Categorieën: Nieuws

Beijumers protesteren tegen komst tbs’ers

Bewoners van de Onnemaheerd in Beijum zijn  het niet eens met de plannen van Lentis om  zes tbs’ers in hun straat te plaatsen. Ze zijn een petitie gestart tegen de komst van de tbs-patiënten.  

Zowel de gemeente als Lentis hebben buurtbewoners op geen enkele wijze geïnformeerd over de plannen.  Middels een schriftelijke reactie meldt Lentis  nu dat zij nog met de huidige bewoners van de locatie in gesprek zijn. Voor mensen die willen verhuizen, wordt een vervangende woonlocatie gezocht. Pas daarna zal de rest van de buurt geïnformeerd worden.

De initiatiefnemer van de petitie wilde zijn actie verder niet toelichten.

Thomas van der Haar

Bekijk reacties

  • je hoeft als gemeente ook niet alles te vertellen....deze mensen ook een plek in de maatschappij....weer typisch geval van NIMBY (Not in my back yard)

  • En weer communiceert Lentis wel met pers maar niet met de bewoners. Op deze manier verdwijnt natuurlijk ook de laatse stukje draagvlak in de wijk.

  • Het lijkt mij dat, als je die plannen heb, je een informatieavond organiseert voor buurtbewoners. Je kunt dan SAMEN zo'n plan gestalte geven. Typisch Groningen, stiekum alles regelen en pas op het allerlaatste moment (het liefst in vakantie periodes) de buurt inlichten. Beste Dirk, what about youre backyard?

  • Met de huidige bewoners van de locatie in gesprek zijn? Zal dat zonder gemanipuleer, gedrein en gedreig vanuit Lentis gaan? Gelijkwaardig? Pardon, maar die TBS-ers schuiven veel meer geld dan deze huidige bewoners. En daar gaat het Lentis uiteindelijk om.

  • En dan direct 6 tbs-ers in je straat. Weliswaar uitbehandeld en genezen verklaard.

    De kwestie Dirk de V. en Tjirk doemt bij mij weer op.

  • Lammert Doedens heeft een petitie online gezet, o.a. te bereiken via m'n website Beijumnieuws. Zie http://beijumnieuws.blogspot.nl/2015/09/petitie-tegen-komst-mogelijke-tbs-ers.html?m=1
    Verder was het wachten op het moment dat de bewonersclub van Beijum dit onderwerp ter eigen voordeel en profilering naar zich toe zou trekken. Vandaag was het zover, zie 3e reactie. Na 2 weken radiostilte opeens willen scoren met zgn contacten met de burgemeester en Lentis. En net doen alsof ze de wijk vertegenwoordigen. Hilarisch, echt op de lachspieren werkend...Beijum trapt niet in dit soort opzichtige spelletjes. Als er gepronkt kan worden zijn ze er als de kippen bij. Zie ons en wordt lid van ons.....Terwijl het feitelijk zo is dat ze ongeveer een procent van Beijum vertegenwoordigen.

  • Deze mensen zullen ook ergens moeten wonen, ik kan mij voorstellen dat je eerst wel even moet slikken wanneer het in je eigen straat is,

  • De BOB heeft dus ook “contacten” met de burgemeester en Linis Lentis gelegd. Maar vergeet te vermelden dat het initiatief lag bij Lammert Doedens c.s. van de Onnemaheerd.
    Zij waren de eersten. Toch? Zij benaderden de raadsleden Riemersma en Jongman, die op hun beurt de burgemeester van Groningen vroegen om zich met deze prangende en priemende zaak te bemoeien. In wezen vist de BOB achter het net. Veel te laat! Liftersgedrag.

    Zeer opvallend is dat de wethouder van Zorg niet is benaderd. Dit is Ton Schroor.
    Het gaat immers niet alleen over de openbare orde, maar tevens over de zorg voor de huidige BW-bewoners van Lentis!

    Stel je bent burgemeester: twee raadsleden benaderden hem, nadat ze waren geïnformeerd door de heer drs. Lammert Doedens.
    Er volgt op woensdag 4 september 2015 een artikel in het DvhN en twee dagen daarna volgt een reactie van John Veldman van de BOB (de vraag is of zijn artikel binnen het bestuur van de BOB is besproken).
    Deze afstotende traagheid van de BOB komt bij de burgemeester weinig geloofwaardig over. Waarom: omdat de BOB geen contact met de wijk heeft. Hochheitsverwaltung.

    Ik herhaal wat ik eerder op Beijumnieuws schreef: het valt niet uit te sluiten dat de BOB over deze Lentis-zaak in augustus (of eerder) vertrouwelijk op de hoogte is gesteld door de SDC Oost, waarbij deze club beleidsdiscretie (geheimhouding) moest betrachten. Als er onrust in de wijk is en nadat de pers is gealarmeerd (met dank aan Beijumnieuws), ja, pas dan reageert de BOB. Zeer, zeer opmerkelijk en superopportunistisch.

    Het is positief dat de BOB het inhoudelijk met de Onnemaheerders eens is. Maar waarom dan geen contact met hen zoeken??? Waarom weer soleren? Waarom niet samenwerken? De verbinding zoeken.

    Waarom bijna twee weken stilzwijgen van de BOB? Vanaf 24 aug. 2015 (het eerste bericht op Beijumnieuws) t/m 3 september 2015? Pas op 4 september 2015 verscheen een bericht op de website van de BOB. Wat is de reden van dit weerzinwekkend schildpadgedrag?

    • Alsof er ook maar iemand is geïnteresseerd in al die oude vetes die in Beyum worden uitgevochten tussen allerlei clubjes. Geen bewoner die al dat zandbakgedrag ook maar iets interesseert.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden