Het einde van woningbouwvereniging Steelande is nabij. Er komt een onderzoek of het mogelijk is het huizenbestand op te splitsen tussen de corporaties Groninger Huis in Zuidbroek en Wierden en Borgen in Bedum.
Steelande staat er financieel niet goed voor en heeft geen geld meer om groot onderhoud uit te voeren aan de huizen of te investeren in de leefbaarheid van de wijken waar de woningen staan. Dat lukt wel weer als de huizen naar de andere twee corporaties gaan.
Steelande heeft 3600 woningen in Hoogezand en Groningen. De achtienhonderd woningen in Groningen staan in Oosterhoogebrug, Ulgersmaborg en in Hoogkerk, onder meer in de Suikerbuurt. De aanpak van die woningen gaat gewoon door, aldus een woordvoerder van Steelande.
Bij Steelande werken 34 mensen. Welke gevolgen het verdwijnen van de woningbouwvereniging voor hen gaat hebben is nog niet bekend.
Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op het Gedempte Zuiderdiep is de bestuurder van taxibusje op een…
De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen maakt zich zorgen naar aanleiding van verschillende signalen…
Een fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Lenneplaan. Dat meldt…
Roeisters Marlies Oldenburg en Ymkje Clevering zijn vrijdagavond gehuldigd in de Akerk. De twee Gyas-roeisters…
Wijck aan de Grote Markt gaat in tegenstelling tot eerdere berichten pas begin volgend jaar…
Momenteel wordt er druk gewerkt aan het verbreden van het Boer Goensepad tussen Kardinge en…
Bekijk reacties
Waarom de woningen in de stad niet onderbrengen bij (een of maar van) de grote 4 (Lefier, Nijestee, Huismeesters, Patrimonium)?
Marc, omdat die zich niet willen branden aan de problemen die de woningen van hun veroorzaken.
Ze hebben gewoon niet met ze gepraat volgens mij. Alleen de woningen in de suikerbuurt zijn echt problematisch, maar dat wordt al opgelost. Oosterhoogebrug en Ulgersmaborg zijn grotendeels in de jaren 80 gebouwd.
Correctie: het stuk tussen Pop Dijkemaweg en Leeuwenburgstraat werd gebouwd tussen 1949 en 1959, , het stuk tot aan het Braampad tussen 1977 en 1979, en het stuk tot aan de Ringweg in 1997. Alleen Ulgersmaborg-Zuid werd neergezet in de jaren '80, en wel in 1980 en 1981.
Allemaal na te lezen in het Brugborgboek.