Niels Taatgen verkozen tot Docent van het Jaar

nieuws
Foto: Elmer Spaargaren

Prof. dr. Niels Taatgen ontving donderdag de juryprijs in de verkiezing Docent van het Jaar. De verkiezing werd georganiseerd door de RUG tijdens de Dag van het Onderwijs.

De hoogleraar Cognitive Modelling aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen ontving een bedrag van € 7.500, een kunstwerk en een uitnodiging voor het ontwikkelen en verzorgen van een onderwijsmodule voor het Honours College.

Juryvoorzitter prof. dr. Oscar Couwenberg loofde Taatgen als uitmuntend docent, die zijn studenten telkens weet te stimuleren en die zich bovendien enthousiast inzet om het onderwijs en zijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

Taatgen verklaarde het een grote verrassing te vinden dat hij was verkozen. “Ik kijk ernaar uit om te mogen meedenken over het onderwijs van de toekomst. Het onderwijs verandert slechts langzaam en er wachten ons belangrijke uitdagingen.”, aldus Taatgen.

De publieksprijs werd gewonnen door dr. Erin Wilson van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap. Dr. Riemer Vegter van de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing op internet en sleepte daarmee de Webprijs in de wacht.