Categorieën: Nieuws

ROOD wil huisjesmelkers harder aanpakken

ROOD, de jongeren van de SP, lanceert een Manifest Huisjesmelkers. Daarin doen zij voorstellen om huisjesmelkers in Groningen aan te pakken.

Volgens raadslid Mechteld van Duin blijkt uit onderzoek opnieuw dat de huisjesmelkers hoge huurprijzen vragen, panden slecht onderhouden en huurders intimideren. De SP vindt dat de gemeente daar beter tegen moet optreden. Zo moet er een Meldpunt Huisjesmelkers komen. Ook mogen huisjesmelkers die herhaaldelijk te hoge huurprijzen vragen, geen nieuwe vergunningen meer krijgen om te verhuren.

ROOD organiseert elk jaar een verkiezing van huisjesmelker van het jaar, om de problemen van jonge huurders aan te kaarten.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Zeer terecht. Je ziet in sommige straten de verveloze kozijnen en slecht onderhouden portieken. Echt rotte kiezen in een straat, die een buurt meteen een vervelend aanzien geven. Aanpakken, die huisjesmelkers!

  • Als je jarenlang probeert om huisjesmelkers aan te pakken, dan moet er op een bepaald moment toch een lichtje gaan branden?
    Het werkt niet.
    Het zou Rood dan sieren om dat dan toe te geven zodat men eens wat makkelijkers gaat aanpakken.
    Ik weet nog wel iets: het klimaat!
    De temperatuur is dagelijks 5 tot 9 graden te warm tov van de historie.

  • Ik stem geen SP, maar ben het nu in elk geval 100% met ze eens.
    Verbazingwekkend dat huisjesmelkers (en zéker degenen die ook nog intimideren) niet nog veel strenger worden aangepakt.

    • Dan huur je toch géén kamer bij die verhuurder?
      Wel huren terwijl je er op tegen bent is gezeur achteraf. Het is een jaarlijks terugkerend protest al meer dan 25 jaar in Groningen. Het schiet niet op. Want een verhuurder is niet verplicht om de woningen in nieuwstaat te laten. Kwestie van vraag en aanbod. Is er meer vraag dan aanbod naar appels dan worden er ook gekneusde appels verkocht. Het is niet de fout van de huisjesmelkers.

      • verhuurders maken misbruik van de jaarlijks terugkerende krapte op de kamermarkt. Studenten hebben geen keuze, en vooral in een stad als Groningen die relatief ver van de rest van het land verwijderd ligt. De hoofdprijs betalen voor een afgetrapt hok is niet iets waar studenten voor kiezen, het is wat de huisjesmelkers aanbieden, omdat ze er mee weg komen.

      • Ik krijg het vermoeden dat u zelf huisjesmelker bént.
        Iemand anders zou over dit onderwerp namelijk niet zo'n domme reactie plaatsen denk ik.

  • Marc als verhuurders misbruiken dan geef je ze aan bij de politie. Als er krapte is dan bouw je bij en schuif je de problemen niet af naar de verhuurder. De verhuurder is niet schuldig aan de krapte. En Anton, nee ik ben geen verhuurder. Wat is er dom aan? Vinden dat ik een domme reaktie plaats is niet genoeg om het domme reaktie te laten zijn.

    Dus als ik jullie goed begrijp is de krapte het probleem en is dat de schuld van de verhuurders.
    Zo blijf je nog 25 jaar bezig. Als er geen krapte is zouden de slechte verhuurders buiten de boot vallen en is er geen probleem. Dus om- of bijbouwen is de oplossing daarvoor moet je bij de gemeente zijn ofwel bij de SP. Rood schuift de fouten van moederpartij SP af op de huisjesmelkers.. mooi is dat.

    • Er zit nog wel wat bandbreedte tussen fatsoenlijke verhuur en misdaad. De krapte ligt niet aan de verhuurders, maar het is ook geen excuus om er dan maar optimaal van te profiteren door zo weinig mogelijk te bieden voor een zo hoog mogelijke prijs.

  • Socialisten horen te strijden voor de zwakkere medemens. Wat Rood elk jaar doet is strijden voorzichzelf. Dat geldt ook voor de SP met name in HS. Men strijdt niet voor de ouderen die in de verdrukking zitten maar voor hun eigen baan in de zorg. Binnen een week na de verkiezing gooide men alle beloftes overboord voor eigen roem.
    Hun hachie is voor vier jaar gered. Dus Rood het zou jullie sieren als je strijdt voor de zwakste schakel. Als er echt een kamerprobleem is dan kun je dat gewoon juridisch aanpakken. Nu is het een jaarlijks terugkerende show die niks oplost.

  • Huisjesmelken is fout, verkeerd en het deugt niet. Is het zo simpel? Ja, het is zo simpel.
    Veel en vooral mooie woorden van de enkele voorstander ( die nu wel weer zullen volgen) veranderen daar he-le-maal niets aan.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

35 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden