EMG Faktors geschokt door brand: “Geen idee hoe het er binnen uit ziet”

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

EMG Faktors aan het Eemskanaal is geschokt door de brand die zondagochtend in hun loods woedde. “We hebben geen idee wat de impact ervan is, omdat we het pand nog niet hebben mogen betreden, maar dit is wel ontzettend schrikken.”

“Ik werd zondagochtend gebeld met de mededeling dat er brand woedde in de loods”, vertelt Chris Garrit van EMG Faktors. “En uiteraard schrik je dan. De afgelopen drie jaren hebben we met veertig vrijwilligers hard gewerkt om er een ontzettend mooi stadspodium neer te zetten waar een breed scala aan activiteiten georganiseerd wordt.”

Kleine vuurhaard
Volgens de brandweer woedde er een kleine vuurhaard in de loods, die vrij snel onder controle gebracht kon worden. Bij een controle werden er ook smeulende resten in het isolatiemateriaal in het dak gevonden. Ook deze brandjes konden snel geblust worden.

We mogen er niet in
“We zijn heel nieuwsgierig hoe het er binnen uit ziet”, zegt Garrit. “Nadat de brandweer is vertrokken is het pand overgedragen aan de politie. Zij willen eerst onderzoek doen in de loods wat er precies gebeurd is. Tot die tijd mogen wij er niet in, en staat er een medewerker van een beveiligingsbedrijf het gebouw te bewaken.”

Oorzaak
Over de oorzaak van de brand is volgens Garrit nog niets bekend. “Ik weet dat er zaterdagavond een feest is geweest. Na afloop is het gebouw afgesloten en is de elektriciteit er af gehaald. Wat er daarna gebeurd is, dat weet ik niet.”

Steunbetuigingen
Garrit vertelt verder dat hij naar aanleiding van de brand al veel steunbetuigingen heeft gekregen. “Het is hartverwarmend om te lezen via Facebook en andere social media dat zoveel mensen met je meeleven en je ook willen helpen. Dat is heel mooi.”