Categorieën: Nieuws

Noodopvang vluchtelingen bij Martiniziekenhuis

Achter het Martiniziekenhuis komt een noodopvang voor 550 vluchtelingen. Dat heeft het stadsbestuur donderdagmorgen bekend gemaakt.

Het gaat om het pand Van Swietenlaan 23. De eerste vluchtelingen nemen eind volgende week hun intrek in het gebouw. De opvang blijft een jaar open, maar dat kan met een half jaar verlengd worden.

Volgende week maandag worden de omwonenden geïnformeerd.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Van swietenlaan 23 kan op wel 4 panden slaan. Ik vermoed dat het om het gebouw bij de rotonde met de Paterswoldse weg gaat.

  • Wanneer er 550 vluchtelingen in dat gebouw gehuisvest moeten worden dan wordt het wel erg krap.
    Heel goed dat Groningen verantwoordelijkheid neemt en vluchtelingen opvangt. Een aantal van 550 is nog aan de lage kant. Er is vast nog wel meer geschikte ruimte te vinden.

  • Dat gaat dus een jaar of 3 a 5 duren en erg typisch is ook om een beslissing te nemen en later de omwonende te informeren.Ik durf te wedden dat er geen enkel persoon die deze beslissing genomen heeft in de buurt van het ziekenhuis woont.

    • Niemand woont dichtbij het ziekenhuis.
      En wanneer dat wel zo zou zijn dan zie ik probleem nog steeds niet.

      • Hoe lang is het geleden dat u nog eens de stadsplattegrond onder ogen kreeg? Pal tegenover het ziekenhuis bevindt zich de L.M. van Noppenstraat, en evenwijdig aan de Paterswoldseweg loopt de Veenweg. Achter de Hoornseschans, dus recht tegenover de 'tijdelijke' opvang ligt een complete woonwijk. Een discussie kan productief zijn - hoewel het besluit al genomen en wereldkundig gemaakt is vóór de buurtbewoners te informeren - maar dan moeten ook de fervente voorstanders zich bij de feiten houden...

      • De kwalificatie 'bozig' is aan u, 'kerel'. Ik reageerde gewoon feitelijk op Jacks bedrieglijke stelling dat er niemand in de buurt van het ziekenhuis woont. Dat u het pleit voor hem wil winnen door het criterium van 'dichtbij' te vernauwen tot 'in het zicht van' is niet erg sterk - en zeker niet in deze kwestie. Feit is dat er 550 ontheemde, deels getraumatiseerde en zich al spoedig stierlijk vervelende mensen van de andere kant van het continent worden geplaatst in een demografisch tamelijk homogene buitenwijk met op één supermarkt na verder weinig voorzieningen. Hoe narmhartig en verwelkomend men zich ook opstelt, zijn er rederlijkerwijs ook zorgen in de wijk. Deze worden niet weggenomen door bagatelliseringen en aperte leugens door gemeentelijke juichaapjes.

      • Welke leugens? Er zijn geen naaste buren. alleen bedrijven en een Ziekenhuis. Je reageert overdreven Kaas. Als je op meer dan 500 meter van een locatie woont in een stedelijke omgeving en je hebt geen zicht op die locatie dan ben je geen direct betrokkene.

      • Ik weet niet wie u voor de gek probeert te houden, maar binnen 100 tot 150 meter van de opvang bevinden zich zowel de wijken Corpus den Hoorn, Hoornsemeer en Hoornsepark. Zelfs de gemeente schijnt dat te weten, want dit is eveneens het verspreidingsgebied van de kennisgeving en de uitnodiging voor de voorlichtingsbijeenkomst van maandag. Volgens u zijn deze brieven dus onnodig verstuurd - er woont immers niemand in de buurt van het ziekenhuis. Misschien wordt het tijd die stadskaart uit 1968 eens te vervangen door een recenter exemplaar.

      • Coos,
        Het is toch echt meer dan 300 meter en niemand heeft het zicht er op, dat noem ik 'niet in de buurt'.
        Mijn stelling is dus niet bedrieglijk maar een keurige weergave van controleerbare feiten.
        Ik ga er van uit dat het COA en de vele vrijwilligers (u kunt zich ook aanmelden!), er voor zorgen dat de tijdelijke bewoners iets zinvols te doen hebben. Ik durf te voorspellen dat ook uit Hoornse Park en Hoornse Meer veel mensen zich melden om hun steentje bij te dragen.
        Om de nieuwkomers als een bedreiging voor de woonwijken in dit deel van de stad te zien lijkt mij nogal overdreven. Dat er zorgen kunnen zijn, dat snap ik. Om nu al allerlei problemen te zien zonder al teveel kennis van zaken is een beetje voorbarig.

    • Ze krijgen allemaal een fiets, aangezien we in Groningen fan van fietsers zijn. Dat ze de verkeersregels niet kennen maakt niet uit, aangezien toch niemand zich er aan houdt (volgens een zeker persoon).

  • Hoendiep voormalige locatie van LCW transport staat grotendeels leeg, kunnen wel een paar honderd in gehuisvest gaan worden, evenals de voormalige locatie van Zwartwoud aan hetzelfde Hoendiep, maar nu in Hoogkerk.
    In Baflo staat de voormalige LCW locatie eveneens leeg, ook hier kunnen er zeker 500 in geplaatst gaan worden.
    Ga dan ook gelijk aan de diverse leegstaande kantoorpanden en dito bedrijfsruimtes op de diverse industrieterreinen de bestemming tijdelijke huisvesting asielzoekers geven.

    Al met al kun je er zo in de stad en omstreken wel een 5.000 - 10.000 kwijt, probleem opgelost.

Recente berichten

‘Zondag overwegend bewolkt, komende dagen een bui maar ook zon’

De bewolking heeft de komende dagen de overhand. Vanaf dinsdag krijgt de zon meer ruimte.…

7 uur geleden

Lycurgus snel klaar in uitwedstrijd tegen SSS

Nova Tech Lycurgus heeft zaterdagavond in Barneveld vrij eenvoudig gewonnen van Simplex SSS. Het werd…

9 uur geleden

Oranje Nassau recht de rug, maar verliest alsnog van ACV

De teleurstelling was groot bij Oranje Nassau na afloop van de thuiswedstrijd tegen ACV zaterdag.…

11 uur geleden

1H: Monsterzege Be Quick, PKC’83 blijft koploper; ON en Velocitas ruim onderuit

Be Quick 1887 bevestigde vanmiddag thuis tegen Winsum de heersende opinie, dat het de titelfavoriet…

11 uur geleden

Gorecht blijft koploper, The Knickerbockers profiteert van nederlaag VVG

Gorecht blijft koploper in 2I na de zege zaterdag op Helpman. In 3R nam The…

11 uur geleden

Politie kijkt terug op geslaagde editie ‘Hunted’ in noordelijke wijken (foto’s)

In de wijken De Hoogte, Indische Buurt en Korrewegwijk kijkt men tevreden terug op de…

12 uur geleden