Zo’n honderdvijftig Stadjers zitten deze week zonder thuiszorg en komende week zijn het er misschien nog meer.
Dat meldde wethouder Ton Schroor woensdagmiddag in het spoeddebat dat was aangevraagd door de SP en de Stadspartij. Ton Schroor had begin december bij het debat over de surseance van betaling nog gesteld dat niemand in de problemen zou komen door de ellende bij TSN. De gemeente gaat op zoek naar een oplossing. Het Stadsbestuur is overvallen door de situatie, hoewel diverse partijen al lieten weten dat er problemen zouden ontstaan.
Volgende week komen er bij TSN nog meer verzorgenden op straat te staan.
Sinterklaas heeft in Haren zijn eigen slaapkamer. Overdag kan deze slaapkamer door kinderen bekeken worden.…
In een bedrijfspand aan de Nieuwe Ebbingestraat heeft in de nacht van zaterdag op zondag…
Be Quick 1887 verloor zondagmiddag voor het eerst dit seizoen in de eerste klasse H.…
De fractie van D66 in de gemeenteraad noemt het erg goed nieuws dat er een…
In de Akerk vindt komende vrijdag 29 november een benefietconcert plaats waarbij er geld wordt…
Treinreizigers tussen Groningen en Winschoten, Veendam en Assen moeten in ieder geval tot dinsdagochtend 02.00…
Bekijk reacties
De stadjers moeten zich werkelijk in de oortjes priemen, of ze überhaupt de politieke partijen PvdA D66 en VVD willen blijven steunen in de toekomst. Dit soort rampzalige gevolgen staan niet zich! Deze partijen staan voor marktwerking. Het holt de zorg onderuit. Alsook de werknemers. Derhalve, kijk in de spiegel AUB.
Treurige zaak en ons land (provincie/stad) onwaardig !
Lang leve de marktwerking in de zorg .
TSN verzaakt en dus zal de gemeente het in eigen handen moeten nemen.
De gemeente verzaakt, door heel 2015 onduidelijk te zijn over de werkgelegenheid in de thuiszorg. Aangezien de gemeente tot eind 2015 nog geen duidelijkheid verschafte is TSN uiteindelijk genoodzaakt om ontslagprocedures te starten. Dit omdat ontslagprocedures tijd kosten en TSN geen personeel in dienst kan houden als er geen werk voor ze is. Bovendien heeft de gemeente vanaf 2016 het aantal uren drastisch verminderd door iedereen standaard 2 1/5 toe te kennen waardoor er sowieso minder werk is. TSN is een commercieel bedrijf en kan het zich niet verooloven, zoals overheidsorganen dat wel kunnen, financieel risico te lopen.
Dus moet de thuiszorg niet afhankelijk zijn van commercie. De gemeente is geen onuitputtelijke geldkraan, die alles maar kan opvangen.
De oplossing voor dit alles is om nog meer managementlagen aan te leggen(lol),marktwerking heeft altijd de zelfde werking namelijk dat er een paar grote spelers over blijven die met elkaar 'onder de tafel' prijsafspraken maken met als doel nog meer geld uit de burger te trekken.