Categorieën: Nieuws

Klachten over geluidsoverlast Noorderzon

Er werd dinsdagavond flink geklaagd op social media over de geluidsoverlast die het Noorderzon Festival met zich mee bracht. “Kan het niet wat zachter?”

De geluidsoverlast werd veroorzaakt door een optreden van Neneh Cherry. “In de middag tijdens de repetitie was het al flink luid”, aldus een klager die in de buurt van het Plantsoen woont. “In de avond rond 22.30 uur ging het helemaal los. Ik wilde graag een programma op televisie kijken, maar om dit goed te verstaan moest ik oordopjes gebruiken. Het bass-geluid dat het optreden met zich mee bracht overstemde alles.”

Ook op Twitter werd flink gemopperd. Wouter schrijft dat hij de klanken van het optreden van Cherry in Beijum duidelijk kon horen. Danny vindt het vreemd dat de muziek zo laat in de avond nog zo hard moet staan. “Rond 23.30 uur leek het alsof het volume wat zachter ging, maar het blijft vervelend voor de mensen die de volgende dag vroeg op moeten voor hun werk.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Volgende keer maar even dreigen om de muziek zachter ze zetten, dan gaan deze zwakke broeders direct knop om draaien.

  • Groningen is een een bruisende stad met veel jonge mensen.Het festival is maar 1x per jaar en om 0.00 uur gaat alle geluid uit. Dat het geluid soms door de wind meegezogen wordt is normaal.Ik moet er ook op tijd uit s'morgens maar ik besef dat het festival maar 1x per jaar is en Groningen wel nationaal op de kaart zet. Blijkbaar proberen mensen alleen nog maar redenen te bedenken om alles te verzieken. Gaan die mensen op 28 augustus ook klagen over geluidoverlast. De kermis heeft ook lawaai en die hoor ik ook en ik woon er niet dichtbij maar dat is ook een jaarlijkse traditie en dan klaag ik toch ook niet. Wees blij dat er in Groningen nog zo'n festival wordt georganiseerd waar je gratis muziek kan luisteren en cultuur kan opsnuiven.

    • Of je bent een stad, of je bent een (verkapt) door alcoholisme en elektrisch versterkte muziek beheerst festival-terrein. Je kunt niet beide zijn.

      Waar komt het malle provincialistische idee dat geluid om het geluid (muziek) dat een hele zomer over het bijna complete dorp ligt) bij een stad hoort vandaan?

      Laten we bidden dat de Chinese crisis geen fake crisis is. Zodat we in de chaos die er op volgt de besturen van de koekkoeksjongen RUG en Hanze, met de lokale Pvda met de bouw en vastgoedmaffia, met pek-en-veren de stad uit jagen.

      Al dat geluid op "culture" feestjes zegt me maar een ding: we leven in treurig oord waar we door onvolwassenheid niet in staat zijn het gevoel van afgescheiden zijn van elkaar, te overwinnen.
      Een van de gevolgen van het fundamentele gevoel van afgescheiden zijn, is dat we in grote steden zeer gewaardeerde en (door aanwezigheid van een kritische massa aan intellect) aanwezige kwaliteit van rust/stilte slecht aankunnen.

      Leestip: Kunst van de liefde van Erich Fromm.

      • Waarom ben je altijd over ieder denkbaar onderwerp zo negatief en misgun je een ander z'n plezier?
        Is het zo lastig om te zien dat anderen wel plezier hebben in hun leven?

  • Al jaren vind ik de bands op het dok de beste verslechtering die Noorderzon ooit heeft ingevoerd. Het heeft de gemoedelijkheid die er in de laatste uurtjes was volledig verstomd. Zal wel goed voor de bieromzet zijn. Goed om te lezen dat er meer mensen zijn die hiervan hinder ondervinden.
    Tip meld je klachten bij het meldpunt overlast van de gemeente: http://gemeente.groningen.nl/overlast/geluidsoverlast-melden

    • Exact Ben.

      Het fundament van Noorderzon is al een aantal jaar de verkoop van alcohol. En harde muziek is een beproefde methode om mensen minder te laten praten en meer te zuipen.

      Van een van de beste muzikanten in de stad, hoorde ik dat de kwaliteit van die derdewereldbands erbarmelijk is. Had het over een bijzonder slechte imitatie van ene Fegula (?). En die Fegula schijnt dan een vermaarde Nigeriaanse muzikant met 56 vrouwen te zijn.

  • De geluidskwaliteit is van dichtbij te hard slecht en vervormd afgesteld alsof de mensen a.d. knoppen gehoorbeschadiging hebben opgelopen.

  • Om 2400 uur is het stil.
    Ik snap niet dat sommige mensen klagen over een festival dat zoveel mensen trekt en zo'n succes is. De mogelijke hinder is heel erg beperkt.
    Wanneer je niks wilt horen van stedelijke activiteiten dan kun je beter ergens op het platteland gaan wonen.

    • Wat een onnozele provincialistische onzin. Misschien in Groningen gaan wonen.

      Heb een tijdje in New York rondgelopen. Denk je dat ze het daar pikken dat keiharde muziek (in decibels) vanuit Central Park, elke zomerse zaterdag of laat staan tien dagen in augustus Manhattan overstemt?

      Een stad moet door 100+ decibels en drankmisbruik is in mijn dorp net zo'n domme en niet onderbouwde dooddoener als "stilstand is achteruitgang" voor stedenbouw.

      • Bij ieder denkbaar onderwerp weten de vaste azijnpissers wel weer te melden wat er allemaal niet deugt aan anderen.

  • Waar gerockt wordt vallen spaanders.

    Ik heb dit jaar thuis nog niks van Noorderzon gemerkt. Dat is wel eens anders geweest. Ligt er ook maar net aan hoe de wind staat. Geluidstechnici zullen vroeger ook wel veel beter zijn geweest, dat is immers met alles zo :p.

    • Een goede timmerman werkt niet met kromme spijkers.

      ik heb thuis ook niks gehoord, maar ik woon er dan ook hemelsbreed 25 km vandaan.(gelukkig!).

  • Als mijn buurman ieder jaar een feest geeft in dezelfde periode waar veel bezoek op afkomt en 's avonds laat de volumeknop open hoeft ik dat niet omdat het ieder jaar is maar te accepteren.

  • pro-muziek geniet er van maar de geluidskwaliteit kan echt beter dan kan de omgeving er echt van genieten

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

8 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

10 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

11 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

12 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

14 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

15 uur geleden