De Curator van Thuiszorg Groningen onderzoekt een claim tegen bestuurders van zorgbedrijf Meavita.
Meavita, en dus ook Thuiszorg Groningen, zijn failliet gegaan door wanbeheer van de Raad van Toezicht en de top van het Haagse zorgbedrijf. Dat blijkt uit een uitspraak van de ondernemingskamer gisteren. Meavita ging in 2009 failliet met een miljoenenschuld. 20.000 Werknemers en 100.000 cliënten werden gedupeerd, ook thuiszorg Groningen ging failliet. De FNV vond dat het bestuur verkeerde keuzes had gemaakt en dat commissarissen niet hadden ingegrepen.
Meavita ontstond in januari 2007 uit een fusie van vier instellingen in Den Haag, Groningen, Utrecht en de Achterhoek. Het bedrijf had een miljard omzet.Het personeel van thuiszorg Groningen is betaald en veel schuldeisers ook maar er is nog een openstaand van zo’n 3 miljoen.
Prominent VVD’er Loek Hermans was voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij heeft andere commissarissen ten onrechte niet volledig over de problemen geïnformeerd. De kritiek was voor Hermans reden af te treden als fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer.
Wie van de twee komende weekenddagen de standen op de thermometer naast elkaar legt, denkt…
PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond in Amsterdam met 5-1 verloren van OS Lusitanos. (meer…)
Beginnende schrijvers in Groningen kunnen zich tot volgende week zondag aanmelden voor het LetterenStipendium 2025.…
De zuidelijke ringweg is komend weekend afgesloten tussen het Julianaplein en de Europaweg voor verkeer…
Hoewel er nog een beroepszaak loopt bij de rechtbank, wil het college hoe dan ook…
De speeltuin aan de Prinsesseweg en de kleinere speelplekken aan de J.W. Frisostraat en de…
Bekijk reacties
Hoofdelijk aansprakelijk stellen en de pensioen bv`s van deze bestuurders te gelde gaan maken, incl. persoonlijke bezittingen als huizen en spaartegoeden. Hoogste tijd dat er nu eens daadwerkelijk wordt opgetreden tegen dit soort so called bestuurders. Flink genoeg om zo`n commissariaat te aanvaarden, dan ook bloeden voor bewezen wanbeleid.
De bestuurders die onverantwoorde financiele beslissingen nemen (zoals b.v. bij HET MONSTRUM) moeten hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden voor het overschrijden van het begrote bedrag, ook al zijn ze ondertussen elders aan het werk.