Categorieën: Nieuws

Bouw Groninger Forum pas in voorjaar hervat

De bouw van het Groninger Forum wordt op z’n vroegst pas in het voorjaar van 2016 weer hervat. Dan zijn de plannen klaar om het gebouw aardbevingsbestendig te maken. De vertraging bedraagt dan ongeveer een jaar en dat kost 24 miljoen euro.

De NAM gaat volgens de gemeente voor die kosten opdraaien. De gemeente zegt met de NAM een voorlopig akkoord op hoofdlijnen te hebben over de versterking van het Groninger Forum.

Hoeveel dat precies gaat kosten wordt nog doorgerekend.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • geheel in de stijl van kees van twist: pompeus en niet voor een dubbeltje op de 1e rang. maar heb je dan ook wat?

  • Wordt het helaas weer over de verkiezingen van 2018 getild. ER namelijk staan Groningse partijen te trappelen om de macht over te nemen. Het forum versus de exploitatietekorten als paradepaardje.

  • HET(groninger)MONSTRUM.NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!
    De politiek in Groningen is zo onbetrouwbaar als de neten met Pistolen Paultje als woordvoerder voorop.De kosten voor de bouw van dit gedrocht rijzen meer en meer de pan uit,maar er wordt vastgehouden aan een hersenspinsel door lieden die amper de luiers zijn ontgroeid.
    HET(groniger)MONSTRUM. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!

  • Waar zijn ze in de g..snaam mee bezig aan de grote markt
    dit is nog niet het einde van de elende. Afblazen en schade beperkenis eigenlijk de enigste reële optie. Maar het bestuurlijk ego zal natuurlijk niet buigen. Bestuurders toon karakter en neem de verantwoordelijkheid om dit project terug te draaien. Voordat jullie de stad onleefbaar achterlaten wanneer jullie het pluce weer gaan verlaten

  • En hoe staat het met de Oostwand? Hoor er niemand meer over. Moet nu toch al lang bekend zijn hoe die er uit komt te zien? Kan toch prima tegelijkertijd met het Forum worden opgetrokken? Begin nu al vast zodat het pijnlijke gapende wond van het Forum aan het oog van de mensheid wordt onttrokken. Geen reclame voor de stad zo'n jarenlange niet vorderende bouwput. Het lijkt wel langzamerhand de Amsterdamse Noord-Zuidlijnfiasco.

  • Grote markt onlangs gekozen tot lelijkste grote markt van Nederland. Ze zijn er zo trots op dat we er nog wat langer naar mogen kijken.....

    • Zeker is de Grote Markt een verschrikking. Hoe onnozel kun je als gemeenteraad zijn dat je een prima (en na nog enkele decennia historisch) wederopbouwand van de grote twintigste eeuwse architect Grandpre Moliere sloopt ten faveure van nieuwbouw door middelmatige, autistische middenstanders (die zich kunstenaar wanen) als Jurjen van de Meer?

      Grote Markt is ook dankzij die verschrikkelijk treurige Italiokitsch genaamd Waagstraat zo lelijk.

      Die zich aan Nietschze vertilde Friese boerenlul van een Ypke Gietema (Pvda) wilde ter meerdere glorie van zichzelf iets postmoderns op de Grote Markt. We mochten onder andere kiezen voor een sporthal van zijn vriend (en eveneens aan ernstige zelfoverschatting leidende Friese boerenhufter) Gunnar Daan.

      Natalini was echter onder de indruk van Groningse gevels, en kwam met een Anton Piek ontwerp dat iets minder verdrietig stemde dan andere drie ontwerpen.

      En nu weer de troep van die mislukking van Jurjen van de Meer op de Grote Markt . Zag hem 3 mei, lachend met een Porsche (wat is dat toch met zielige Friesjes als bijvoorbeeld Gerrit Postma dat ze niet door hebben dat op je zeventigste nog in voor Autobahn gemaakte racemonsters rijden er zielig uit ziet?) vrouw bij een Haje restaurant - de boertige smakeloosheid - bij Almere. Het was dat die vrouw erbij was, anders was ik even een praatje met hem gaan maken.

      Hopelijk komt er eens een echte crisis. En jagen we die anti-Groningers die verantwoordelijk zijn voor de sloop zijn van Groningen, de stad uit. Bedoel niet met kettingen of knuppels, maar electoraal.

      Groningen moet zich eens gaan verlossen van narcistische grootbekken. Hollandse en Frieze (die van alle Nederlanders het meest op Hollanders lijken omdat ze een paar eeuwen terug door de laatsten zijn uitgeneukt. Wat ergens ook goed was, omdat de inteelt nog schadelijker was geweest, en Willems Smink ogen nog dichter bij elkaar hadden gestaan, en hij behalve geen amygdala ook geen werkende prefrontale cortex had gehad) provincialen die hier voor bestuurder willen spelen.

      Een activistische lokale partij die echt voor ogen heeft wat de Kansen/bedreigingen voor ons Grote Dorp zijn, moet hier in Groningen 8 zetels kunnen halen. Bilderbergertje Pechtold lijkt over zijn houdbaarheidheidsdatum heen. En met hem zijn intellectuele vlieggewichten die tegen Grieks referendum zijn.

      Tip voor de NAM: contact opnemen met Vincent van Rossum, Wiek Roling, Piet Huisman (schandalige manipulaties rondom referendum), Stadspartijers die hele gekke dingen hebben meegemaakt met een PvdA-mol (?), de maker van "De Nuloptie", en Driekus Vierkant. En dan dan binnen een maand een folder huis aan huis verspreiden waarin de Stadjers en Stad-Groningers duidelijk wordt gemaakt waarom het MONSTRUM een ziek, om ego's draaiend plan, is.

      (Stop die miljoenen per maand mooi in Nederlandse verpleegtehuizen. Harde werkers, maar onderbezet).

      • Zou het opluchten wanneer je structureel anderen de maat meent te moeten nemen zonder dat je zelf ooit iets hebt gepresteerd?

      • VSH,
        Over het geheel genomen kan ik het met uw visie in het algmeen en aangaande HET MONSTRUM volledig met u eens zijn. Waar ik me echter wel aan erger zijn de door u op personen gerichte ,vaak hatelijke opmerkingen, aan het adres van vele in uw ogen "foute" mensen.
        Mag het in uw volgende reacties een onsje minder zijn?
        Alvast bedankt.

  • Wat is Peter den Oudsten gegroeid in zijn rol als burgervader! Hij praat ook al echt over 'wij'. 'Wij hebben het over bedragen gehad'. 'Wij hebben het over termijnen gehad'. Geweldig!

    • Barbara Dulk,
      Niet vergeten dat hij daarvoor is ingehuurd, maar zich met z'n gezond boerenverstand ongetwijfeld liever voor de tegenstanders van HET(groninger)MONSTRUM had uitgesproken.

  • Een PvdA mol bij de stadspartij? Die heeft dan goed werk verricht, je hoort nooit meer wat van de stadspartij. Enorme fout om Prummel eruit te werken.

    • Nee, dat bedoel ik niet Willem.

      Prummel die raadsbreed verweten werd zijn stukken niet te lezen, het forumverzet, in 2010 voor een wethouderschap voor hemzelf, wilde staken, en die een zeer gewaardeerd en ook in DvhN geprezen mederaadslid (Amrut Sijbolts) als concurrentie zag en dolk in rug stak, was ondanks zijn activistische talent, waarschijnlijk binnen de Stadspartij niet te handhaven.

      Denk aan de sabotage van Meer Doen Met 35 Miljoen Campagne (Oostwand-referendum).

      • Dat raadsbreed naar Prummel verwijzen dat hij raadssstukken niet leest. Zou kunnen, maar dat werd hem vooral verweten over de tram. En daar had hij gewoon gelijk in, die partijen die al die rapporten schreven, schreven die gewoon aan de hand wat de opdrachtgever wilde horen. Allemaal abracadabra cijfertjes waar je niet uit wijs kon worden. Naderhand schijnbaar gelijk gekregen, niet voor niets ging de stekker eruit. Nu heb je een stadspartij zonder mond en verpersoonlijking, je ziet ze niet, hoort ze niet en niemand weet wat ze nu eigenlijk doen. Gewoon foute keuze geweest om Amrut de kar te laten trekken. Dat had ik al door op het moment dat hij begon te zeggen een partij te willen neerzetten om samen in het college te komen. Nou die dream is wel over, ze zijn helemaal niet meer interessant wegens te weinig zetels. aar ziet Amrut zelf nog niet.

    • Voor elke mallotige theorie is wel een bijpassende halve gare te vinden die er in gelooft.
      Dat van die mol die de PvdA in de Stadspartij is een mooi verzonnen verhaal van VSH die in de kroeg heeft gehoord dat Geert Spieker die mol was.
      Hij werd door de burgemeester betaald in de vorm van dikke enveloppen met bankbiljetten.
      Zeer vermakelijk verhaal.

  • Kunnen ze net ( voor het voorjaar 2016 is) er nog achter komen, dat het Monstrum niet zo een goed idee was/is ..gewoon afblazen die hap..( net als die achterlijke tram)..
    En... over geen bussen meer over de Grote Markt
    komen ze ook wel op terug ..de Malloten ..

    • Rene Strobos,
      de egotrippers komen er vast wel tijdig achter dat alle door u genoemde projecten met HET MONSTRUM voorop te hoog gegrepen waren/zijn.

    • Heel veel verstandige mensen denken daar heel anders over. Die zijn blij dat die gevaarlijke en veel te grote voertuigen niet passen in een aantrekkelijk stadshart.

      • Dat ben ik wel met je eens, zij het dat het alternatief erger is: dat die veel te grote, lawaaierige en gevaarlijke voertuigen er niet meer komen, zodat ook hun passagiers gedeeltelijk wegblijven.

  • Rene we hebben hier in groningen nu eenmaal te maken met een stelletje hotemetoten in het college en raad die geen verstand van zaken hebben.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

21 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

1 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden