Moeizame zege van FC Groningen op Willem II

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Euroborgstadion een moeizame 2-1 zege geboekt op Willem II. FC Groningen staat met 13 punten uit negen wedstrijden in de middenmoot van de eredivisie.

Op aangeven van Rusnak, die eerder al een kans kreeg, opende Mahi in de 24e minuut de score voor FC Groningen. Mahi kreeg nog een kansje, maar hij schoot voorlangs. Hateboer had daarna nog een gevaarlijke kopbal in huis. Pas vlak voor rust stichtte Willem II wat gevaar, onder andere door ex-FC Groningen speler Zivkovic.

Na rust hield FC Groningen de Tilburgers lang in leven. Zo miste Linssen een grote kans. Het venijn zat in de staart. Na 86 minuten kwam Willem II langszij na een corner. Via een soort flipperkast actie vloog de bal er in waarbij Reijnen het leer het laatst raakte en dus in eigen doel schoot. Ruim een minuut later zorgde Hoesen er met een halve omhaal voor dat de punten in Groningen bleven: 2-1.