter.
      Het BNP van de Eurozone bedraagt 13241 mrd.
      De omvang van de economie van de Eurozone is dus meer dan 6x zo groot als die van Rusland.

      Inmiddels is de situatie in Rusland aanmerkelijk verslechterd omdat de olieprijzen flink zijn gedaald.
      ‘Het is een ontwikkelingsland, Marcel’, zegt collega Jule Hinrichs al jaren als we het over Rusland hebben. ‘Een staat die volledig op olie en andere grondstoffen draait.’ In feite is alle ontwikkeling in anderhalf decennium gebaseerd geweest op de stijgende prijzen van olie, gas, goud, koper, titanium. De inkomsten uit de Russische exporten heeft voor ‘Dutch Disease‘ gezorgd. Buiten de delfstoffenwinning heeft zich nooit een andere sector kunnen ontwikkelen. Buitenlandse producten waren altijd goedkoper. Rusland heeft niets om op terug te vallen.
      Door de ‘vloek van externe inkomstenbronnen’ zijn er nooit efficiënte politieke instellingen en dynamische bedrijfstakken opgebouwd in Rusland. Investeringen waren in de eerste plaats bedoeld om banen te creëren en daarmee afhankelijkheidsrelaties, aldus Arvind Subramanian van de denktank Peterson Institute. ‘Zo zijn patronagenetwerken opgetuigd en voert cliëntelisme de boventoon. Ongebreidelde bureaucratie versterkt dat.’ Aldus het Financieele Dagblad.

      Het enige wat Rusland zich onderscheidt van andere ontwikkelingslanden is het bezit van nucleaire wapens en een agressieve politiek richting buurlanden.
      De propaganda van Putin moet ons doen geloven dat Rusland een economische grootmacht is. Je moet wel heel naief en slecht geinformeerd zijn om daar in te geloven.

      • Weleens van Svoboda, Rechtse Sector, Azov Bataljon of de Oekraïense "verzetsheld" Stephan Bandera gehoord? Of de reputatie van Oekraïense kampwachten? Of de brandstichting vorig jaar in Odessa?

        Kiev Nazi's krijgen gelukkig klappen van Oost-Oekraïense rebellen (al dan niet met behulp van mysterieuze groene mannetjes).

      • Lachwekkend eigenlijk.

        Geen zin over Wilders kunnen schrijven zonder het woord "bruin" toe te voegen, en dan anderen willen verbieden Oekraïens tuig Nazi's te noemen.

      • Blijf maar lekker doorgaan met in Russische dienst oorlogspropaganda uit te slaan.

      • Wegens gebrek aan inhoud maar met lachwekkende termen als "collaboratie" en "Russische dienst" smijten, als iemand wat kanttekening bij de westerse propaganda en oorloghitserij plaatst?

        Lachwekkend. Hou het maar bij waar je wel wat zinnigs hebt te zeggen en waar je voor betaalt wordt. Het werk als communicatiemedewerker voor gemeentelijke stedenbouwkundige projecten.

      • Het is te belachelijk voor woorden dat ik in zou moeten gaan op jouw aantijgingen.

      • Lekker vakanties naar Bodrum (had je het niet over Hamans enzo?) toejuichen.

        Vandaag zijn bij een partijbijeenkomst van de progressieve Koerden van de HDP twee bommen af gegaan. De fascistoïde Turkse politie reageerde op de paniek (tot nu toe met twee doden en honderden gewonden) met traangas en waterkanonnen op de menigte af te vuren.

        Een paar dagen terug is een hoofdredacteur van Cumhuriyet veroordeeld tot 2 keer levenslang plus 43 jaar voor het publiceren van foto's van Turkse wapentransporten naar ISIS en Syrische tak van Al Qaeda (Al Nusra). Zijn naam Can Sundar.

        ISIS zijn toch heel andere rebellen (nihilistische fascisten) dan de Oost Oekrainers die na een gewelddadige coup tweederangsburgers dreigden te worden en zich daar tegen verzetten.

        Googletip: Serena Shim (vermoord vanwege onthullingen over Turkse steun aan ISIS toen dat Kobane wilde zuiveren van Koerden).

        Interessant om op Twitter te volgen: de Nederlandse Frederike Geerdink en de Frans-Koerdische 'Cahit Storm'.

        Erdogan is vele malen enger dan Putin. Maar D66 en andere lutsers willen een land waarvan de meerderheid op Erdogan stemt, bij de EU. Als dit niet zulke hypocriete en cynische machtspolitiek zou zijn, dan kon ik er nog wel om gniffelen.

        (Schijnen 58 europarlementariërs de Turkse verkiezingen te monitoren. Oost Turkije mogen ze van Erdogan niet in).

      • Qua fanatisme zijn er opvallend veel overeenkomsten tussen VSH en moslimextremisten.
        Geen enkele twijfel over het eigen heilige gelijk en het verketteren van andersdenkenden.

      • Ik dacht dat dit artikel over Rusland ging. Mocht Groningen een stedenband aangaan met Diyarbakir (en waarom niet) Dan kunnen we het over Turkije hebben. Putin is niet opeens OK omdat Erdogan ook een lul is die de democratie misbruikt om te trachten deze buiten werking te stellen.

      • Qua makkelijk te brainwashen zijn is er een opvallende overeenkomst tussen Jack en Duitsers in de jaren dertig van de vorige eeuw.

        Geen enkele twijfel over de subjectiviteit van de retoriek van Westerse oorloghitsers. Lekker makkelijk kiezend voor de veilige, meest geaccepteerde mening. De mening die het meest oplevert en het minst kost. Het totale onbegrip voor het belang van moraliteit, ethiek en geweten in een menselijk leven.

        @ Marc.

        Wijs je op je dubbele moraal (reisjes naar Bodrum vanaf Eelde niet bezwaarlijk vinden) die niet anders dan hypocriet te noemen. Als de onderbetaalde loopjongen van de 15 vreselijke criminelen die Rusland ten tijde van Jeltsin geplunderd hebben (Nemtsjov) vermoord wordt, is dat wekenlang Nieuwsuur nieuws.
        Als er vijf doden en honderden gewonden bij een progressieve Koerdische partij (laat me raden, jullie van Groenlinks hebben geen banden met de HDP vanwege vriend Erdogan) bij een dubbele bomaanslag vallen, is dat binnen een dag pagina 103 nieuws op teletekst van de NOS. Waarbij het bij de eerste uurtjes dat het nog 101 nieuws was, er gespeculeerd werd over een ongeluk, ondanks foto's op internet van kleine metalen balletjes.
        Na deze aanslag, werden gewonden en andere overlevenden bestookt met traangas en waterkanonnen door de fascistische Turkse politie. Niets hiervan op het NOS nieuws. Als dit in Moskou was gebeurd, was dit zeker het openingsitem bij elk bulletin geweest.

        Dat jij deze dubbele moraal/smerige hypocrisie van bijvoorbeeld die propaganda-apparaten die zich publieke omroep kunt verteren?! Knap!

        (In Kiev heeft een groep nazi's in een vertoon van vastberadenheid een mini gaypride belaagd ondanks groot politiecordon. De president van het land wilde niets met de gaypride van doen hebben, en de burgermeester Klisko wilde hem voorkomen).

      • http://nos.nl/artikel/2039744-2-doden-en-meer-dan-100-gewonden-bij-explosie-turkije.html

        http://nos.nl/artikel/2039887-koerdisch-protest-na-aanslag-diyarbakir.html

        Er wordt wel degelijk verslag gedaan. De AKP is heel fout bezig in Turkije. Ze zullen vast die aanslag niet zelf gepleegd hebben, maar ze hebben wel een klimaat gecreëerd waarin extremisten zich gerechtigd voelen aanslagen te plegen. Ik hoop echt dat dit een averechts effect heeft en dat de HDP de (belachelijk hoge) kiesdrempel haalt. Ik was altijd tegen Turkije bij de EU omdat dat land er bij lange na nog niet klaar voor is, ondanks de geluiden van GL en D66 die ze er graag bij wilden hebben. Maar nogmaals dit ging over de stedenband met Rusland en waarom er op overheidsniveau geen uitwisselingen zijn. (Zou me niets verbazen als Buza hier achter zit).

      • Bedankt voor je oprechte antwoord! En dat meen ik.

        Denk dat wij wel dezelfde hoop/verlangen voor de wereld/mensheid hebben. Dat iedereen in vrede en zonder armoede zichzelf kan zijn. Het grote verschil tussen ons is denk veel moderne westerse liberalen dankzij (mijn inziens) te militant zijn in het "opdringen" van onze opvattingen zijn en dat bijvoorbeeld in Rusland averechts uitpakt.

        Je bereikt meer met honing dan met ...

      • Voor sommigen is het wellicht verrassend dat Turkije meer op een democratie lijkt dan Rusland.

        Dat we allemaal voor vrede op aarde zijn lijkt mij een enorme open deur. Zolang sommigen menen dat je dan hele bevolkingsgroepen die een bepaald geloof aanhangen mag verketteren en je vluchtelingen mag laten verrekken dan is de wens naar vrede wel heel erg hypocriet.

      • Volgens mij had ik niet tegen jou ouwe sociopathische stalker. En nee, jij geeft geen ruk om wereldvrede. Als kleine sociopaat gaat het jou om slechts een ding: zo hoog mogelijk op de apenrots komen. Maakt niet uit hoe.

        Je in de jaren zeventig aansluiten bij een groep mensen die (onbegrijpelijk voor jou) het om een rechtvaardige wereld ging in plaats van het eigenbelang, louter omdat je voelde dat die club het momentum had, en zich tot machtigste coterie leek te ontwikkelen. Jij als sociopaat was hoogstwaarschijnlijk ook hippie. Je begreep weinig van die zweverige praatjes, maar door ze ook uit te slaan, en een baard te nemen, was het lekker makkelijk paren (de parodie op de liefde bedrijven, waarbij het bij de sociopaat met zijn reptielenbrein alleen om machtsgevoel en voortplanting van dan gaat). Je was niet de enige opportunist die in deze harige rage dook: aardig wat latere bankmanagers deden zich voor als hippies. Inclusief John Lennon brilletjes, baard, juiste warrige meninkjes, juiste muzieksmaak en juiste shag-soort.

        Had je in de jaren dertig in Duitsland geleefd, dan had je waarschijnlijk lekker meegemarcheerd. In al je opportunisme was dat de club geweest, waarvan je dacht dat hij het meeste nut voor je kon opleveren.

        Verdiep je verder even in het Salafisme/Wahabisme voordat je met je functionele (meest opleverende) "moreel superieure" mening over niet mogen verketteren komt. Het is de stroming die de basis ligt van niets ontziende jihadisme in het Midden Oosten, en die er voor zorgt dat minderheden in landen met een islamitische meerderheid (Pakistan bijvoorbeeld) in het beste geval tweederangs burgers mogen zijn.

        Over vluchtelingen; weet uit jouw enge getroll dat jij een egocentrische sociopaat (is dubbelop) bent, die zonder amygdala niets van menselijkheid afweet, maar wel snapt wat sociaal de meest wenselijke (nuttige mening) is, en daarom je "moreel superieure" mening kiest.

        Ik ben zeer begaan met de medemens. Zie dat niet als verdienste. Zoals ik jou afwezigheid van een amygdala of goed functioneren daarvan ook niet verwijt. Maar ik denk dat de wereld er niet bij gebaat is als West-Europa, wat ondanks schandalige misstanden als bio-industrie een baken van licht is, door massa-immigratie van mensen die de vruchten van de Verlichting niet (willen) kennen, in chaos vervalt.

        Het idee dat nieuwkomers met een aan onze cultuur vijandige houding snel voor onze burgerlijke samenleving (met op moraliteit/geweten in plaats van "eer"/ tribalisme gebaseerd handelen), getuigt van dommigheid, arrogantie en projectie. Goed bewijs van dit feit is dat zestig procent van de Nederturken die gestemd hebben, voor de fascist Erdogan koos.

      • Ik heb die rellen gewoon uit zien lopen op oorlog. Ik zat op een internationaal forum en je zag business partners die jaren lang zaken hadden gedaan opeens elkaar bedreigen. Daarna posten beide zijden steeds foto's en het was iedereen wel duidelijk; het is daar gewoon oorlog. Daarop kwam Timmermans op een plein roepen dat de Krim wel bij de EU kon en begon in feite met een zak geld te zwaaien.

        Want het gaat natuurlijk allemaal om gas en olie. Zowel bij Rusland als bij de EU. Ik vroeg me meteen af welke Europeaan dan wilde dat de Oekraine bij de EU kwam... ik denk niemand, behalve wat rooskleurig kijkende politici.

        Terwijl iedereen dus wel zag dat het daar oorlog was en het eennieuwe srebenica/servie,bosnie begon te worden (behalve de politici die het hardst mee stookten voor zetels in het EU) werd er een vliegtuig neergehaald. En wiens schuld was dat, niet alleen Rusland, maar zeker ook de .eu, vliegmaatschappijen, ambassadeurs, poltici... maar er gaan natuurlijk pas koppen rollen over een jaa of 10 bij een parlementaire enquette als alle pppetjes al gewisseld zijn.

        In de wandelgangen in en Haag noemden ze die aktie van Timmermans een openlijke sollicitatie voor het Europees parlement. Daar is hij dan ook snel naar toe vertrokken, nog wat nep geruchten de wereld inslingerend zoals die plunderende soldaat en dat men luchtmaskers droeg. Allemaal om maar popi jopi te zijn. Dat vindt ik allemaal veel kwalijker dan van Puin, van wie je kan verwachten dat hij de waarheid een beetje verdraait. Inderdaad zal Rusland die wapens geleverd hebben, je wilt niet weten hoeveel wapens de USA, Nederland, Israel of welk land dan ook niet verkoopt.

      • Je denkt toch niet dat jij ook maar enige invloed hebt op de plaats waar ik post en op wie ik op welk moment reageer.
        Je laatste post is mij net iets te warrig en incoherent om op te kunnen reageren. Mijn advies is om je wat meer in opvattingen van anderen te verdiepen voordat je weer eens het onwankelbare geloof in je eigen analyses met de rest van de wereld gaat delen.

      • Niet zo moeilijk Jack.

        Een sociopaat neemt het gedrag aan dat hem het meeste oplevert. In de jaren dertig in Duitsland had je met een bruin pak aan meegemarcheert, in de jaren zeventig had je een John Lennon brilletjes en baard, en nu sla je liberale praatjes uit.

        Het hele wezen van de sociopaat is gebaseerd op voortbestaan (al dan niet via nageslacht) en dat gaat het makkelijkst hoog op de apenrots. Bij het zo hoog mogelijk op die rots komen, speelt het geweten of andere vormen van menselijkheid geen rol. Menselijkheid is een volstrekt onbekende grootheid voor jou. En allicht snap jij niet dat cynisme en woede over egocentrische politici vaak een teken van teleurstelling (weer zo'n niet functionele en dus niet bekende emotie voor een sociopaat) en juist menselijkheid is.

  • Geachte OOGTV redactie.

    Hoe lang kan "Jack" op ziekelijke wijze blijven stalken met zijn goedkope trolltrucjes?

    Voorbeeld: elke keer probeert hij mij weer (kansloos) te besmeuren met de misselijke verdraaiing dat ik hele geloven verketter. Ondanks dat ik telkens stel dat ik positief ben over Alevieten, Soennitische Sufi's en Sjiieten en bijvoorbeeld graag meer gevluchte Iraniers naar Nederland zie komen. Mijn punt is dat er een gevaarlijke fascistoïde stroming binnen de Islam, dankzij geld uit de Golf, steeds prominenter wordt.

    Heb een tijdje gedacht dat Jack aan dementie leed, maar het steeds weer compleet verdraaid naar voren brengen van wat een ander steeds geduldig weerlegt, is gewoon een van de vele smerige trucs om anderen - die zich uitlaten over grote stedenbouwkundige vernielingen in onze stad - reaguurders, en mij in het bijzonder, het reaguren onmogelijk te maken.

Recente berichten

Werkmanhof en Universitair Centrum Psychiatrie winnen Groninger Architectuurprijs 2024

Appartementencomplex Werkmanhof aan de Pelsterstraat en het Universitair Centrum Psychiatrie aan het Hanzeplein zijn vrijdagavond…

38 minuten geleden

KNMI waarschuwt voor plaatselijk dichte mist

Weggebruikers in de provincie moeten in de nacht van vrijdag op zaterdag rekening houden met…

6 uur geleden

Eerste nederlaag Drs. Vijfje in eredivisie zaalvoetbal

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond in Amsterdam met 3-1 verloren van Os Lusitanos.…

10 uur geleden

Weekend blijft waarschijnlijk droog met flink wat zon, daarna meer kans op nattigheid

De afwisseling van zon en wolkenvelden van vrijdag zet komend weekend door. Ook de afwezigheid…

11 uur geleden

Ook Vinkhuizen Bar dicht op last van burgemeester

Na Club Bordeaux laat burgemeester Koen Schuiling ook de Vinkhuizen Bar de deuren dicht houden.…

11 uur geleden

Staatssecretaris: Kans op nieuwe munitiedepots in bevingsgebied ‘onwaarschijnlijk klein’

Het nieuwe munitiedepot van Defensie zal waarschijnlijk niet in het aardbevingsgebied in Groningen komen. Staatssecretaris…

12 uur geleden