Het einde van woningbouwvereniging Steelande is nabij. Er komt een onderzoek of het mogelijk is het huizenbestand op te splitsen tussen de corporaties Groninger Huis in Zuidbroek en Wierden en Borgen in Bedum.
Steelande staat er financieel niet goed voor en heeft geen geld meer om groot onderhoud uit te voeren aan de huizen of te investeren in de leefbaarheid van de wijken waar de woningen staan. Dat lukt wel weer als de huizen naar de andere twee corporaties gaan.
Steelande heeft 3600 woningen in Hoogezand en Groningen. De achtienhonderd woningen in Groningen staan in Oosterhoogebrug, Ulgersmaborg en in Hoogkerk, onder meer in de Suikerbuurt. De aanpak van die woningen gaat gewoon door, aldus een woordvoerder van Steelande.
Bij Steelande werken 34 mensen. Welke gevolgen het verdwijnen van de woningbouwvereniging voor hen gaat hebben is nog niet bekend.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
Waarom de woningen in de stad niet onderbrengen bij (een of maar van) de grote 4 (Lefier, Nijestee, Huismeesters, Patrimonium)?
Marc, omdat die zich niet willen branden aan de problemen die de woningen van hun veroorzaken.
Ze hebben gewoon niet met ze gepraat volgens mij. Alleen de woningen in de suikerbuurt zijn echt problematisch, maar dat wordt al opgelost. Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg zijn grotendeels in de jaren 80 gebouwd.
Correctie: het stuk tussen Pop Dijkemaweg en Leeuwenburgstraat werd gebouwd tussen 1949 en 1959, , het stuk tot aan het Braampad tussen 1977 en 1979, en het stuk tot aan de Ringweg in 1997. Alleen Ulgersmaborg-Zuid werd neergezet in de jaren '80, en wel in 1980 en 1981.
Allemaal na te lezen in het Brugborgboek.