Vindicat schenkt paarse jenever

Een bijzonder moment was het donderdagochtend voor de studenten van Vindicat. Uit handen van Hero Jan Hooghoudt, van het gelijknamige destilleerbedrijf uit de stad, kregen ze de eerste fles van hun speciale lustrum-jenever overhandigd.

“Het idee is anderhalf jaar geleden ontstaan”, zegt Milan Petit. “We vieren dit jaar ons tweehonderdjarig bestaan en organiseren allerlei activiteiten en evenementen. Daarbij willen we ook iets bijzonders aan kunnen bieden, wat geresulteerd heeft in het maken van een speciale jenever.”

Voor Hero Jan Hooghoudt was het een bijzonder moment. Hij is Vindicat-alumnus en draagt de vereniging een warm hart toe. “We hebben echt een bijzondere jenever proberen te maken.” Petit onderschrijft dat. “Nou, kijk zelf maar. Het is paars van kleur, wat overeenkomt met de kleur die we het lustrum hebben toegeschreven, er zit goud-papier in, vanwege de golden raand en het smaakt ook nog eens heerlijk.”

De overhandiging van de bijzondere fles vormde tegelijkertijd het beginpunt van veertien dagen feest. Zo vindt vrijdag de Masquerade plaats waarbij studenten gekostumeerd door de stad trekken. Daarnaast vinden er nog veel meer activiteiten plaats die her en der in de stad worden gehouden.