Categorieën: Nieuws

Meldpunt vuurwerkoverlast geopend

Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl is sinds vandaag weer geopend. Overlast, schade of gevaarlijke situaties door vuurwerk kunnen daar worden gemeld.

Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Groningen. Met de meldingen op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl willen de GroenLinks-fracties de omvang van het probleem in kaart brengen. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin 2016 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Ook burgemeester de Oudsten krijgt een exemplaar van het rapport.

Bij de vorige jaarwisseling werden voor het eerst maatregelen tegen vuurwerkoverlast genomen, zoals het inkorten van de afsteektijd. Die maatregel heeft goed geholpen bij het verminderen van de overlast. Dit jaar heeft de gemeente Groningen voor het eerst vuurwerkvrije zones ingesteld.

Elin Stil

Bekijk reacties

  • haenwijck 12 laren nh , nu reeds wordt hier in deze buurt vuurwerkafgeschoten., , tijd dat de politie aktie onderneemt................. Onacceptabel ! Verbieden die handel . H.Spee

  • Al dagen behoorlijk harde knallen en vandaag al heel veel. Mijn honden raken helemaal overstuur. Niet normaal. Lijkt veel carbiet. De politie zou eigenlijk wat moeten doen. Vooral voor de beesten. Straks krijgen die suikerziekte door de stress. En wie betaalt dan mijn kosten voor de dierenarts.

  • Ik vind het ongelooflijk dat er met zulk geweld de oud en nieuw gevierd moet worden. Het lijken wel atoombommen en mijn hart krimpt ineen bij iedere aanslag. Durf mijn huis niet meer uit. Hoe is dit mogelijk dat er met zulk harde knallen gelijk oorlogsgeweld geknald mag worden. Dat ook nog eens in de tijd dat velen de oorlog ontsnapt zijn en hier veilig denken te zijn. Denk ook aan de huisdieren en ouderen. Dat hele knalvuurwerk mag van mijn verboden worden.
    Wat kost het de Nederlandse staat wel niet. Vier keer hoorde ik de ambulance uitgaan...en dan de gewonden.. De helft zijn toeschouwers of voorbijgangers, Siervuurwerk is meer dan genoeg! Als er regels zijn zoals niet knallen voor 18 uur en die kunnen niet worden nageleefd omdat de politie het te druk heeft. Waarom dan die regel instellen?

    Geen knalvuurwerk meer. Dus geen verkoop ervan.

  • vuur werk moet verboden worden zeer gevaarlijk bij rieten daken van huizen en molens
    en wie betaald de schade?

  • Ik woon op het Noordereiland het is dit jaar vuurwerk vrije zone, nou merk er niks van, dat geknal niet normaal meer. alle eilandbewoners hebben hier een brief over gehad van de gemeente, maar lappen gewoon de regels aan hun laars. ik zeg Afschaffen die klerezooi. Alleen maar overlast ervan en ik heb hier ook nog huisdieren die van slag raken erdoor. Siervuurwerk is mooi om te zien, maar dat geknal hoef voor mij niet. en dan al dagen van tevoren zelfs s'nachts zit je rechtop in je bed door dat geknal. en als je dan naar de politie belt is het van ja we sturen wel een wagen om het na te gaan nou niks dus. Waar zijn ze dan voor onnodig bekeuringen uitdelen maar voor dit soort meldingen hebben ze geen tijd.

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

51 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

2 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

4 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

5 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

6 uur geleden