Veel scholen vrijdag weer geopend; leerlingen WLG eerste uren vrij

nieuws

Alle scholen van O2G2, het christelijke onderwijs en het katholieke onderwijs zijn vrijdag weer geopend. Dit geldt voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Vanwege de ijzel waren de scholen de afgelopen drie dagen gesloten. Maar omdat de gladheid donderdagavond langzaam verdwijnt, achten de scholen het veilig genoeg om vrijdag weer lessen aan te bieden. Wel geldt de waarschuwing dat het op sommige schoolpleinen nog glad kan zijn. Behalve de genoemde scholen gaan vrijdag ook het Zernike College en het Maartenscollege in Haren vrijdag weer open.

Willem Lodewijk Gymnasium
Op het Willem Lodewijk vervallen vrijdag de eerste twee lesuren. “Vandaag kan nog geen goede inschatting worden gemaakt van de gladheidssituatie zoals die zich vrijdag 8 januari zal voordoen in de straten naar en van school”, aldus een woordvoerder van de school. “Om die reden vervallen de eerste twee lesuren. Een beslissing omtrent het doorgaan van de overige lessen wordt vrijdagmorgen om 8.30 uur genomen en gecommuniceerd.”

Alfa College
Leerlingen van het Alfa College vestigingen Groningen, Assen en Hoogeveen, hebben vrijdagochtend tot 10.00 uur vrij. Vanaf 10.00 uur starten de lessen weer op de genoemde locaties.

Noorderpoort
Het Noorderpoort opent vrijdagochtend om 08.30 uur weer de deuren. De lessen zullen volgens het normale rooster plaatsvinden, laat de MBO-instelling weten.

Hanzehogeschool
De Hanzehogeschool is vrijdagochtend weer geopend. Alle colleges zullen volgens het normale rooster plaatsvinden.

Gemeentelijk- en speciaal vervoer
De gemeente laat weten dat zij vrijdagochtend bekend maken of het gemeentelijk leerlingenvervoer van Groningen en Ten Boer weer wordt opgestart. Het leerlingenvervoer voor het speciaal vervoer daarentegen gaat vrijdag weer rijden.