Categorieën: Nieuws

Noorderplantsoen verschrikkelijke bende

Het Noorderplantsoen ter hoogte van de vijver langs de Noorderbuitensingel lijkt wel een vuilnisbelt. Omdat er net is gemaaid kan iedereen goed zien hoe erg het plantsoen vervuild is.

Er ligt allerlei troep. Lege bierblikjes, plastic zakken, patatbakjes en andere rotzooi ontsieren het plantsoen.

Wie verantwoordelijk is voor het schoonmaken van het Noorderplantsoen blijft onduidelijk.

Foto: Erick Bakker
Erick Bakker

Bekijk reacties

  • De milieudienst lijkt me. Ik zie overigens 1 blikje en 1 zakje, geen sterk argument voor een vuilnisbelt.

    • Alle bezoekers van het Noorderplantsoen zijn verantwoordelijk voor het schoonhouden.
      Alleen al de vraag wie verantwoordelijk is voor het opruimen van de rotzooi is in mijn ogen 'te gek voor woorden'!

      • Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen troep, maar als mensen er een rotzooitje van maken en niet opruimen zal de gemeente dat toch moeten doen. Dat en strenger controleren en beboeten. Borden neerzetten met parkregels. Voldoende vuilnisbakken die regelmatig geleegd worden. Ook de burger kan meehelpen door anderen aan te spreken op hun verantwoordelijkheid en af en toe eens iets op rapen en in een container te gooien. Alles beter dan te klagen op internet.

  • Laten we beginnen met dat iedereen zijn/ haar afval zelf in de afvalbakken gooit en/of meeneemt in plaats van het "gewoon" te laten liggen.

    • Die afvalbakken zijn veel te klein in de zomer. Die zijn meestal propvol, met bergen vuilnis ernaast. De mensen willen wel , maar kunnen hun spul niet kwijt. Misschien moeten de mensen die zich hier blijkbaar aan storen geld in gaan zamelen voor meer en vooral grotere afvalbakken ?
      Trouwens deze schade is niks vergeleken met wat het Noorderzon elk jaar aan schade in het park veroorzaakt. Er wordt wel weer redelijk selectief gekeken.

      • Als de mensen zelf hun spullen kunnen meenemen naar het plantsoen dan kunnen ze hun afval ook meenemen. Toch?

      • Tja, blijkbaar niet... Ik denk liever in praktische oplossingen. Veel van het spul wordt bij omliggende supermarkten gekocht ipv huis meegenomen.

  • Ik zou mij eerder druk gaan maken over wie de vervuilers zijn. Dit is ook wat je vaak tegenkomt op campings, ook op de betere, overal rotzooi en de toiletten smerig achterlaten en dan je beklag gaan doen via zo`n beoordelings site dat het een bende was en de toiletten waren toch o zo smerig. Maar wie zijn dan toch die lieden welke de rotzooi en de toiletten smerig achterlaten?

  • ze dachten toch zeker niet dat al die studenten die elke dag de boel komen "opvrolijken" hun troep ook nog eens gingen opruimen he, als dat zo was zou het in al die studentenhuizen ook niet zo'n zwijnenstal zijn

    • Als je een strikdiploma hebt moet het niet al te moeilijk zijn One. Er is overigens een verschil tussen het schoon houden en het schoon maken van het plantsoen.

  • Het is, denken wij, minder erg in het Noorderplantsoen dan het op de kleurenfoto's lijkt. Afval in de ruimte dat is pas een probleem! Het opruimen van afval in de ruimte zal de internationale gemeenschap biljoenen euro's gaan kosten. Waar moet dat geld vandaan komen? Dus wij geloven niet dat er direct een mentaliteitsverandering voor het Noorderplantsoen moet komen. De openbare ruimte gebruiken als een grote afvalbak is niet nieuw voor de mens. Je moet gewoon zelf stevig deoderant gebruiken, zegt Sharon. En kijken waar je gaat zitten. Wat de gemeente Groningen misschien kan overwegen: om olifant Palahniuk eens uit te nodigen. Deze dikhuid ruimt met zijn slurf afvalemmers op. Een volwassen olifant in het Noorderplantsoen zou het goed doen voor de stad.
    burgerjournalistiek van Yvette en Sharon (deelnemers Noorderpoort Media zomerschool)

    http://www.eo.nl/beam/leven/item/olifant-ergert-zich-aan-afval-en-ruimt-op/

    • Wij bevinden ons ook in de ruimte. Aan het plantsoen kunnen we zelf wat doen dus waarom dat nalaten?

  • Koren op de molen voor alle mensen die stilte en hun woonomgeving willen want die klagen al tijden. Kom tot elkaar en schep vreugde in het leven met geen geklaag maar oplossingen zoeken even een extra afvalbak en een extra ronde door de gemeentelijke dienst en op tijd het park weer uit.

  • Mensen als Bert Huberts vinden dat juist waar mensen dicht op elkaar leven ze zo min mogelijk rekening met elkaar moeten houden want anders moet je maar naast een megastal en een windmolenpark in een agrarisch aardbevingsgebied wonen. Van mensen als BH word ik dus heel verdrietig maar ik mag niet klagen want mensen als BH geloven dan ergens ook dat je dan enge ziektes krijgt en dat is dan ook je eigen schuld. Geen problemen signaleren dus, maar vrolijk wegkijken. We zien BH ook elke dag het park schoonhouden, mensen verzorgen, hondenpoep opruimen en paadjes schoonvegen, om maar wat te noemen. Dan vind ik de olifant reactie een stuk realistischer en zonniger :)

Recente berichten

“Maandag veel bewolking met later regen, komende dagen flink wat zon”

Het belooft een werkweek te worden waarbij de zon zich regelmatig zal laten zien. Voor…

6 uur geleden

Veel belangstelling voor presentatie Groninger Scheurkalender

In Veendam wordt komende woensdag de negende editie van de Groninger Scheurkalender gepresenteerd. De organisatie…

6 uur geleden

Grootste blaashal over zand in Nederland door wethouder geopend: “Dit is uniek”

Bij Beach Volley Club Groningen op sportpark Coendersborg is zondag een blaashal in gebruik genomen…

7 uur geleden

Mini-Yessefestival trekt veel belangstelling: “We zouden vaker schoolklassen willen ontvangen”

Het mini-Yessefestival bij klooster Yesse bij Haren is zaterdag een succes geworden. Volgens Annemiek Bos…

8 uur geleden

Studentenprotest langstudeerboete krijgt vervolg: “Het is verre van opgelost”

Tientallen Groningse studenten hebben afgelopen vrijdag onder de noemer 'de groeten met je boete' in…

11 uur geleden

Eigenaresse redt samen met brandweerlieden kat uit boom

Een eigenaresse heeft zondagmiddag met hulp van brandweerlieden haar kat gered die hoog in een…

12 uur geleden