Categorieën: Sport

Wijzigingen in team Groningen voor duel tegen Ajax

FC Groningen trainer Erwin van de Looi wijzigt zijn elftal tegen Ajax waarschijnlijk op drie plekken in vergelijking met het competitieduel tegen AZ vorige week. 

Dat viel op te maken tijdens de training van FC Groningen vrijdagmorgen. De Leeuw, Hateboer en Tamata spelen niet.

De vermoedelijke opstelling: Padt, Kappelhof, Reijnen, Lindgren, Burnet, Maduro, Rusnak, Drost, Tibbling, Linssen, Hoesen.  De wedstrijd wordt zaterdag om 19.45 uur in Amsterdam gespeeld.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het is voor mij onbegrijpelijk dat van der Looi als maar Hoesen opsteltWaarom niet Mahie als bases speler.

    • Hoesen komt er aan! Lijkt alle schroom (?) afgeschud te hebben.

      Vind De Leeuw eerder rijp voor een wissel. Geef Drost maar een kans.

    • zeker Ardien, naar positief commentaar wordt altijd geluisterd. Mensen met kennis van zaken wprden altijd gewaardeerd, in tegenstelling tot mensen die alleen overal maar negatief commentaar op hebben of steeds over een een of ander monstrum beginnen. Die worden niet meer serieus genomen. Al naar Enschede verhuisd als Twente fan?
      Mijn advies aan Van de Looi en Nijland: zo door gaan, en verliezen van Ajax zou geen schande zijn.

  • Mimoun Mahi is een speler waarvoor mensen naar het stadion komen. Totaal onnavolgbaar in zijn acties, er gebeurt altijd iets wanneer hij aan de bal is, zowel positief als negatief.
    Hij is nog jong en heel erg grillig. Hij krijgt steeds meerspeelminuten en het moment dat hij een basisplaats verovert komt dichterbij. Het zou mij niet verbazen dat het Hoesen zijn plek in het elftal kost.

    Het blijft wel voetbal en de meest logische voorspellingen blijken achteraf onzin en spelers waar je het niet meer van verwacht gaan ineens beter spelen.

    • Omdat het allang opgevallen is dat je een betaalde juichaap voor de bouwwereld bent, probeer je nu andere interesses te veinzen?

      Mahi zit helemaal niet tegen basisplaats aan. Groot talent maar met een zo mogelijker nog groter conditionele achterstand. Na een half uur invallen uit buiten adem.

      Als je je communicatie-klusje probeert te verbloemen , beter niet va teksten over voetbal: het enige wat je doet is vermoeden dat je nog nooit een stadion van binnen hebt gezien.

      Legendarisch: doen alsof je in de jaren tachtig in Engelse voetbalstadions zat, en het over agressief feertje bij gezapige derby tussen Grunn en H**renveen praten. Hahaha.

      • Gaat het wel goed met je?

        En alweer verdraai je mijn woorden. Het wordt een beetje een gewoonte van je.
        Nu stel je dat ik beweer dat Mahi tegen een basisplaats aanzit. Je moet echt wat beter lezen, ik stel dat zijn basisplaats dichterbij komt.

  • Nou tiemen als je de fc volgt weet je waarom mahi niet speelt omdat hij nog geen hele wedstrijd aan kan en wat is er mis met hoesen die speelt goed als hij morgen scoort hoor je o wat een goeie spits is dat

  • Mahi vond het als profvoetballer nodig om aan de ramadan mee te doen..daardoor nog steeds conditioneel op achterstand.

  • Hoesen is bij een aantal andere clubs al gezien en het vorige seizoen bakte die er ook al niets van, onbegrijpelijk dat hij in de tweede in een kwartier er 5 inschopte.Dat van der looi de Leeuw er uit haalt snap ik ook niet de club top scoorder.

    • Tiemen.

      Misschien eens naar de Euroborg gaan.

      Snap je waarom, heel veel supporters blij zijn, dat De Leeuw (die dit seizoen behalve de ballen niet eens tussen de palen krijgt, voetballend niets brengt) gaat banken, en Hoesen veel meer waardering krijgt.

      Zlatan Ibrahimovic (toch geen verkeerde voetballer) zei dat het hem na het vertrek een seizoen kostte om de Ajax-waanzin uit zijn spel te krijgen. Dat het hem een seizoen kostte om weer natuurlijk spitsengedrag te vertonen; gedrag gericht op het in het netje van goal van de tegenstander leggen van de bal.

      Wil Hoesen niet vergelijken met Ibrahimovic (één van 's-werelds beste voetballers vergelijken), maar denk dat de bespottelijke Ajax-systeem, plus de blessure bij aanvang van 2014/2015 hem veel parten heeft gespeeld. Nu is hij fit, snel en sterk en met de juiste portie agressie voor de goal.

      Als Hoesen en De Leeuw allebei fit blijven, zie ik Hoesen dit seizoen tien keer vaker scoren/assist geven dan De Leeuw.

      • Suarez had daar anders geen enkele last van. Huntelaar ook niet.
        Ook niet met dat systeem, het kenmerk van de meest succesvolle club van Nederland.
        Hoesen heeft nog nooit veel gescoord, bij Ajax was zijn gemiddelde iets hoger dan bij al die andere clubs waar hij heeft gespeeld. De conclusie dat het Ajaxsysteem eerder een scorend Hoesen oplevert dan een ander systeem vindt eerder ondersteuning in de feiten.
        Niettemin hoop ik natuurlijk dat hij op een wonderlijke wijze wel ineens gaat scoren. Bij Hoesen heb je voortdurend het gevoel dat het allemaal even op zijn plek moet vallen. Jammer genoeg duurt dat al jaren.

        In het stadion heb ik erg vaak de naam van Micheel de Leeuw horen scanderen wanneer hij warm liep of eerder, Hoesen is nooit zo populair geweest. Dat komt ook door het verschil in uitstraling, vermoed ik.

      • Suarez?

        Je weet echt niet waar je het over hebt. Suarez had schijt aan het Ajax systeem als in zijn tijd er sprake was van het spelen van het Ajax systeem.

        Waarschijnlijk heb je als niet Euroborg bezoeker wat gegoogeld over De Leeuw, maar als trouwe bezoeker kan ik je vertellen dat Hoesen momenteel veel beter ligt bij de supporters dan De Leeuw.

        Lachwekkend om met die gegoogelde statistiekjes aan te komen. Hoesen was vorig jaar geen schim van de huidige Hoesen, en De Leeuw had qua trefzekerheid een buitengewoon seizoen. Het enige wat De Leeuw nu brengt is zijn goede inzet.

        Wil je de indruk wekken dat je echt niet een betaalde juichaap voor slopen van de (ten faveure van bouwvriendjes van PvdA) stad bent, en de in voetbal geïnteresseerde wil uithangen, zou ik het FCGforum volgen. Of naar degene luisteren die in 2012/2013 de door iedereen afgeschreven Kostic bejubelde (ik dus).

        Als je schrijft dat er tijdens Groningen tegen Heerenveen een agressieve sfeer Hong, heb je hooguit een keer in een skybox van je opdrachtgever (BAM of Jorritsma) rondgehangen.

      • Misschien is je ontgaan dat bij vrijwel alle aansprekende Nederlandse succesen, zowel bij het clubvoetbal als bij het nationale elftal de basis werd gevormd door spelers doe zijngevormd in het Ajaxsysteem.
        Om dat vervolgens als bespottelijk Ajaxsysteem te karakteriseren doet vermoeden dat je er erg weinig kijk op hebt.
        Ajax heeft in het verleden heel aardige spitsen opgeleid of verder ontwikkelt. Cruyff, van Basten, Bergkamp, Kieft, Bosman, Suarez, Huntelaar. Al die spelers gedijden uitstekend in een 433 systeem.

    • De Leeuw scoort in 40% van de wedstrijden waarin hij speelt en Hoesen haalt nog geen 10%.
      Zeefuik kwam uit op 15%.
      Vrij eenvoudig wie er opgesteld moet worden.

      • Ik vrees dat VSH zelf FCG vooral via de tv volgt. Anders zou hij wel weten wiens naam door supporters wordt gescandeerd. En dat is niet Hoesen maar de Leeuw.

      • Pieter.

        Klopt. Jack zijn mening/voorkeur wordt louter bepaald door wat het meest oplevert/meest rendeert/in de mode is/populair maakt. Zo steken types als Jack in elkaar. Ajax is veruit de grootte, rijkste en succesvolste club. Dus als Jack weleens een stadion heeft bezocht, is het de Arena.

        Jack,

        Heb een seizoenskaart. Al erg lang. De eerste al op mijn zesde.

        Er wordt dit seizoen helemaal niet om de Leeuw geschreeuwd. Vorig jaar is hij bijvoorbeeld wel eens toen hij gewisseld werd weleens toegezongen. Momenteel brengt De Leeuw brengt dit seizoen alleen inzet, en dat is niet genoeg. Voor een juist beeld zou ik FCGforum met het topic "huidige spelers van de FC" volgen.

        Voorkom je onzinpraatjes over de FC.

        (Dat lijstje spitsen is echt een grap. Cruijff heeft zichzelf ontwikkeld, net als Van Basten. Hoewel laatste met zijn vader op Van Bastens slaapkamer spelsituaties doornam. Geldt voor vrijwel iedere voetbal op extreem hoog niveau dat dat het gevolg is van combinatie van erg veel talent, en er altijd mee bezig zijn.
        Als je ze op volgorde wil zetten, zet Kieft dan voor Bergkamp. Huntelaar Suarez door Ajax ontwikkeld? Zeldzaam onnozel! Laatste heeft zich nooit aan een systeem gehouden, en eerste kan niet meevoetballen).

      • Alsof het nu ineens mijn schuld is dat Ajax verreweg de meest succesvolle en toonaangevende club in Nederland is. Wat je err verder ook van vindt maar ze hebben een een duidelijk herkenbaar systeem en hebben de meest succesvolle nederlandse voetballers opgeleid die vervolgens ook weer het gezicht van het Nederlands elftal hebben bepaald.
        Misschien zou je als Nederlander daar beter trots op kunnen zijn ipv dat infantiele antiAjax gedrag te vertonen.
        Zowel Huntelaar als Suarez zijn bij Ajax toch echt betere voetballers geworden en hebben allebei een prachtige transfer naar grote clubs weten af te dwingen.
        Al die Nederlandse topvoetballers die de hele jeugdopleding vsn Ajax hebben doorlopen, zou het echt toeval zijn dat al die spelers van Ajax afkomstig zijn?

        Jammer van de verdraaiing van VSH. Dit seizoen start de Leeuw altijd in de basis, niet nodig om zijn naam te scanderen. Feit is dat de naam van de Leeuw, wannneer hij op de bank start altijd gescandeerd wordt en je hoort nooit het publiek om Hoesen vragen.

      • Altijd om De Leeuw gescandeerd als hij op de bank zit? Vorig jaar misschien een keer of twee.

        Maar zoals jezelf als zei, hij staat dit jaar steeds in de basis. Tot onvrede van steeds meer Euroborg-bezoekers.

        Ik weet niet om wat voor reden je steeds op FC Topics reageert, maar door bijvoorbeeld FCGforum te bezoeken, sla je niet zulke pertinente onzin uit. Weet je bijvoorbeeld dat de meeste supporters De Leeuw, ondanks dat hij vorig jaar even productief als middenvelder Chery was, door de meesten als ideale pinchitter wordt gezien.

Recente berichten

Nog één weekendje een beetje nazomeren, daarna bordjes verhangen naar herfst

Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…

7 uur geleden

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

9 uur geleden

Vredesmanifestatie op Grote Markt tijdens Internationale Dag van de Vrede: “Het begint op de basisschool”

Op de Grote Markt vindt komende zaterdagmiddag een vredesmanifestatie plaats. Het doel is om zoveel…

10 uur geleden

Bomvol programma Nationale Sportweek afgetrapt in Vinkhuizen

De NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen is vrijdag 20 september feestelijk geopend bij basisschool De…

11 uur geleden

Ruim honderd wietplanten geruimd uit appartement in Selwerd

In een appartement aan de Vlierstraat in Selwerd is vrijdagochtend een wietkwekerij gevonden en leeggehaald…

12 uur geleden

Gemeente mag grillroom aan Peperstraat sluiten, nieuwe eigenaar vangt bot bij rechtbank

De gemeente mag Grillroom Caïro aan de Peperstraat sluiten, oordeelt de rechtbank in Groningen. De…

13 uur geleden