De gemeenteraad wil dat het nieuwe Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn meer aandacht besteedt aan de breedtesport.
Veel partijen zijn bang dat het centrum zich vooral richt op FC Groningen. Teams van de FC gaan er trainen, maar er komen ook medische faciliteiten voor andere sportclubs. Omdat het stadsbestuur een kleine vijf miljoen euro wil lenen aan de NV Euroborg voor de bouw, vinden de kritische fracties dat ook de breedtesport er voor allerlei zaken terecht moet kunnen.
Wethouder Paul de Rook van Sport benadrukt dat het topsportcentrum ook goed is voor de amateursport.
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…
FC Groningen heeft woensdagavond verloren van AZ in het AFAS stadion in Alkmaar. De Groningers…
Een gratis lading grofvuil wegbrengen met een (elektrische) bakfiets blijft formeel gelijk aan een lading…
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Leefomgeving staat op nummer één. Dat blijkt uit de Tienskipdag van 16 december, georganiseerd met…
De zachtere temperaturen blijven nog even bij ons. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis begint donderdag mild,…
Bekijk reacties
Pistolen Paultje weet wat goed is voor de sport ?
Dit centrum is vooral bedoeld voor meerdere glorie van topclub (?)FcG.
Hadden ze maar bij de bank moeten lenen, die bemoeit zich niet met wat voor gordijnen je op hangt.
Geen bank is zo gek om in dit soort voorzieningen geld te steken.
De gemeente wel..
Deze gemeente steekt wel meer geld in gebouwen en voorzieningen welke een bank nooit zal financieren en/of waar een bank nooit een hypotheek voor zal verstrekken.
En dat is precies de reden waarom er bij een garantie van de gemeente een publiek belang gediend moet worden. Het topsportcentrum is een normale medische voorziening waar een gemeente niet in hoort te participeren.
Je bedoelt culturele instellingen waar steeds hetzelfde kleine groepje pretentieuse alcoholisten samenkomt?
Instellingen die die vrijwel niets toevoegen.
In tegenstelling tot de FC die de Groninger de broodnodige portie zelfbewustzijn (uitspraak Max van den Berg), verbroedering (weinig dat zo cultuur overstijgend als Voetbal is) en motivatie zelf te voetballen (goed voor hersenen en rest van het lichaam) geeft.
Alcohol speelt helaas ook een prominente rol rondom het voetbal. Hopelijk lukt het onder ander Wilfred Genee om tot gezondere voetbalkantines te komen.
Het lijkt mij geen gemeentelijke taak om organisaties waar een fors deel van de werknemers honderduizenden euro's per jaar verdienen op enigerlei wijze te subsidieren.
Ook zonder allerlei garanties of andere financiele bijdrages kan deze bedrijfstak zich prima redden.
Wanneer je de diverse walgelijke spreekkoren en hoort hoe over aanhangers van andere clubs wordt gesproken dan is 'verbroedering' niet de meest voordehandliggende term om voetbal mee te omschrijven.
Mensen die hun zelfbewustzijn ontlenen aan de prestatie van een lokale voetbalclub adviseer om professionele hulp te zoeken.
Ik vind het erg leuk om voetbalwedstrijden te bezoeken of op tv te volgen maar om aan dit onderdeeltje van de amusementssector allerlei onbewezen heilzame effecten voor de samenleving te koppelen gaat me wel te ver.
Ik ken geen onderzoek waarin aangetoond wordt dat er meer gevoetbald wordt in steden met een betaald voetbalclub dan in steden zonder. Ook niet dat deze stedelingen zelfbewuster zouden zijn of meer verbroederd met gelijkgestemden. Hooguit kan dat een tijdelijk effect zijn ontstaan door een toevallig succes die is veroorzaakt door gelukkige lotingen en geluk.
Dat je daarvan geniet is natuurlijk prima, maar maakt het niet groter dan het is.
Als je het er niet mee eens bent, moet je Max van den Berg even bellen. Die verklaarde na de bekerwinst hoe belangrijk dit voor Stad en Ommeland was.
Sportprestaties van een team hebben sinds de Oude Grieken al de inwoners van de steden die doordat team vertegenwoordigd trots gemaakt.
Onze club wordt niet voor niets "Trots van het Noorden" genoemd. Vind dit een gezonde vorm van trots. Trots is op zich geen rare emotie. Wordt in de psychologie ook wel als een beschermende factor voor kwalen gezien. Als het maar niet hysterische nationalistische vormen als in de negentiende en eerste helft van de twintigste eeuw aan neemt.
Je wilt niet weten hoeveel volwassenen nuchtere kerels tranen in de ogen hadden in de Kuip. Zover komt het bij mij, ondanks mijn fanatisme niet. Voor supporters is het meer dan amusament; de belangrijkste bijzaak in het leven.
Wist je dat in een land dat wereldkampioen voetbal wordt, depressieve klachten tijdelijk minder worden, het BNP omhoog en negen maanden na de finale opvallend veel kinderen geboren worden?
Mensen zijn groepsdieren. De een voelt zich thuis bij een groep waarmee hij zich door stad/regio/land verbonden voelt, sommige anderen bij de groep waarvan het lidmaatschap hij denkt dat het hem de meeste financiële gewin oplevert. Vind de eersten meestal sympathieker. Zelf voel ik met bijna alle mensen (en dieren) verbonden; is mijn Christelijke inslag.
Sport verbroedert meer dan wat. Tegenover enkele spreekkoren staat heel veel cultuur overstijgende sociale contacten en male bonding.
Nooit van het Ard en Keessie effect gehoord? Zien sporten doet sporten. Geldt zeker voor lichamelijk gezonde kinderen.
Wat is de kosten neutrale vooruitbetaling van onderhoudskosten van de Euroborg (300.000) tegen het als een mecenas onderhouden van het snobbistische dansgezelschap Ron en Guy (500.000) door onze kleine arme provinciestad? Zeker als je weet dat de Stad-Groningers die er op jaarbasis plezier beleven aan de FC zo een honderdvoud is van het aantal balletliefhebbers.
Verbazingwekkend dat Max vd berg nu ineens door VSH wordt opgevoerd als kenner van de Groninger gemoedstoestand.
Ik ken geen enkel onderzoek waaruit gebleken zou zijn dat er een gezondere populatie woont in steden met betaald voetbal.
Wanneer je bij de ingang van het stadion staat dan is eerder, geheel subjectief waargenomen, opvallend hoeveel mensen met overgewicht een wedstrijd bezoeken.
Ik ben geen voorstander van het subsidiëren van bedrijven die hun werknemers tonnen per jaar betalen.
Laten die lekker zichzelf bedruipen.
Hoe zit het trouwens met de toename van de depressieve klachten in landen die WK-finales verliezen?
Supporters hebben de neiging om nogal selectief allerlei heilzame gevolgen van een incidenteel succesje van hun club te overdrijven. Helemaal niet erg maar het is niet op enig feit gebaseerd. Het wordt alleen een beetje vervelend wanneer anderen daar aan mee moeten betalen.
Middenweg,
U brdoelt daarmee HET MONSTRUM ?