Ook ziekenhuizen in de problemen door weer

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/Rotorhead

De code rood die vandaag voor het noorden van het land is afgegeven, heeft ook gevolgen voor de ziekenhuiszorg in Groningen.

De ziekenhuizen kampen met problemen omdat een groot deel van het personeel de ziekenhuizen moeilijk kan bereiken.

Universitair Medisch Centrum Groningen
Het UMCG doet een oproep aan patiënten: maak zelf een afweging of u wilt komen. Het ziekenhuis sluit zich wel aan bij de oproep van het KNMI om alleen de weg op te gaan als dat strikt noodzakelijk is.

Er wordt geprobeerd om de poliklinieken zoveel mogelijk normaal te laten draaien, maar het ziekenhuis laat weten dat dit zal met de verminderde bezetting lastig gaat worden.

Martini Ziekenhuis
Het Martini Ziekenhuis is ook gewoon open. Een groot deel van het personeel die nachtdienst heeft gedraaid, heeft langer doorgewerkt zodat er zorg verleend kon worden. De medewerkers uit de nachtdienst hebben inmiddels bijna allemaal hun overdracht kunnen doen.

Alle geplande operaties zijn opgestart. Ook alle afspraken gaan in principe gewoon door. De telefoon staat roodgloeiend, aldus een woordvoerster. Patiënten bellen massaal om te melden dat ze niet in staat zijn bij het ziekenhuis te komen. Het ziekenhuis vraagt om begrip als zaken door de gladheid anders lopen dan oorspronkelijk gepland.