Het besluit om Stadjers per vuilniszak te laten betalen is een half jaar uitgesteld. Een motie van de Stadspartij haalde woensdagavond een krappe meerderheid in de gemeenteraad van Groningen.
De rol van de Stadspartij was cruciaal. D66, GroenLinks, VVD en de Partij voor de Dieren wilden de zogeheten diftar per 2019 invoeren. Dit om afvalscheiding te stimuleren.
De overige partijen wilden in ieder geval een uitstel van drie jaar uit angst voor illegaal afval dumpen en omdat sommige groepen in de stad praktische moeite hebben om afval te scheiden.
De Stadspartij stelde voor om nog een half jaar extra te nemen om deze problemen voor te zijn. De voorstanders van betalen per zak stemden daarop met de Stadspartij mee. De stemverhouding was 20 voor en 19 tegen.
Een fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Lenneplaan. Dat meldt…
Roeisters Marlies Oldenburg en Ymkje Clevering zijn vrijdagavond gehuldigd in de Akerk. De twee Gyas-roeisters…
Wijck aan de Grote Markt gaat in tegenstelling tot eerdere berichten pas begin volgend jaar…
Momenteel wordt er druk gewerkt aan het verbreden van het Boer Goensepad tussen Kardinge en…
De politie heeft een 50-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in…
Op de Vismarkt worden zaterdagmiddag voederbieten uitgedeeld door de Sint Martinuscommissie van Volksvermaken. De voederbieten…
Bekijk reacties
Afvalscheiding stimuleren doe je door het apart af te halen of mogelijkheden tot aanleveren te creëren. Hoeft niet per sé gecombineerd met betalen per kilo of zak. Diftar gaat vooral gezinnen geld kosten. Niet erg sociaal. Ik heb maar een zak per twee of drie weken. Waarschijnlijk ben ik dus goedkoper uit.
voor m'n portemonnee denk ik niet dat dat het erg is dat het nog een half jaar extra duurt voor er überhaupt een beslissing wordt genomen, want bij elke verandering moet je zelf steeds meer doen en ook meer betalen. wat dat betreft helpt automatisering en robotisering ook niet.
Een uitstekend besluit. De zgn sensoren werken niet. Het zgn groene lampje betekent in de praktijk niet, dat je afval kan storten. Het is mij menig keer overkomen, dat de afvalcontainer vol zit. Dit terwijl het groene lampje cq brand moet aangeven alsof je afval kan storten. Je hebt vervolgens dan wel een tik te pakken, waarop je mag betalen