Toeristen struinen rond in provinciehuis

Het provinciehuis aan het Martinikerkhof is deze zomer op verschillende dagen geopend voor toeristen en belangstellenden. Een rondleiding van de VVV voert door het gebouw, en laat alle bijzondere ruimtes zien.

“Ik vind het ontzettend interessant om te zien”, zegt Jaap Pop. Pop komt uit Vlissingen en is voor een aantal dagen in Groningen. “In Zeeland horen we verhalen dat Groningen een ontzettend leuke en gezellige stad is. Dat willen we deze dagen met eigen ogen ervaren. Daarbij kwamen we het initiatief van deze rondleiding tegen waar we ons direct voor hebben ingeschreven.”

Ook Marnix Snauwaert en Lieve Suijs uit het Belgische Grimbergen zijn onder de indruk. “De oude materialen, de mooie ruimten en de erg mooie schilderijen die in het gebouw hangen. Erg mooi om te zien. En ook een heel verschil met het provinciehuis dat in Leuven staat. Dat is nieuw en modern, terwijl dit oud is en zoveel uitstraalt.”

De rondleidingen door het provinciehuis worden deze hele zomer gegeven. Meer informatie is te vinden op de website van VVV Groningen.