Kunstige bankjes verrijken Noorderzon Festival

Het is een drukte van belang deze weken in de oude stalling van vervoersbedrijf Arriva aan de Sontweg. Kunstenaars werken in een van de ruimtes aan werken die op het aankomende Noorderzon Festival te zien zullen zijn.

“Ik ben bezig met een doek van zo’n 25 meter lang en zes meter hoog”, zegt kunstenaar Michel Velt. “Dit doek komt te hangen bij de vijver waar de bands op gaan treden.” Terwijl hij met verschillende kleuren graffiti de laatste hand aan het kunstwerk ligt vertelt hij dat het een zomerse uitstraling moet hebben. “Ja, eigenlijk tropisch met de kleurrijke vogel die prominent naar voren komt, in combinatie met hele warme kleuren.”

Op het Festival zullen ook verschillende futuristische bankjes te bezichtigen zijn. “En niet alleen bezichtigen, want je kunt er als het regent ook in zitten”, zegt Dity de Vries. “De bankjes hebben verschillende vlakken die elk door een andere kunstenaar onder handen zijn genomen. Daarmee laten we zien wat de Groningse kunstenaars allemaal in huis hebben.”

Wie nieuwsgierig is naar de kunstwerken moet nog even geduld opbrengen. Alles is namelijk te bekijken vanaf de start van het Noorderzon Festival, dat over twee weken plaatsvind.