Categorieën: Nieuws

Zorgen bebouwing binnenplaats Pythagorascomplex

Maar liefst vijf partijen in de Groninger gemeenteraad maken zich zorgen om eventuele bebouwing van de binnenplaats van het Pythagoras complex aan de Stadhouderslaan.

De eigenaar van de binnenplaats heeft bij de gemeente een vergunning laten verlopen en op basis van een nieuw bestemmingsplan een nieuwe vergunning aangevraagd. Op basis dat  veranderde bestemmingsplan mag er nu hoger bebouwd worden en ook gewoond worden, dat mocht eerst niet. Wethouder Roeland van der Schaaf liet eerder weten uitvoerig met de bewoners in gesprek te gaan over bestemmingsplannen., hij neemt de bezwaren van bewoners over hogere bebouwing zeer serieus.

De SP, Stadspartij, het CDA, de ChristenUnie en de partij voor de dieren hebben inmiddels vragen gesteld over de kwestie. Binnen drie weken moet het stadsbestuur antwoord geven,.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Kan nooit de bedoeling zijn dat een binnenplaats waar iedereen op uit kijkt wordt volgebouwd met studentenwoningen.

  • Opmerkelijke posting, een binnenplaats mag niet worden volgebouwd, omdat iedereen daar op uit zou kijken, waar een compleet straatbeeld en complete wijken, waar echt iedere voorbijganger van veraf of dichtbij tegenaan moet kijken,of deze dat nu wil of niet, wel voorgoed mag worden verkloot met de bouw van gestapelde betonnen dozen.

    • kom eens met een specifiek voorbeeld, want met jouw generieke bevooroordeelde kwalificaties kan ik niets.

      • Vrijwel elke historische zichtlijn op de Martini (en rest centrum) is verminkt door de bouwmaffia die jou voor je juichwerk betaalt.

  • Dit is een paragraaf over binnenplaatsen uit het bestemmingplan:

    De binnenterreinen van de Oranjebuurt en de Noorderplantsoenbuurt zijn deels geprivatiseerd en deels semi-openbaar. De meeste binnenterreinen zijn behoorlijk dicht bebouwd. Er zijn ook een paar ruime en groene binnenterreinen. Deze bieden onder andere speelruimte aan kinderen en hebben daarmee een buurtfunctie. Het karakter van de groene binnenterreinen moet als zodanig in stand blijven.
    (Verdere) verdichting van de binnenterreinen is stedenbouwkundig gezien niet wenselijk. Belangrijk is, dat binnen de bouwblokken een aantrekkelijk leefklimaat met licht en ruimte gegarandeerd blijft, zowel voor de bewoners van het blok als voor flora en fauna. Extra bebouwing kan overlast of aantasting van de privacy voor de omgeving opleveren. Bovendien levert extra woonruimte vaak parkeer-, stallings- en/of ontsluitingsproblemen op. Daarnaast hebben sommige binnenterreinen een buurtfunctie. Nieuwe bebouwingsmogelijkheden op de binnenterreinen zijn dan ook beperkt. Op de binnenterreinen is bebouwing in de vorm van bijgebouwen onder voorwaarden toegestaan. Het oprichten en in gebruik nemen van bebouwing op de binnenterreinen ten behoeve van een (zelfstandige) woonfunctie is niet mogelijk. Echter, indien op grond van het nu nog vigerend bestemmingsplan een omgevingsvergunning is afgegeven, zoals voor het bouwblok Stadhouderslaan/ Kerklaan/ Louise Henriëttestraat, dan zijn de bouwmogelijkheden uit deze vergunning in het voorliggend plan meegenomen.

    Aangezien de vergunning verlopen is kan die niet opnieuw worden afgegeven lijkt me. Hij is op basis van het oude plan afgegeven en er is ruimte voor gemaakt in het nieuwe plan. Om echter een nieuwe vergunning aan te vragen die profiteert van bepaalde bepalingen in het nieuwe plan maar niet valt onder andere bepalingen (niet wonen op binnenplaatsen) is cherry picking en niet in de geest van de bedoeling van het bestemmingsplan. Er had gebouwd mogen worden op basis van het oude plan. Dat is niet gebeurd dus nu mag er dus niet meer gebouwd worden.

  • V.d.schaaf met de bewoners in gesprek gaan. Om ze daarna keihard te laten vallen en toch toestemming geeft .

  • Precies, wederom een gevalletje schijninspraak... komt helaas veel vaker voor. Ook bij de gemeente Groningen.
    Belachelijk om dit binnenterrein (van een monument notabene) vol te plempen met nieuwbouw!
    Dat er wat moet gebeuren is praktisch iedereen het wel over eens lijkt het. Maak er een mooie tuin van met bijvoorbeeld fruitbomen, bankjes en speeltoestellen voor kinderen. Is véél beter.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

4 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

8 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden