Sneeuw legt dunne deken over Stad

nieuws
Foto: Erick Bakker

De buien die zaterdagochtend over Groningen trokken, hebben de stad onder een dun laagje sneeuw van twee á drie centimeter bedekt. Vanwege de gladheid gebeurden er in het Noorden zo’n tien ongelukken.

De neerslag trok in de nacht van vrijdag op zaterdag het westen van ons land binnen. Daar vielen de buien als regen en natte sneeuw. Omdat de temperatuur in het noordoosten lager ligt, viel het in de stad als sneeuw.

Openbaar vervoer
Ondanks de sneeuw meldt vervoersbedrijf Qbuzz dat haar bussen gewoon rijden. Wel moet er rekening worden gehouden met vertraging in de hele regio. Ook de treinen van Arriva en van de NS rijden gewoon volgens dienstregeling.

Sportwedstrijden

De meeste sportwedstrijden in de open lucht zijn voor zaterdag afgelast. Het betrof voornamelijk oefenwedstrijden in het amateurvoetbal. Door de sneeuw zijn de velden niet bespeelbaar.

Foto: twitter.com/bq1887
Foto: twitter.com/bq1887

Gladheid
Door de sneeuw kan het op sommige plekken glad zijn. Rijkswaterstaat waarschuwt dat het vooral op lokale wegen en op- en afritten glad kan zijn. De Rijksdienst is sinds vrijdagavond met diverse strooiwagens op de weg om de wegen van zout te voorzien. Ook zijn er sneeuwschuivers ingezet. De dienst meldt verder dat de secundaire en de primaire wegen goed te berijden zijn.

Vanwege de gladheid, en de kans op nog meer sneeuw zaterdagmiddag, heeft het KNMI voor de provincie Groningen ‘code geel’ afgekondigd. Deze waarschuwing geldt tot 17.00 uur.

Mooie plaatjes
Maar bovenal zorgt de sneeuw voor mooie plaatjes. Heb jij ook een mooie foto gemaakt, en wil je die hier terugzien op onze website? Stuur dan een mailtje naar info@oogtv.nl of Twitter naar @oogtv!

Foto: Vincent Madelon
Foto: Vincent Madelon
Foto: Vincent Madelon
Foto: Vincent Madelon
Foto: Vincent Madelon
Foto: Vincent Madelon