Burgemeester blij met plannen Alders

Burgemeester Peter den Oudsten is tevreden over de plannen die Nationaal Coördinator Hans Alders gisteren presenteerde. Alders presenteerde gisteren het meerjarenplan Aardbevingsbestendig en kansrijk Groningen.

Volgens Den Oudsten is het goed dat alle aspecten nu in een allesomvattend plan zijn verwerkt. Hij stelt wel dat het nu vooral nog een papieren plan is. De plannen moeten nu worden omgezet in échte actie.

De burgemeester benadrukt dat ook inwoners van de stad recht hebben op waardevermeerdering, in de volksmond beter bekend als ‘de 4000 euro regeling’. “Inwoners hebben er altijd op gehamerd dat ze willen meedoen met de waardevermeerdering. Wij hebben de inwoners altijd gelijk gegeven, Alders doet dat nu ook. Gelijke monnikken, gelijke kappen. Iedereen moet er gebruik van kunnen maken, ook de Groningers”, zegt Den Oudsten.

De rijksoverheid en de NAM zijn volgens Den Oudsten ook verantwoordelijk voor eventuele extra kosten, als blijkt dat er duurder gebouwd moet worden vanwege de aardbevingen.

Hans Alders gaat nu met de gemeentes praten. In december moet het kabinet er een klap op geven.