Categorieën: Sport

FC Groningen op de valreep gelijk tegen Twente

FC Groningen heeft woensdagavond in de Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente. De Groningers hadden het betere van het spel, maar konden pas zes minuten voor tijd via Michael de Leeuw de gelijkmaker scoren.

Bryan Linssen kreeg diverse grote kansen, maar doelman Nick Marsman lag voortdurend in de weg. FC Twente kwam vlak voor rust onverdiend op voorsprong. Tapia kopte een corner van Ziyech knap tegen de touwen.

De tweede helft was veel minder interessant, tot de Groningers het tempo verhoogden. Hateboer en Antonia misten goede kansen. Danny Hoesen en Mimoun kwamen daarop de aanval versterken. Zij brachten de bal zes minuten voor tijd bij Michael de Leeuw, die in de korte hoek scoorde. Een zeer verdiend doelpunt.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ik weet niet helemaal of het ook tegen de regels is, maar ik maak me er sterk voor dat Ziyech niet een corner neemt en 'm vervolgens zelf inkopt. De doelpuntenmaker aan de kant van Twente was dan ook Renato Tapia (knappe goal overigens). Foutje bedankt!

    In deze wedstrijd werd het pijnlijk duidelijk hoeveel creativiteit er op het middenveld is ingeleverd bij Groningen. Niet slecht gespeeld en ze hadden ook moeten winnen, maar echt bijna alles kwam van de zijkanten. Niet heel toevallig kwam de goal van De Leeuw dat niet.

  • Mimoun is toch ook echt Mimoun Mahi.

    @Jeroen
    Niet met je eens. Het middenveld is imho niet zwakker geworden, Tibbling en Rusnak zijn uitstekende spelers die erg balvaardig zijn en oog hebben voor een steekpass. In het centrum was het overvol, aan de zijkanten (met name links) lag de ruimte. Tibbling had daar goed oog voor. Tamata en Linssen lijken spelers waar FCG nog veel plezier aan kan beleven.
    Hateboer is toch echt een te matige voetballer voor eredivisieniveau en Antonia is nuttig wanneer hij in de diepte aangespeeld wordt. Een passeeractie heeft hij niet.
    De wissels snapte ik niet. Waarom Linssen vervangen en Antonia laten staan?

    • Je weet op welke speler ik doel en dat is ook waarom dat je reageert. Hoeveel vernuftige steekpasses heb jij gister gezien? Of 's een keer een verrassende actie, door bijvoorbeeld twee man voorbij te gaan en 's op doel te schieten? Ik twijfel helemaal niet over de kwaliteiten van Tibbling en Rusnak. Dat zijn groeibriljantjes, maar ook hele andere type spelers dan Chery en Kieftenbeld. Die jongens gaan echt serieus gemist worden en dat was gister al pijnlijk duidelijk.

      Hateboer is ook zo'n groeibriljantje overigens. Een back die mee op kan komen en een enorm loopvermogen heeft en bovendien nog kan voetballen ook. Zo iemand geeft heel veel diepte in je spel. Hoeveel van die backs heb je nog in Nederland? Gister heeft Hateboer een meer dan goeie wedstrijd op de mat gelegd. Je vergeet ook dat Hateboer nog hartstikke jong is en daarom wel 's een foutje maakt. Da's inherent aan jong zijn, daar leer je doorgaan van.

      Linssen kan een hele goeie worden, da's duidelijk.

      • Ik hoop dat je gelijk hebt met je mening over Hateboer. Ik zie wel vaak dat zijn techniek te wensen over laat. Veel simpele ballen weet hij niet onder controle te krijgen. Gisteren had hij het relatief eenvoudig door de speelwijze van AZ. Ik vind dat hij dan veel te weinig laat zien.
        Chery sullen we niet missen, Rusnak zal het veel beter doen op die positie.
        Twee man voorbij gaan? Dat kom je zelden tegen in de eredivisie, en bij FCG ook niet.
        Het blijft afwachten hoe het team en individuele spelers zich ontwikkelen. De eerste helft van vorig seizoen en ook een deel van de tweede seizoenhelft was nogal slecht. Twee goede bekerwedstrijden hebben het hele seizoen een mooi aanzien gegeven.
        De wedstrijden tegen PSV en Twente laten wel een heel wat beter voetballend FCG zien dan het grootste deel van vorig seizoen. Of dat zo blijft is afwachten.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

8 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

9 uur geleden