Categorieën: Nieuws

Publieke tribune provinciehuis ontruimd

De commissievergadering in het Provinciehuis verliep woensdagmiddag niet zonder problemen. Tijdens overleg tussen de Staten en rijkscoordinator Hans Alders over de aardbevingsproblematiek is de publieke tribune ontruimd.

De toeschouwers zouden zich niet respectvol hebben gedragen. Toen het commentaar te luidruchtig werd, liet  de voorzitter van de vergadering de zaal ontruimen. Alders ligt onder vuur omdat hij afgelopen weekend zei dat in het aardbevingsgebied ‘veel’ minder huizen en gebouwen hoeven te worden versterkt. Het woord ‘veel’ zegt Alders niet gebruikt te hebben, het is een tussenvoegsel van de journalist. Ook wil hij schoolbesturen stimuleren om te fuseren, zodat er minder schoolgebouwen hersteld hoeven worden. Hetzelfde geld voor zorginstellingen. Hij wil “Voorsorteren op ontwikkelingen als krimp en vergrijzing”  Alders nam woensdag niets van zijn woorden terug, maar zij wel er van geleerd te hebben.

In december presenteert Alders zijn plannen aan het Kabinet. ” Als U een negatief advies meegeeft heb ik mijn werk niet goed gedaan ” hield hij de Staten voor.

 

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Dan kunnen nu de grote mensen gewoon verder vergaderen. Het speelkwartier zet men maar voort op het Martinikerkhof.

    • Zo Marc, welke Marc ben jij? Jij weet totaal niet hoe heftig deze problematiek is? Maar wel als een klein kind reageren om aandacht?

      • Ik ben de Marc die zo vaak op de OOG-website reageert en die vind dat types zoals Schokkend Groningen zich voor zelf schokkend infantiel gedragen. Er is een deel van onze Provincie dat nooit geleerd heeft wat het is om volwassen omgangsvormen te hebben en zich daarom als een soort clown in de politiek en in het openbaar gedraagt. Dat staat helemaal los van wat ik van de problematiek vind. Het grootste deel van die zogenaamde heftigheid is overigens door de Groningers zelf opgeklopt. Al dat emotionele gedoe komt niet door aardbevingen, want die vallen wel mee, nee dat komt omdat niemand Groningers durft te zeggen dat ze even normaal moeten doen en alleen maar meelevend is. Dat bevestigt ze alleen maar in hun slachtofferrol. Die rol wordt dan ook met had hand en tand verdedigd. Minder gevaar voor Groningen, wat goed nieuws is, mag niet. Dhr Alders die nog wel met beide voeten op de grond staat wordt weggezet als een opportunistische man in dienst van de NAM (de grote Vijand, nog zoiets belachelijks)alleen maar omdat hij zegt dat het niet nodig is om 170.000 huizen te verstevigen. Dat doet af aan de dramatiek en dat mag dus niet, want het is een RAMP in Groningen. Nepal? Daar mogen we het niet mee vergelijken. Hoe durven we. Dat is relativeren, weten we dan niet dat een aardbeving in Groningen 100 keer zo erg is als een elders. Wij zijn speciaal. Ons wordt onrecht aangedaan wij lijden jullie moeten naar ons luisteren en doen wat wij zeggen. Al dat drama doen de Groningers zich zelf aan. Ze zwelgen er in en niemand mag aan hun drama komen, o nee, weer zo een die er niets van begrijpt. Ga weg! ga weg! GA WEG! krijsen ze. Daarom zijn zaken als een ronde tafeloverleg ook gedoemd om te mislukken. Groningers kunnen helemaal niet praten. Als ze iets niet zint worden ze boos en lopen ze weg.Welke Marc ben ik, ik ben de Marc die zich kapot ergert aan dat soort deconstructief gedrag. Ik ben de Marc wiens mening jij niet wilt horen en daarom wil je weten welke Marc ik ben.

        Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen gemoedstoestand. Zo gauw de oorzaak buiten je zelf wordt gelegd kun je hem niet meer verbeteren en dat is waar al die boze Groningers aan lijden. Een vijandsbeeld, maar de vijand zit van binnen al lijkt hij strak in het vizier op de Horizon te staan. Don Quijote is in Groningen, maar Sancho Panza wordt node gemist!

      • Marc?

        Niet-Groninger die niet durft te vertellen voor welke organisaties hij het communicatiewerk verricht.

    • Beetje over the top natuurlijk, maar ik kan mij heel goed vinden in het beeld dat Marc hier schetst.

  • Te zien aan het filmpje op TVNoord is het wéér die vervelende meneer Lanting, die het deze keer verpest voor de geinteresseerde bezoekers, die na zijn gemekker ook weg moesten. Kan deze man niet geweerd worden bij serieuze bijeenkomsten, en s.v.p.genegeerd worden door de media ( net als bvb. de heer Wilders en de zgn. mevrouw KiKi ) ?

  • De gebruikelijke halve gare(n) veroorzaken weer een hoop kabaal. Dit helpt niet om op een fatsoenlijke manier de problemen agv de aardbevingen op te lossen.
    Het beste is om die schreeuwers te negeren.

  • @Schokkend Groningen .. Jack en Marc zijn geen Grunnegers als aanvullende informatie. Ook ons cultureel erfgoed vertoont scheuren, Marc en Jack. Onze borgen en zelfs de martinikerk vertoont scheuren Het is niet slechts de aardbevingsellende alleen. Het is een optelsom. Groningen mag verpauperen voor de welvaart in de Randstad.

    • Misschien is het goed voor je is om je iets minder te wentelen in zelfmedelijden en anderen de schuld te geven van je eigen ellende.
      Die club halve gaten van schokkend Groningen zonder noemenswaardige achterban en met wel veel pretenties schaadt Groningen.

      • Je bent nogal van de cijfertjes. Verdiep je dan ook in deze cijfers! En de ellende dat de gaswinning in Groningen veroorzaakt.

        Rest nog te zeggen, dat ik een Grunneger ben. En derhalve als collectief mijn kritiek openbaar. Een gevoel die jij nooit kan delen!

  • Alle mensen met gebouwen /huizen/boerderijen on het gas gebied lopen schade op.
    Dit komt niet alleen van de bevingen maar van de grondzakkingen in het gas win gebied die tussen de 10 tot 90 cm belopen.
    De NAM erkent deze zakkingen door wel geld aan de waterschappen te betalen.De NAM verkondigde dit in 1972 al.De veroorzaker betaalt en moet de zaak voor goed herstellen.

  • Je kan beter ook gewoon de boel op zijn kop zetten. Krijg je meer publiciteit mee dan wederom het zelfde verhaal aan te horen, waar je niets aan hebt. Het zijn vaak dezelfde vragen, gesteld door mensen die nooit met de overheid te maken hebben gehad. Anders hadden die die domme vragen niet gesteld en hadden ze geweten dat er uiteindelijk toch niet naar ze geluisterd gaat worden. Want dat is bij al die 'voorlichting' en 'informatie' avonden zo. Gewoon toneelstukje.

  • Mede dankzij die mevrouw Kiki zijn er geen honderden bomen tegen de vlakte gegaan die de gemeente alvast had willen kappen voor een regiotram. Ook toen liep de gemeente woordvoerder zelf in de rechtzaal te beweren dat die regiotram er 100% zeker zou komen en er vast gekapt kon worden.... waar de rechter in meeging omdat die de gemeente geloofde.... gelukkig waren nog niet alle bomen gekapt. Dus men kan beweren van mevrouw Kiki wat men wil, ze heeft weer heel wat bomen gered.

    • Kennelijk ben je aanwezig geweest bij die rechtszaak. Kun je voor degenen die er niet bij waren even de link van rechtspraak.nl geven zodat we allemaal de uitspraak, maar dan vrij van interpretaties, kunnen lezen?

      • Niets geen geschiedvervalsing, precies zoals het gegaan is. Dit soort bezwaarschriften worden niet op rechtspraak.nl gepubliceerd. Maar mevrouw Kiki heeft vele malen beroep aangetekend met eigen geld en heel veel tijd om te rekken. Zodat de meeste bomen nog niet waren gekapt toen die regiotram ontspoorde. Het ging daarbij ook om hele oude bomen in het centrum die er nu nog staan.

        Mevrouw Kiki wekt weerstand bij veel mensen, maar vaak heeft ze wel gewon gelijk.

    • Je hebt dus gelijk omdat je bewijs onvindbaar is en er wel bomen gekapt zijn. Dat betekent dus dat je alles mag verzinnen en als waar verklaren. Kenmerk van een verstoorde relatie met de realiteit.

      • Helaas Marc, je kan beweren wat je wilt. Spit zelf even die honderden bezwaarschriften door bij de gemeente en je zult het zien. Dankzij mevrouw Kiki is de kap van vele bomen voorkomen doordat ze bezwaar bleef aantekenenen. De gemeente advocaat loog steenhard in de rechtbank dat de regiotram er 100% zou komen. Hij had zelfs nog even gebeld.... we kennen het verhaal van die regiotram daarna wel, die kwam toch niet. Die mensen bij die rechtzaak moeten zich de ogen uit de kop schamen. Ook toen werd mevrouw Kiki door sommigen weggewimpeld, maar ze had gelijk.

        Ik ben nu ook heel benieuwd hoe dat monstrum eruit gaat zien en of mevrouw Kiki daar ook weer gelijk krijgt. Ik ben wel benieuwd wat mevrouw Kiki te doen heeft met aardbevingen.

      • Willem,
        Niet zo flauw doen. Je ontwijkt mijn vraag. Wanneer er een rechtszaak is geweest dan is er een link te vinden.
        Een link die jij niet weet te produceren. Ik vraag me dan af of je niet duim zuigt.

      • Ben het niet vaak met je eens Willem, maar met mw Kiki hebt je helemaal gelijk. De vrouw, dat vervolgens de mond werd gesnoerd, in het stadhuis. De wervelwind waar mw Kiki het eveneens over had, rond het monstrum na een zorgvuldige berekening, ze had de feiten beter voor elkaar dan menig raadslid, dat zal de toekomst eveneens moeten uitwijzen. Het klonk als zeer aanneembaar.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

4 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

6 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

7 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

8 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

8 uur geleden