Categorieën: Nieuws

Kunstige bankjes verrijken Noorderzon Festival

Het is een drukte van belang deze weken in de oude stalling van vervoersbedrijf Arriva aan de Sontweg. Kunstenaars werken in een van de ruimtes aan werken die op het aankomende Noorderzon Festival te zien zullen zijn.

“Ik ben bezig met een doek van zo’n 25 meter lang en zes meter hoog”, zegt kunstenaar Michel Velt. “Dit doek komt te hangen bij de vijver waar de bands op gaan treden.” Terwijl hij met verschillende kleuren graffiti de laatste hand aan het kunstwerk ligt vertelt hij dat het een zomerse uitstraling moet hebben. “Ja, eigenlijk tropisch met de kleurrijke vogel die prominent naar voren komt, in combinatie met hele warme kleuren.”

Op het Festival zullen ook verschillende futuristische bankjes te bezichtigen zijn. “En niet alleen bezichtigen, want je kunt er als het regent ook in zitten”, zegt Dity de Vries. “De bankjes hebben verschillende vlakken die elk door een andere kunstenaar onder handen zijn genomen. Daarmee laten we zien wat de Groningse kunstenaars allemaal in huis hebben.”

Wie nieuwsgierig is naar de kunstwerken moet nog even geduld opbrengen. Alles is namelijk te bekijken vanaf de start van het Noorderzon Festival, dat over twee weken plaatsvind.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • De futuristische bankjes zullen wel gereserveerd zijn voor de lokale politici (import) of zij die worden ingevlogen vanuit politiek Den Haag. Elk jaar hetzelfde liedje. Het klootjesvolk het nakijken.

      • Ieder jaar werden speciale tribunes gebouwd. Een soort eregalerij van politici, wat het klootjesvolk het nakijken geeft.

      • Het moet maar eens afgelopen zijn, met die bevoorrechte posities van opgeheven politici over de ruggen van het klootjesvolk.

      • Die is er ook niet. Politici uitnodigen is een strategische zet om de subsidiekraan open te houden, bovendien kan er informeel over Groningse belangen gepraat worden. Die mensen zijn daar niet alleen voor hun vermaak, het is ook werk. Geen reden om je druk over te maken, want niemand zal zich druk maken over het feit dat jij je druk maakt (behalve je vrouw of vriendin als je die hebt) Dus je hebt er alleen je zelf mee.

      • Wel op je woorden passen, voordat je mij van onzin beticht. Het noorderzonfestival is sowieso een links feestje, waar jij je niet tot aangetrokken voelt. Des te begrijpelijker, dat dit soort feiten aan je voorbij gaat.

      • Kun je even toelichten waar die tribune precies staat?
        Ik kom wel eens op Noorderzon en heb nooit zo'n tribune gezien en er ook nog nooit over gehoord.
        Beetje gek om een feestje te bestempelen als links of rechts. Je wordt echt niet toegelaten tot voorstellingen of tot een biertent wanneer je niet een bepaalde voorkeur hebt.

      • Kom op zeg! Sowieso vervelend, door eerst mijn reacties in de kiem te smoren en dan vervolgens, je daarin moet overtuigen. Dit doe je helaas met alle reacties. Ook van anderen. Leer eerst fatsoenlijk op enige merites te reageren als import. Vergaar kennis!

      • Onzin Sjoerd,
        Jij roept van alles zonder te onderbouwen en wanneer iemand daar om vraagt dan is het wel heel gemakkelijk om te reageren dat die ander het allemaal zelf maar moet opzoeken.
        Ik heb dat gedaan, en er is niets te vinden.
        Heb jij wel iets gevonden of is het alleen maar kretologie?

  • Hoi Sjoerd en Marc, de kunstwerken zijn gemaakt voor alle Noorderzonbezoekers en ze komen tijdens het festival door het park te staan. De kunstenaars hebben het op vrijwillige basis beschilderd, geen subsidie, grtz Michel

  • wat een zure pruim is die Sjoerd. Ik zou zeggen; geen Noorderzon voor Sjoerd. Zulke negatieve en onzinpratende mensen kunnen we daar niet gebruiken.

  • Sjoerd

    'Een soort eregalerij van politici'?

    Je wordt boos door je eigen verzinsel.
    Wat een koude drukte om iets dat niet bestaat.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

5 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

6 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden