De Groningse gemeenteraad wil een experiment met ‘Leefstraten’ waarbij bewoners tijdelijk zelf hun straat kunnen inrichten.
Zo wordt de straat meer onderdeel van het dagelijks leven, kinderen kunnen er spelen en de bewoners hebben meer contact met elkaar. Rotterdam is al zo’n experiment gestart en ook in het Belgische Gent hebben bewoners van 23 straten naar eigen inzicht de ruimte voor hun deur mogen vormgeven.
GroenLinks, Student en Stad, D66 en de Partij voor de Dieren stemden voor het experiment. VVD, Stadspartij en CDA stemden tegen.
Hoog in de Martinitoren werd maandagochtend een bijzonder jubileum gevierd waar nog niet eerder aandacht…
De NOM heeft vorig jaar 31,7 miljoen euro geïnvesteerd in bedrijven in Noord-Nederland. Dat is…
Drs. Vijfje neemt het in de eerste ronde van de play-offs voor het kampioenschap zaalvoetbal…
Maar 80 km/u op de zuidelijke ringweg? Het is toch een Rijksweg, waar je normaal…
Een uitkijkpunt met horecazaak, ruimte voor woningen, kantoren of een hotel en een groot poppodium…
De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag met 2-0 gewonnen van Ring Pass uit Delft. (meer…)
Bekijk reacties
Lijkt me een goed plan. betrokkenheid bij de leefomgeving en bij elkaar is goed voor de cohesie in de stad. Waarom er partijen tegen zijn is me een raadsel.
Eerst laat men (gemeente) buurten verloederen, nu mogen bewoners het weer opknappen. Logisch?????
Mogen is hier het toverwoord. Het hoeft niet. bewoners die liever op hun luie reet voor de TV hangen zullen zich hiervoor niet aanmelden.
Er zijn toch wijkwethouders ? Wat doen die eigenlijk ?
ik zie het al voor me, al die plaatjes in de lokale media van glimmende wijkwethouders die vol trots een stukje van het wijkbudget overdragen aan dankbare buurtbewoners. mijn wijkwethouder is van d66: zou zoiets ook nog invloed kunnen hebben?
bij deze zijn dan met stip genomineerd : Hoornsediep, Maaslaan, Vondellaan, Van Iddekingeweg en Helperbrink voor inrichting naar de wensen en inzichten van de bewoners zelf.
Is er weer een project afgelopen en moeten de poppetjes weer op naar de volgende klus?
leefbare straten, kansenwijk, groene buurtproecten, en weet ik niet wat meer. Wat kost dat nu eigenlijk die 1001 gesubsidieerde projecten de na enige tijd doodbloeden en alleen een handjevol fanatieken trekt?
Wat een onzin. ik bepaal zelf wel wat ik wil daar heb ik mijn straat niet voor nodig. En de partijen die voor zijn die zijn toch al niet te vertrouwen
Wat moet ik me er bij voorstellen?
Dat er per straat een budget komt voor een paar bloembakken, drempels en aanverwante zaken?
lijkt me trouwens leuk om dan aan een lange, doorlopende weg te beginnen, waar ook veel niet bewoners komen. De hereweg of korreweg, ofzo :)
wat je je ervan voor moet stellen is oa te lezen op http://www.mobiliteitgent.be/nieuwe-mobiliteit/fiets-van-troje/leefstraat.
van de gemeente groningen word je niet echt veel wijzer.
daarom krijg je ook van die rare reacties: http://gemeente.groningen.nl/gemeenteraad/experiment-met-2018leefstraat2019-in-stad
Ik zie een hoop "bijvoorbeeld", "zoals" en "al dan niet" en van het verhaal op de site van de gemeenteraad gaat het vooral over wat er in de andere steden allemaal wel niet zou kunnen ontstaan.
proefballonnetje