Categorieën: Nieuws

“We moeten de vluchtelingen in Calais helpen”

De mailtjes en reacties stromen binnen bij Eke Koopman en Lisa Struiving. Sinds ze afgelopen zondag begonnen zijn met de Groningse actie om spullen in te zamelen voor de vluchtelingen in het Franse Calais is het nog geen moment rustig geweest.

“Het is toch vreselijk om te zien”, zegt initiatiefneemster Lisa Struiving, terwijl ze op haar laptop naar Syrische en Noord-Afrikaanse vluchtelingen kijkt die onder erbarmelijke omstandigheden in Calais leven. “Straks komt de winter en dan houdt zo’n plastic zeil deze mensen echt niet warm.” Daarom werd het plan bedacht om spullen in te zamelen voor deze vluchtelingen.

“Onze actie maakt onderdeel uit van het landelijke event Doneer je Deken”, zegt mede-initiatiefneemster Eke Koopman. “Veel mensen hebben misschien wel gehoord van de actie op muziekfestival Lowlands. Tenten en spullen die achterbleven op het terrein worden geschonken aan de vluchtelingen. Zoiets gaan wij dus ook doen, alleen roepen wij de Stadjers op om met spullen te komen.”

De inzamelingsactie vindt komend weekend, en het weekend erna plaats. “Een ondernemer heeft ons tijdelijk een loods aan de Stockholmstraat 2 geschonken, waar de inzameling plaatsvind, en waar we de spullen kunnen opslaan.” Qua spullen zijn de dames voornamelijk op zoek naar mannenkleding, sportschoenen, toiletspullen, tenten, dekens en houdbaar eten. Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina van de actie.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

    • Op een of andere manier weet het VK, wat economisch gezien alle kenmerken van een derdewereldland vertoont, zich als een financieel-economisch succes af te schilderen. En vluchten ze van het door een vreselijke oorlog verscheurde Frankrijk (met knipoog) naar het VK.

      Mooi voor ons in Nederland

    • Jack. Wat nobel!

      Alleen vind ik het uit jouw mond nietszeggend. Toen ik eens postte dat ik ook door stilaan hulpbehoevende ouders aan Groningen gebonden ben, vond jij dat een mal argument. Denk dat menselijkheid een onbekende grootheid voor jou is.

      Iemand met jouw afwijking zal de mening bezigen waarvan hij denkt dat het hem het meest oplevert. En momenteel is dat een links-liberale
      Typisch opportunisme van de amygdala-vrije persoon.

      • Gezien de toon van jouw reacties en je voortdurende pogingen tot beledigen is het heel moeilijk te geloven dat je je belangeloos voor iemand anders inzet.

      • Dus als je jarenlang voor noodopvang hebt gespeeld, omdat er regelmatig geen crisisplek was voor iemand die met menig keer met stunt OOGTV tekst haalde, en dan afgescheept met recept voor oxepam of seroxat en de vraag een paar dagen geduld te hebben kun je niet cynisch en verbitterd worden tegenover de mannetjes die lokaal/nationaal/mondiaal aan de knoppen zitten?

        Sommige menselijke fenomenen zijn voor jou echt onbegrijpelijk he?

      • Misschien omdat deze mij onbekende persoon zich een jaar of twee geleden als taak heeft gesteld betrokken burgers (tegen grootscheepse stedenbouwkundige veranderingen) van dit forum af te werken?

        Waarbij hij bij mij echt alles uit de kast heeft gehaald.

        Naast een stroom (kinderachtig in impliciete vorm verpakte) beledigingen, ook smaad, laster, framen op basis van constante verdraaiingen en leugens (mij bijvoorbeeld constant een Bild-lezer noemen omdat ik ooit iets van Volkskrant-site linkte dat zonder dat ik daar al teveel aandacht aan schonk Bild als bron had), klikken en mijn anonimiteit niet gunnen.

        Dat, Beste Kars (en dat meen ik) maakt dat ik nogal klaar ben met deze digitale stalker met zijn motto van "by all means necessary".

      • Kars.

        Hij mag bijvoorbeeld er graag een minder florissante periode van zes jaar geleden bijhalen. Volledig off topic. Vol lasterlijke verdraaiingen (dat ik mij de politie moest melden) En hoewel zelf zo anoniem als de pest, mij dat niet gunnende.

        Meestal leg ik hem uit waarom ik toen over de scheef ging (waarbij het gevoel met schenden van digitale privacy gechanteerd te worden de vonk was). Over de emotionele storm waarin ik verkeerde. Als ik dan schrijf dat degene voor wie ik als een goede vriend zich op de Hereweg voor auto's gooide, gaat hij daarin lopen peuren door te stellen "dat je haar toch (!) van het spoor af moest trekken". Alsof sommige mensen niet meerdere pogingen doen om tot een succesvolle zelfdoding te komen.

        Dat, Kars, is dus degene waar ik een klein beetje klaar mee ben. En misschien is een openlijk conflict met deze figuur, wel de manier om anderen te laten zien (zoals met dit antwoord aan jou) hoe Jack bezig is. Jij hebt ook weleens harde katten uitgedeeld. Maar vermoed bij jou geenszins dat dit vanuit een gemeen karakter weg komt.

        Groet.

      • Wanneer argumenten ontbreken dan vallen sommigen terug op onwelgevoeglijke taal.
        Sommigen hebben een lange historie op dit gebied die tot de nodige bans op verschillende sites heeft geleid.

  • Zometeen weer met zijn allen klagen ls de pensioenen opverteerd worden door 'vluchtelingen', sociale voorzieningen worden geplunderd, er nieuwe sharia wijken bijkomen, je 8 jaar op een sociale huurwoning mag wachten en wij overal op gekort worden om het allemaal te kunnen betalen/ Kijk naar een peiling 83% van de Nederlanders wil hier niemand opvangen.

    • Zeg dat tegen Corine Bloemhoff @willem123 zie uitzending gemist van zondag 6 sept 2015 deze Blonde dame ( PVDA)? spreekt namens heel stad Groningen ..( zegt ze) over het toestaan van 1700 assielzoekers naar Groningen ( ze heeft zeker meegekregen dat de EU 6000 euro per asielzoeker subsidieert) Tip van mij: Geef ze er gelijk een openbaarvervoer abbonnement, bij zodat elke discussie daarover vermeden kan worden .
      Ben benieuwd in hoeverre dat het aantal nog wordt opgeschroefd omdat Nederland al 7214 asielzoekers opneemt : Info maandag 7 sept!
      Mijn advies is dan ook..
      Geef alle andere bewoners die via welke diensten dan ook... en een uitkering krijgen ook een abbonement ..Er mag namelijk geen verschil zijn in de behandeling van burgers ..dat heet discriminatie ....
      De PVDA haalt een hoop tramelant in huis ..
      U bent gewaarschuwd.
      PS: ik heb geen Pvda gestemd
      Met vriendelijke groet
      René

Recente berichten

Zorgen over toename incidenten rond onbegrepen gedrag: “We lopen voorop in de verkeerde zin van het woord”

Wethouder Manouska Molema (GroenLinks) van Zorg en Veiligheid maakt zich zorgen over de toename van…

2 minuten geleden

Agenten brengen gevaarlijk rijdende bestuurder tot stilstand op zuidelijke ringweg

Meerdere politiewagens en agenten moesten er in de nacht van vrijdag op zaterdag aan te…

23 minuten geleden

Slachtoffers mishandeling queerfeest werden op hoofd geslagen

De drie personen die vorig weekend in de Oosterstraat mishandeld werden, toen ze een queerfeest…

53 minuten geleden

Musea in binnenstad openen vanavond de deuren tijdens Museumnacht

In de binnenstad vindt zaterdag de achtste editie van de Museumnacht plaats. In totaal zullen…

1 uur geleden

Nog één weekendje een beetje nazomeren, daarna bordjes verhangen naar herfst

Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…

11 uur geleden

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

13 uur geleden