Openbaar vervoer ontregeld: geen bussen, beperkt treinverkeer

nieuws
Foto Andor Heij

Er rijden dinsdag geen bussen van Qbuzz. Het busbedrijf houdt de bussen de rest van de dag binnen vanwege code rood, dat door het KNMI is afgegeven.

Vanwege de ijzel is het spekglad in en rondom de stad Groningen. “We houden onze bussen de hele dag binnen binnen. Het is gewoon niet veilig en verantwoord”, aldus een woordvoerder.

Treinverkeer
Ook het treinverkeer in het Noorden kampt met grote problemen. “Tussen Groningen en Assen is er zeer beperkt treinverkeer mogelijk en tussen Assen en Groningen rijden helemaal geen treinen”, aldus de NS. “Reizigers moeten rekening houden met meer dan zestig minuten vertraging.” De verwachting is dat de problemen in ieder geval tot 12.00 uur duren.

Ook op de Noordelijke lijnen waar Arriva rijdt zijn er problemen. Diverse treinen rijden met vertraging en ook zijn verschillende ritten uitgevallen.

Twitter-account Arriva geblokkeerd
Arriva heeft daarnaast in de ochtenduren problemen gehad met haar Twitter-account. Omdat het bedrijf alle vragen die binnenkwamen wilde beantwoorden, werd het account vanwege de grote activiteit door Twitter geblokkeerd. Inmiddels is het bedrijf weer bereikbaar voor alle vragen.

Autoverkeer
Ondanks dat Rijkswaterstaat en gemeentes de hele nacht in touw zijn geweest met strooien hebben ze niet kunnen voorkomen dat de wegen spekglad zijn. Op verschillende snelwegen staan files of rijdt het verkeer erg langzaam. “We gaan onverminderd door met gladheidsbestrijding. Nog steeds verraderlijke gladheid door ijzel. Ga niet de weg op”, aldus een woordvoerder.