Categorieën: 112

Hoofd Technische Dienst van de RUG opgepakt

Acht mensen uit de provincie Groningen zijn deze week opgepakt op verdenking van ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Hoofdverdacht in deze zaak is het Hoofd Technische Dienst van de RUG, meldt het Dagblad van het Noorden donderdag.

Volgens het OM hebben de personen zich schuldig gemaakt aan ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Toen de Rijksuniversiteit op de hoogte werd gebracht van de betrokkenheid van hun manager, werd die meteen op non-actief gesteld.

Grootschalige fraude

De man, afkomstig uit Harkstede, zou aan installatie- en bouwbedrijven gunsten en betalingen hebben gevraagd voor hem zelf en zijn familie, in ruil voor opdrachten voor die bedrijven. Naast de hoofdverdachte zijn ook zijn zoon en schoondochter zijn aangehouden. Verder zijn vier mannen en één vrouw opgepakt, die bij vier verschillende installatie- en bouwbedrijven werkten.

Het is nog niet bekend hoeveel geld hierbij betrokken is, maar vermoedelijk gaat het om tonnen. Er is beslag gelegd op onroerend goed, bankrekeningen, een boot, drie auto’s en een aanhangwagen en 11.000 euro contant geld.

Rick van der Velde

Bekijk reacties

  • Ach ja, de bouwfraude zou niet meer bestaan, sterker nog, volgens velen nooit hebben bestaan. Ik denk dat er de komende weken wel meer lieden met samengeknepen billen op de bank of achter hun bureau zitten in afwachting of zij ook worden opgehaald om tekst en uitleg te komen geven.

    Mensen ga nu niet hypocriet lopen doen door nu te gaan roepen dat dit excessen zijn. En blijf niet nog langer je ogen sluiten voor dit soort dagelijks voorkomende praktijken. Zolang er geld mee gemoeid is zijn en blijven er altijd lieden, in alle lagen van de bevolking en in alle branches en veel meer dan menigeen wil zien, welke te koop zijn en ook daadwerkelijk geld en goederen aannemen. Leuke woordspeling trouwens Koop en te koop...

    • Dit zijn excessen, jammer dat het zo lang door kon gaan, gelukkig is het nu opgelost. Dat de man uit Harkstede komt is natuurlijk veelzeggend. Daar is men al jaren goed in het binnenharken van veel geld. Ze hebben daar een hele waterwijk gebouwd voor mensen met een lange hark.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

33 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

1 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden