Categorieën: Nieuws

D66 wil contract TSN beëindigen

De fractie van D66 wil het contract met thuiszorgorganisate TSN beëindigen. Dat TSN niet gemeld heeft dat het in 150 gevallen geen zorg kan verlenen wil de partij niet accepteren.

Zo’n honderdvijftig Stadjers zitten deze week zonder thuiszorg en komende week zijn dat er misschien nog meer. Dat meldde wethouder Ton Schroor (D66) woensdagmiddag in een spoeddebat dat was aangevraagd door de SP en de Stadspartij, de wethouder wist pas vlak voor dat debat van de niet verleende zorg. Schroor had begin december bij het debat over de surseance van betaling nog gesteld dat niemand in de problemen zou komen door de ellende bij TSN.

Volgende week  vallen er bij TSN nog meer ontslagen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Zou TSN niet gewoon iedereen ontslaan als je simpelweg het contract beëindigt, waardoor er nog meer mensen zonder thuiszorg komen te zitten? De gemeente kan beter een stichting Thuiszorg Groningen oprichten die al het zorguitvoerend personeel van TSN overneemt.

  • De hele groep waar het hier om gaat is, volgens dezelfde D66 zelfredzaam en in staat om zelf de zaken te regelen. Daarom valt hun huishoudelijke hulp per 1 januari 2016 niet meer onder de thuiszorg maar is het een algemene voorziening. Een algemene voorziening die ze zelf moeten betalen en verplicht zijn af te nemen van een thuiszorgorganisatie waar de gemeente een contract mee heeft. Afhankelijk van de hoogte van hun inkomen geeft de gemeente een subsidie op het bedrag dat d mensen zelf moeten betalen. Als deze mensen zo zelfredzaam zijn en alles zelf kunnen regelen, zoals in de 'keukentafelgesprekken' is vastgesteld hoe kan het dan dat deze mensen niet zelfredzaam genoeg zijn om het zorgloket te bellen op het moment dat er geen hulp meer langs kwam ?

    • Dat is niet wat D66 zegt in het filmpje. En waarom moeten ze Marjet Wolthuis mailen (als ze dat al kunnen) als er een zorgloket is dat gebeld kan worden?

      • Dat is hoe het in het gemeentebeleid en op de site van het zorgloket staat. 'Eenvoudig' huishoudelijke hulp, dat wil zeggen waar het puur om het schoonmaken gaat is per 1 januari een algemene voorziening. Mensen die niet zelf de regie kunnen voeren, de mensen die dus wat meer ondersteuning nodig hebben, vallen nog wel onder de huishoudelijke hulp die vanuit de wmo wordt betaald. Dat zijn dus mensen waar ik de hulp meer dingen doet dan alleen schoonmaken, BV zelf kijkt wat er gedaan moet worden, kijkt of er bedorven eten in huis is, kijkt of het bed verschoont moet worden, de bewoner op tijd schone kleren heeft en aantrekt etc. Oplet of er meer en/ of andere zorg nodig is, en zo nodig dit doorgeeft. ( signaleringsfunctie)

  • De partij van de markwerking D66 heeft hiermee precies haar doelstelling. Contract opzeggen cq een nieuwe thuiszorgorganisatie. Derhalve de zo gehate keukentafelgesprekken krijgt hiermee zijn doel. En de werknemer in deze, zal zich opnieuw moeten inschalen qua loon. Wat kan het mevrouw Paulusma bezuren. Haar kostje is al gekocht. Wellicht straks ook naar de SER NoordNederland. Als toevluchtsoord om een riant inkomen te generen, zoals al haar voorgangers.

  • Het is uitsluitend geroep voor de bühne waar geen serieus mens naar luistert. Dit zijn niet bepaald de mensen waar D66 zich druk om maakt.

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

4 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

6 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

7 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

8 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

8 uur geleden