De gemeente Groningen wil het opzetten van zonneparken in en rond de stad stimuleren. Op deze manier wil het stadsbestuur een extra impuls geven aan de ambitie om in 2035 energieneutraal te zijn.
Het college wil af van de leges die nu nog betaald moeten worden voor het plaatsen van veel zonnepanelen in een zogenoemde zonneweide. In de praktijk betekent dit dat de kosten voor een zonneweide flink omlaag gaan, waardoor initiatieven eerder van de grond kunnen komen.
In Groningen zijn al drie grote zonneparken in ontwikkeling, onder meer in Hoogkerk en op de afgedekte vuilstortplaats Woldjerspoor. Die moeten volgend jaar en in 2017 klaar zijn. Op deze zonneparken komen een kleine 150.000 zonnepanelen te staan, die samen 7.000 huishoudens van groene stroom kunnen voorzien.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
Ik ben tegen zonneweides. We hebben al gebrek aan ruimte in Nederland. Zonne-energie moet je doen op bestaande daken. Wind-energie neemt veel minder ruimte in en met 1 grote windmolen op zee kun je evenveel energie opwekken.
HET MONSTRUM inpakken met zonnepanelen.
Krijgt het gedrocht toh nog enigszins een draaglijk aangezicht.