Categorieën: Nieuws

SP wil verplichte overname personeel TSN

TSN zit dicht tegen een failissement aan. De SP pleit ervoor dat alle werknemers van TSN Thuiszorg verplicht worden overgenomen door andere organisaties, indien TSN daadwerkelijk failliet gaat. 

Maandag stelde de rechter een curator aan voor de zorginstelling. Volgens de SP zorgt dit voor grote ongerustheid en onzekerheid bij zowel werknemers als cliënten van TSN. “Om thuiszorgwerkers hun baan en cliënten hun vertrouwelijke hulp te laten behouden, moet de gemeente van andere organisaties eisen dat TSN-personeel overgenomen wordt”, zegt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Thomas van der Haar

Bekijk reacties

  • De SP geeft weer commentaar voordat er wat duidelijk is. Maar de SP weet zelf ook wel dat de oudere medewerkers-sters niet meer aan de bak komen, helaas. Daarbij zijn er geen verplichtingen omdat er bij een failliet iedereen is ontslagen, en er helemaal geen verplichtingen zijn. Ik hoop dat de mensen weer zo snel als mogelijk aan het werk komen, maar er moet rekening mee worden gehouden dat er niemand verplicht is het personeel over te nemen omdat alle opgebouwde rechten komen te vervallen bij een failliet.

  • Mooi streven, maar wil dan iemand nog TSN Thuiszorg. En moet nou niet de moedermaatschappij eerst maar eens op de blaren zitten? Als de ADG dienstengroep hier hun contracten niet nakomt dan zou wat mij betreft het hele bedrijf met al z'n tig bv's op de zwarte lijst moeten bij de overheid en iig voorkomen worden dat de Thuiszorg na een van die andere bv's gaat!

  • Het probleem met dit soort grote bedrijven is dat het deze bv laat kapot gaan, want het is maar een klein deeltje van het geheel. Wat ik eerder denk is dat dit failliet een opzetje is, en dat iedereen naar zijn centjes kan fluiten, inclusief belastingdienst. Dus mag de burger weer opdraaien voor de kosten.. Daarnaast kijk ik er niet raar van op dat de doorstart al is beklonken, want ook een curator heeft daar baat bij.

  • Er moet eerst maar eens duidelijk worden wat er met TSN gebeurt. Het lijkt me duidelijk dat de lokale mensen die nu bij de mensen thuis komen zo veel mogelijk het zelfde werk moeten blijven doen. Misschien moet de Groningse tak die in een aparte BV zit (TSN Groningen Holding B.V.) maar doorstarten met een minimale overhead in samenwerking met andere zorgverleners. Dan kunnen de medewerkers er in dienst blijven.

  • Het allerbeste is een thuiszorgorganisatie die niet in private handen is. Dit zijn diensten die daar niet in thuis horen, men gaat wel met kwetsbare groepen om, zorgvuldigheid is hierbij verijst.

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

6 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

9 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

10 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

10 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

12 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

13 uur geleden